Μάντσεστερ Σίτι - Νιούκαστλ 6-1

Μάντσεστερ Σίτι - Νιούκαστλ 6-1

bet365

Αν και βρέθηκε να χάνει, η Σίτι διέλυσε με 6-1 την Νιούκαστλ με τον Αγουέρο να βάζει πέντε γκολ! Επέστρεψαν στο Νο1 οι Citizens.

Για 45 λεπτά η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι αντιμετώπιζε προβλήματα σε άμυνα και επίθεση, όμως αφού ισοφάρισε στα τελευταία λεπτά, στην επανάληψη όλα έγιναν πιο απλά χάρη στον Κουν. Ο Αργεντινός επιθετικός πέτυχε πέντε γκολ στο ματς του Etihad (5ος που το κάνει στην Premier League) και βοήθησε τους Πολίτες να ανέβουν ξανά -με ματς περισσότερο- στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Μίτροβιτς είχε ανοίξει το σκορ για την Νιούκαστλ, γκολάρα πέτυχε ο Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Οι πρωταθλητές απείλησαν για πρώτη φορά με τον Φερνάντο (8’) και κεφαλιά του Αγουέρο (12’) όμως αυτή που σκόραρε πρώτη ήταν η Νιούκαστλ όταν σε μια προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Μπαμπού, ο Βαϊνάλντουμ έκανε πανέμορφη σέντρα με το εξωτερικό για τον Μίτροβιτς και ο Βέλγος επιθετικός το 0-1 με κεφαλιά. Η Σίτι προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα αλλά φάνηκε σαν να έχει σοκαριστεί από την εξέλιξη. Στο 24’ ο Αγουέρο καθυστέρησε και ο Μίτροβιτς έχασε δύο καλές ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους σε ένα λεπτό (26’, 27’). Στο 34’ ο Κουν έδειξε ξανά ότι έχει όρεξη για πολλά πράγματα με αριστερό σουτ άουτ από το ημικύκλιο και στο 38’ ήταν η σειρά του Φερναντίνιο να μην βρει στόχο. Τελικά το γκολ για τους Citizens ήρθε στο 42’. Με εκπληκτική έμπνευση και πάσα-λόμπα ο Σίλβα κάρφωσε την άμυνα της Νιούκαστλ ο Φερναντίνιο έδωσε με κεφαλιά στον Αγουέρο και εκείνος με νέα κεφαλιά έγραψε το 1-1.

Στην επανάληψη όλα ήταν πολύ πιο απλά, με έναν Αγουέρο, ο οποίος έβαλε ακόμα τέσσερα γκολ και έγινε ο 5ος ever που σημειώνει 5 γκολ σε ένα ματς της PL μετά τους Σίρερ, Αντι Κόουλ, Ντεφόε, Μπερμπάτοφ. Στο 49’ πήρε από τον Σίλβα, ξεμαρκαρίστηκε με ωραία ντρίμπλα, σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Γκουφράν για να νικηθεί ο Κρουλ (2-1) και ένα λεπτό μετά έφτασε στο χατ τρικ με εξαιρετικό τελείωμα πάνω από τον Ολλανδό keeper έπειτα από ασίστ του Ντε Μπρόινε (3-1). Ο Βέλγος πήρε τη σκυτάλη στο σκοράρισμα στο 53’ με εκπληκτικό ψηλοκρεμαστό γυριστό ύστερα από προσπάθεια του Νάβας (4-1) και η συνέχεια ήταν ξανά… Κουν. Στο 60’ έχοντας όλο τον χώρο από την άμυνα της Νιούκαστλ να κάνει ό,τι θέλει την τιμώρησε με σουτ στη γωνία εκτός περιοχής και στο 62’ ο Ντε Μπρόινε του είπε πάρε-βάλε σε κενό τέρμα για το τελικό 6-1.

Ο Αργεντινός δεν μπόρεσε να φτάσει τα 6 γκολ αφού στο 66’ ο Πελεγκρίνι θέλησε να τον ξεκουράσει και έβαλε στη θέση του τον Μπονί, ο οποίος είχε μία ευκαιρία στο 74’. Η Σίτι πήρε το πόδι από το γκάζι στη συνέχεια, με το 6-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Μάντσεστερ Σίτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κολάροφ, Οταμέντι, Μανγκαλά, Σίλβα (75’ Ιχεανάτσο), Φερναντίνιο, Φερνάντο, Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ (46’ Νάβας), Αγουέρο (66’ Μπονί).

Νιούκαστλ (Στιβ ΜακΚλάρεν): Κρουλ, Κολοτσίνι, Γιάνμαατ, Μπεμπά, Μπαμπού (53’ Λέισκλς), Βαϊνάλντουμ, Σισοκό (66’ Τιοτέ), Γκουφράν (66’ Τοβάν), Ανίτα, Πέρεθ, Μίτροβιτς.

Δεν καταλαβαίνει η Λέστερ...
Η βαριά ήττα από την Αρσεναλ δεν πτόησε την Λέστερ, η οποία νίκησε στην έδρα της Νόριτς (1-2) και παραμένει σε ζώνη... Champions League! Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι δεν ένιωθαν κάποια απειλή από τους γηπεδούχους και στο 28' ο Βάρντι πήρε πέναλτι μετά την ανατροπή του από τον Μπασόνγκ και από την βούλα έκανε το 0-1. Τα πράγματα έγιναν ακόμη καλύτερα για την Λέστερ με το ξεκίνημα της επανάληψης καθώς στο 48' ο Σλουπ ολοκλήρωσε ιδανικά την αντεπίθεση, γράφοντας το 0-2. Η είσοδος του Μποκανί έδωσε... ζωή στη Νόριτς αφού είχε δοκάρι και στο 69' μείωσε σε 1-2, το οποίο όμως έμεινε ως το τέλος παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων, αφού η μπάλα πήγε στο δοκάρι από την κεφαλιά του Ρέντμοντ στο φινάλε.

Διπλό με Αρναούτοβιτς
Στο Αστον Βίλα-Στόουκ οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι από το ξεκίνημα και δικαιώθηκαν τελικά με το 0-1. Η Στόουκ είχε την πρώτη καλή φάση στο 16' με τον Ανταμ να προσπαθεί να κρεμάσει τον Γκουζάν ενώ στο 34' διαμαρτυρήθηκε για το γκολ που ακυρώθηκε, για οφσάιντ, του Αρναούτοβιτς. Μικρό το κακό, πάντως, καθώς ο ίδιος παίκτης στο 55' με σουτ βρήκε δίχτυα και έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του, με δεδομένο ότι η Αστον Βίλα ποτέ δεν κατάφερε κάτι ουσιαστικό επιθετικά...

Ούτε τώρα η Σάντερλαντ
Η Σάντερλαντ έφτασε πολύ κοντά στο να κατακτήσει την πρώτη φετινή νίκη της. Ακόμα και κόντρα στη Γουέστ Χαμ, την ομάδα που προερχόταν από τρεις επικές νικηφόρες εξόδους (Αρσεναλ, Λίβερπουλ, Σίτι), προηγήθηκε με 2-0. Φλέτσερ (10') και Λενς (22') πιστοποίησαν ότι οι Μαύρες Γάτες τα έκαναν όλα τέλεια στο ξεκίνημα του ματς. Ωστόσο, στη συνέχεια τα έκαναν αντίστοιχα όλα λάθος. Δέχτηκαν γκολ (Τζένκινσον) στην τελευταία φάση πριν την ανάπαυλα και στο 57' αποβλήθηκε ο Λενς. Τρία λεπτά αργότερα ο Παντιλιμόν έκανε δώρο στον Παγιέτ την ισοφάριση, με τα Σφυριά να παραμένουν αήττητα για πέμπτη σερί μεταξύ τους συνάντηση στην Premier League.

Τα μοίρασαν οι νεοφώτιστες
Ο Μάρεϊ κλήθηκε να αντικαταστήσει στην επίθεση τον κορυφαίο παίκτη της Μπόρνμουθ, τον Γουίλσον (έξι μήνες εκτός) και εξελίχτηκε στον ωραίο και τον μοιραίο για την ομάδα του, η οποία παραχώρησε ισοπαλία στη Γουότφορντ. Στο ντέρμπι των νεοφώτιστων ο Μάρεϊ έκανε το 1-0 στο 28'. Ο Ιγκάλο ισοφάρισε (45') και ο Μάρεϊ λίγο πριν το φινάλε έχασε πέναλτι. Η Γουότφορντ πάλι είχε την ευκαιρία της στο οριζόντιο δοκάρι του Γουάτσον.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα