Λέστερ, μια... αγγλική Μπαρτσελόνα

Κώστας Ζάλιαρης
Λέστερ, μια... αγγλική Μπαρτσελόνα

bet365

Η Λέστερ έχει καταφέρει με τον δαιμόνιο Τζέιμι Βάρντι και τη συνέχιση της εκπληκτικής της πορείας στην Πρέμιερ Λιγκ, ν' αποτελεί μια... αγγλική Μπαρτσελόνα και το μεγάλο της αστέρι να είναι... μια Ίντερ μόνος του!

Οι «αλεπούδες» του Κλαούντιο Ρανιέρι που παραμένουν στην 3η θέση της βαθμολογίας μετά και τη 12η αγωνιστική του κορυφαίου πρωταθλήματος χάρη στο 2-1 επί της Γουότφορντ, έχει φτάσει σε επιθετικές επιδόσεις όπως αυτές της Μπαρτσελόνα!

Οι «μπλαουγκράνα», έπειτα και από την κακή νύχτα της Ρεάλ Μαδρίτης στην Ανδαλουσία, είναι πλέον μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία της Πριμέρα Ντιβισιόν έπειτα από 11 ματς, αφού οι «μερένχες» υποχώρησαν με το 3-2 από τη Σεβίλλη.

Δίχως τον Λιονέλ Μέσι από τα τέλη Σεπτέμβρη, αλλά με τους Νεϊμάρ και Σουάρες να το παίρνουν πάνω τους, οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε έχουν φτάσει στα 25 γκολ ενεργητικό μέχρι αυτή τη στιγμή, όσα έχει δηλαδή στην Πρέμιερ Λιγκ και η Λέστερ, που μετά και τις ισοπαλίες των Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ (0-0 με Άστον Βίλα και 1-1 με Τότεναμ), απέχει μονάχα έναν βαθμό από την κορυφή!

Σε αυτή την επίδοση, έχει βοηθήσει απίστευτα ο πρώτος σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος μέχρι στιγμής, Τζέιμι Βάρντι.

Έχει σκοράρει στις 12 από τις 25 φορές της ομάδας, έχει κερδίσει μια θέση στα πλάνα του Ρόι Χότζον στην εθνική ομάδα της Αγγλίας, έχει πετύχει γκολ σε εννέα συνεχόμενα παιχνίδια στην Πρέμιερ και κυνηγάει το ρεκόρ του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, ο οποίος είχε χριστεί σκόρερ σε 10 διαδοχικά ματς.

Τα 12 γκολ του Βάρντι, πέρα από την τρομερή σημασία που έχουν για τη Λέστερ, έχουν καταφέρει να τον κάνουν να θεωρείται... μια Ίντερ μόνο του, αφού οι «νερατζούρι» στη φετινή Serie A, μετά και το, αν μη τι άλλο, σπουδαίο διπλό στο Τορίνο, έχουν σκοράρει 12 φορές...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα