Αρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-0

Αρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-0

bet365

Η Αρσεναλ πέτυχε το πιο γρήγορο 3-0 σε βάρος της Γιουνάιτεντ, η οποία περιορίστηκε σε ρόλο κομπάρσου και έχασε την πρώτη θέση. Δύο γκολ ο Σάντσες.

Λίγες μέρες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο Champions League, οι Gunners ξέσπασαν στην ομάδα του Λουίς Φαν Γκααλ καθαρίζοντας το ματς από το πρώτο 20λεπτο. Η Αρσεναλ, που έπιασε την Γιουνάιτεντ στη 2η θέση της Premier League, είχε πρωταγωνιστή τον Αλέξις Σάντσες που σημείωσε δύο γκολ και ήταν εκπληκτικός σε όλο το παιχνίδι, ενώ από κοντά σε απόδοση ήταν ο Μεσούτ Οζίλ με γκολ-ασίστ. Δεν μπόρεσαν να δώσουν συνέχεια στην ανοδική πορεία τους οι Κόκκινοι Διάβολοι που φάνηκαν αργοί, χωρίς ιδέες και συγκέντρωση και μόνο με τον Μαρσιάλ να προσπαθεί ουσιαστικά.

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι η Αρσεναλ έχει μπει πολύ δυνατά, με την Γιουνάιτεντ να μην έχει ακουμπήσει μπάλα στα πρώτα πέντε λεπτά. Στα επόμενα 15’ τη μάζεψε τρεις φορές από τα δίχτυα της. Στο 6’ Ο Ράμσεϊ έβγαλε στα δεξιά μέσα στην περιοχή στον Οζίλ, εκείνος γύρισε και ο Αλέξις Σάντσες προ του Ντε Χέα τσίμπησε τη μπάλα με τακουνάκι για το 1-0. Στην επόμενη φάση ο Γουόκοτ έφυγε στην κόντρα, τράβηκε πάνω του δύο αντιπάλους και έδωσε την κατάλληλη στιγμή στο πέναλτι στον Οζίλ ο οποίος με υποδειγματικό αριστερό άφησε όρθιο τον Ισπανό keeper για το 2-0. Στο 10λεπτο η κατοχή ήταν στο 76%-24% για τους Λονδρέζους, που στο 20’ έκαναν το 3-0. Ο Σάντσες πήρε μία κόντρα στο ύψος της περιοχής και έκανε το σουτ στο παραθυράκι τινάζοντας τα δίχτυα. Ηταν το πιο γρήγορο 3-0 σε βάρος της Γιουνάιτεντ στην PL, το προηγούμενο το είχε κάνει η Αστον Βίλα (μέχρι το 37’) το 1995.

Οι γηπεδούχοι μετά το υπερηχητικό ξεκίνημα έδωσαν χώρο στην Γιουνάιτεντ, η οποία περισσότερο άφηνε χώρους παρά δημιουργούσε ουσιαστική πίεση. Στο 34’ λίγο έλειψε να γίνει το 4-0 αλλά μετά την εξαιρετική μπαλιά του Σάντσες ο Ράμσεϊ μόνος με τον Ντε Χέα έκανε το βολέ πολύ ψηλά. Την τελευταία πραγματική ευκαιρία του πρώτου μέρους την είχε η Γιουνάιτεντ. Στο 45’ ο Νταρμιάν πέρασε τη μπάλα στον Μαρσιάλ μέσα στην περιοχή, ο Γάλλος γύρισε αλλά το αριστερό του σε τετ-α-τετ απέκρουσε ο Τσεχ.

Ο Φαν Γκααλ στο ημίχρονο έβγαλε τον Νταρμιάν για να παίξει με πλάγια μπακ Βαλένσια (δεξιά) και Γιανγκ (αριστερά), ενώ βγήκε και ο αρνητικός Ντεπάι για να μπει ο Φελαϊνί. Οπως θα περίμενε κανείς, το ματς δεν είχε τόσες πολλές φάσεις στην επανάληψη, με την Αρσεναλ να διατηρεί άνετα το προβάδισμα. Στο 62’ το τεχνικό σουτ του Ρούνεϊ απέκρουσε ο Τσεχ, στο 68’ ο Σβαϊνστάιγκερ δεν κατάφερε να κάνει το κοντρόλ και πλασάρει και το 71’ το πλασέ του Μάτα πέρασε έξω. Στο 73’ θα μπορούσαν να σκοράρουν οι Gunners αλλά μετά την πάσα του Ράμσεϊ, ο Οζίλ σούταρε στα χέρια του Ντε Χέα από το πέναλτι.

Στο 75’ ο Βενγκέρ φρέσκαρε την ομάδα του με Ζιρού-Τσάμπερλεϊν και αφού είχε γυρίσει πιο πίσω τον Ράμσεϊ και στο 81’ ο Σάντσες βγήκε με αναγκαστική αλλαγή. Στο 86’ ο Ζιρού έκανε κακό δεξί στον Ντε Χέα και στο 92’ ο Τσάμπερλεϊν βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ αλλά το πλασέ του πήγε στο οριζόντιο δοκάρι.

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Μπεγιερίν, Μερτεζάκερ, Γκάμπριελ, Μονρεάλ, Κοκλέν, Καθόρλα, Ράμσεϊ, Οζίλ (75’ Τσάμπερλεϊν), Σάντσες (81’ Γκιμπς), Γουόλκοτ (75’ Ζιρού).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Λουίς Φαν Γκααλ): Ντε Χέα, Γιανγκ, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Νταρμιάν (46’ Βαλένσια), Κάρικ, Σνάιντερλιν, Μάτα (82’ Γουίλσον), Ντεπάι (46’ Φελαϊνί), Ρούνεϊ, Μαρσιάλ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα