Για τον Ολυμπιακό δεν άλλαξε το παραμικρό!

Δημήτρης Τομαράς
Για τον Ολυμπιακό δεν άλλαξε το παραμικρό!

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς εξηγεί στο Gazzetta.gr γιατί επί της ουσίας το 4-0 της Μπάγερν επί του Ολυμπιακού δεν αλλάζει τίποτα σχετικά με την... τύχη του στον όμιλο του Champions League!

Πάει και αυτό για τον Ολυμπιακό. Σε μία βραδιά όπου οι ερυθρόλευκοι επεδίωξαν να σταθούν όσο καλύτερα γινόταν απέναντι στην ποδοσφαιρική υπερδύναμη της Μπάγερν στο Μόναχο τους πήγαν όλα στραβά για να έρθει το βαρύ 4-0.

Ας αρχίσουμε από τα... βασικά. Όταν παίζεις με ένα τέτοιο μεγαθήριο στο Champions League, την Μπάγερν, ουσιαστικά δεν μπορείς να ελπίζεις σε πολλά. Παρά μόνο σε μία όσο το δυνατόν πιο αξιοπρεπή παρουσία. Και εάν έχεις πολύ μεγάλη τύχη και την πετύχεις σε κάπως άσχημη ημέρα ίσως σε κάτι λίγο πιο θετικό. Με ένα μεγάλο ίσως όμως...

Η Μπάγερν Μονάχου κόντρα στους Πειραιώτες -έχοντας και τον Ρόμπεν έστω για ένα διάστημα στην σύνθεσή της- ήταν στο γήπεδο αυτή που όλοι γνωρίζουν. Μία καλοκουρδισμένη ποδοσφαιρική... μηχανή που είναι ικανή να σε φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Με πάνω από 300 πάσες στο παιχνίδι της και 89% ακρίβεια.

Για τον Ολυμπιακό η βραδιά ήταν έτσι και αλλιώς πάρα πολύ δύσκολη στην Allianz Arena. Εξελίχθηκε ιδιαίτερα άσχημα σε ένα ματς όπου τίποτα δεν του πήγε καλά. Η απραξία αρκετών ημερών (σ.σ. είχε να παίξει επίσημο ματς από τις 8 Νοεμβρίου με τον Ηρακλή) σε συνδυασμό με την φανερή έλλειψη ρυθμού και ετοιμότητας και τα ατομικά λάθη σε κέντρο (σ.σ. όπου δυνατά του ατού σαν τον Κασάμι δεν... τράβηξαν), άμυνα και ακόμα και από τον Ρομπέρτο και από την άλλη (κυρίως) η τεράστια κλάση και διαφορά ποιότητας της Μπάγερν Μονάχου που αποτυπώθηκε ξανά στο γήπεδο οδήγησαν στο τελικό και βαρύ 4-0. Και βέβαια όσοι συνεχίζουν να... λιβανίζουν πως οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν ήθελαν να παίξουν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο μάλλον δεν έχουν ιδέα για το τι λένε, καθώς κανένας παίκτης δεν θέλει να πάει σε ένα τόσο δύσκολο ματς με 16 ημέρες απραξίας από τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις.
Ο Μάρκο Σίλβα είχε προσεγγίσει ξανά σωστά το ματς (σ.σ. από τακτικής πλευράς, επιλογής προσώπων και διάταξης) και προσπάθησε μέσω του πλάνου του με το ενισχυμένο κέντρο να κρατήσει το σκορ σε όσο πιο χαμηλά επίπεδα γινόταν. Από ποδοσφαιρικής πλευράς το αντιμετώπισε όσο πιο ορθολογικά γινόταν. Είναι όμως τέτοια η κλάση και το επίπεδο της Μπάγερν που ακόμα και με παίκτη λιγότερο είχε φάσεις και για άλλα γκολ και δοκάρι. Οι ερυθρόλευκοι αυτό που θα μπορούσαν -υπό προϋποθέσεις- να είχαν κάνει, ήταν να παρουσίαζαν λίγο πιο καλή μεσοεπιθετική εικόνα και να έβαζαν έστω ένα γκολ στο διάστημα που έπαιζαν οι Βαυαροί με 10 ποδοσφαιριστές. Και πιθανώς ακόμα και εν μέσω των λαθών τους να είχαν παλέψει λίγο παραπάνω το ματς.
Αυτά τα σκορ τα έχουν ξεχάσει ορισμένοι...
Για την ανθελληνική νοοτροπία οπαδών όταν δεν παίζει η ομάδα τους στην Ευρώπη έχουμε αναφερθεί ξανά. Δεν θα άλλαζε λοιπόν κάτι το βράδυ της Τρίτης... Απλώς να σημειώσουμε και να καταγράψουμε που σταμάτησε το... κοντέρ στα άλλα εντός έδρας ματς των Βαυαρών στον όμιλο του Champions League: 5-0 με Ντιναμό Ζάγκρεμπ και 5-1 με Άρσεναλ. Και φυσικά άπαντες γνωρίζουν και την μεγάλη δυναμική της γενικότερα εντός έδρας.
Διότι και στην Μπουντεσλίγκα έχουμε το 5-1 με Βόλφσμπουργκ και το ίδιο σκορ με Μπορούσια Ντόρτμουντ (σ.σ. την 2η ομάδα της βαθμολογίας στην κατηγορία). Η Μπάγερν αυτήν την στιγμή είναι μέσα στην τριάδα των κορυφαίων ομάδων του πλανήτη και τουλάχιστον τρία επίπεδα πάνω από κάθε άλλον. Έτσι για να καταλαβαίνουμε όπως πρέπει τα ποδοσφαιρικά μεγέθη και μία ομάδα με αξία ρόστερ πάνω από 400 εκατ. ευρώ, όταν ο Ολυμπιακός αντίστοιχα φτάνει τα 70. Για έναν Ολυμπιακό πάντως που ενώ πλησιάζουμε προς το τέλος Νοεμβρίου έχει χάσει μόνο δύο φορές σε όλα του ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη και αυτές είναι από την Μπάγερν...
Αρκεί επίσης να αναλογιστεί κανείς πως η Μπάγερν έχει βάλει στο σύνολο 17 γκολ σε Άρσεναλ, Ολυμπιακό και Ντιναμό Ζάγκρεμπ και έχει δεχθεί μόλις 3...
Ήταν... τελικός με Άρσεναλ και παραμένει έτσι
Για τον Ολυμπιακό εκτός από τον πληγωμένο (σ.σ. για λίγο διάστημα) εγωισμό του και την στεναχώρια του Σίλβα και των παικτών για την βαριά ήττα, αυτό το 4-0 δεν διαφοροποιεί το παραμικρό για τον όμιλο και ως προς την... τύχη του. Ο Μάρκο Σίλβα καιρό τώρα έχει προετοιμάσει ανάλογα τους παίκτες του. Ο Ολυμπιακός θα τα παίξει όλα για όλα στον... τελικό με την Άρσεναλ στις 9 Δεκεμβρίου στο Καραϊσκάκη. Κάτι που ίσχυε και πριν. Διότι το να πάρεις ακόμα και πόντο από την Μπάγερν Μονάχου είναι κάτι παραπάνω από ποδοσφαιρική υπέρβαση. Και αυτός ο Ολυμπιακός με την τρομερή εμφάνιση του Emirates και τις δύο νίκες με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ έχει όλα τα φόντα και τις ικανότητες να πάρει το ματς με την Άρσεναλ και να περάσει στην συνέχεια του Champions League.
Ναι οι Άγγλοι είναι μία τοπ ομάδα. Όμως σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι η Μπάγερν. Και από την στιγμή που οι Πειραιώτες τους κέρδισαν μία φορά, μπορούν με σύμμαχο τον κόσμο τους και την καυτή έδρα του Καραϊσκάκη να το ξανακάνουν... Άλλωστε τις νίκες που μπορούσαν (και έπρεπε να πάρουν) οι παίκτες του Ίβηρα τεχνικού τις έχουν κατακτήσει στην φάση των ομίλων του Champions League... Και τώρα μένει ένα 90λεπτο... φωτιά στο Φάληρο. Ένας... τελικός των... τελικών με τον Ολυμπιακό να πρέπει να δώσει μία ακόμα εξαιρετική αγωνιστική... παράσταση για να συνεχίσει στο Champions League (σ.σ. σε έναν αγώνα που του αρκεί και η ισοπαλία και ακόμα και η ήττα με συγκεκριμένο σκορ, δηλαδή εάν χάσει από τους «Κανονιέρηδες» με 1-0 ή 2-1).
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα