«Refugees Welcome» και στην Αγγλία!

Θάνος Σαρρής
«Refugees Welcome» και στην Αγγλία!

bet365

Μετά το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες στα γήπεδα της Γερμανίας, οι Άγγλοι οπαδοί ετοιμάζονται να βαδίσουν στα ίδια μονοπάτια!

Οι Γερμανοί οπαδοί έχουν κερδίσει το χειροκρότημα για την στήριξη προς τους πρόσφυγες μέσα από τους δικούς τους χώρους έκφρασης. Τα γήπεδα. Το «Refugees Welcome» έχει ξεπεράσει οπαδικές διαφορές, έχει βρει στέγη σε κερκίδες πολλών Γερμανών Ultras, ενώ η αλληλεγγύη ξέφυγε από τα οπαδικά πλαίσια, μιας και η Μπάγερν Μονάχου αποφάσισε να βοηθήσει με τον δικό της τρόπο τους πρόσφυγες στο Μόναχο.

Πλέον, σειρά παίρνει η Αγγλία. Οι οπαδοί της Άστον Βίλα και της Σουίντον έγιναν οι πρώτοι που ανακοίνωσαν ότι θα σηκώσουν πανό στα πρώτα τους ματς μετά τη διακοπή με μηνύματα στήριξης προς τους πρόσφυγες. Ήδη, έχουν υπάρξει ανάλογα μηνύματα σε ερασιτεχνικές ομάδες. Η Premier League, από την πλευρά της, ξεκαθάρισε ότι κανείς κανονισμός δεν απαγορεύει την έκφραση αλληλεγγύης, ανάβοντας ουσιαστικά το «πράσινο φως». Ο πρώην άσος της Άστον Βίλα, Σταν Κόλιμορ, ο οποίος έχει δεχθεί στο παρελθόν ρατσιστικές επιθέσεις, χαιρέτισε την πρόθεση των οπαδών των Villans, τονίζοντας ότι το Μπέρμιγχαμ είναι μια ζωντανή πολυπολιτισμική κοινότητα.

Εμπνευσμένοι από τους Γερμανούς, οι Άγγλοι χρησιμοποιούν πολύ τα social media προκειμένου το εγχείρημα να βρει περισσότερους υποστηρικτές. «Δεν είναι μόνο οι εικόνες των ανθρώπων που κρατούν πανό, υποστηρίζοντας ένα τόσο σπαραχτικό θέμα. Είναι ότι πραγματικά η βρετανική κοινή γνώμη δείχνει αλληλεγγύη», τόνισε η Ντίνα Νάκεεμπ, η οποία συντονίζει την καμπάνια μέσω Facebbok. Μέχρι να διεξαχθεί η επόμενη αγωνιστική, άπαντες είναι αισιόδοξοι για μαζική δράση!

Η Σέλτικ στην καρδιά της αλληλεγγύης

Στην Σκοτία, από την άλλη, οι οπαδοί της Σέλτικ δεν χρειάζονται κάποιο εξωτερικό ερέθισμα. Γνωστοί για τις κοινωνικές τους δράσεις, οι Bhoys μέσω του ιδρύματός τους θα δωρίσουν ένα ποσό για την ανακούφιση των προσφύγων, ενώ ο εκτελεστικός τους διευθυντής, Πότελ Λόουελ σημείωσε ότι «Η Σέλτικ ιδρύθηκε ως ποδοσφαιρικός σύλλογος για να βοηθάει τους ανθρώπους που το χρειάζονται και το ήθος παραμένει ένα βασικό στοιχείο του συλλόγου μας, 130 χρόνια μετά την δημιουργία του».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα