Η Σίτι και οι... άλλοι!

Gazzetta team
Η Σίτι και οι... άλλοι!

bet365

Η Σίτι νίκησε 2-0 την Γουότφορντ, έκανε το 4x4 χωρίς να δεχθεί γκολ, ενώ Τσέλσι (1-2 από Πάλας) και Λίβερπουλ (0-3 από Γουέστ Χαμ) δεν... την βλέπουν.

Ποιος θα την σταματήσει; Η Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζει τον ξέφρενο ρυθμό, μετρά τέσσερις διαδοχικές νίκες σε ισάριθμα ματς και δείχνει έτοιμη να επιστρέψει στην κορυφή της Premier League. Αλλωστε, έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του πρωταθλήματος που έχει πετύχει κάτι ανάλογο, ενώ δεν έχει δει ακόμα την εστία της να παραβιάζεται (10-0). Νέο θύμα της η νεοφώτιστη (2-0) Γουότφορντ, η οποία πάντως το πάλεψε αρκετά, αμύνθηκε σθεναρά, ωστόσο δεν άντεξε... Εξάλλου, αυτή ήταν και η πρώτη ήττα της στο πρωτάθλημα έπειτα από τρεις σερί ισοπαλίες. Η Σίτι πήρε με το... καλημέρα τον έλεγχο του ματς, ωστόσο δεν βρήκε ποτέ τους διαδρόμους να απειλήσει. Μάλιστα, η Γουότφορντ ήταν αυτή που είχε την πρώτη καλή φάση στο ματς, αλλά ο Ιγκαλό δεν ήταν εύστοχος στην ευκαιρία που του δόθηκε. Επρεπε να φτάσουμε στο 26' για να κάνουν οι γηπεδούχοι την πρώτη επίσκεψή τους. Ο Στέρλινγκ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Γκόμες έσωσε την εστία του. Η Σίτι δεν έβρισκε λύσεις, η Γουότφορντ τα πήγαινε περίφημα αμυντικά κρατώντας το μηδέν στο α' μέρος!


Η επανάληψη πάντως ήταν εντελώς διαφορετική, αφού με το... καλημέρα κατάφεραν να σκοράρουν! Μόλις στο 47', ο Σανιά με εξαιρετική μπαλιά έβγαλε τον Στέρλινγκ σε θέση βολής και ο τελευταίος δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη. Τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τους «Πολίτες», η Γουότφορντ βγήκε από την περιοχή της και το... πλήρωσε με ένα δεύτερο τέρμα. Εξαιρετικός συνδυασμός Σίλβα - Φερναντίνιο και ο Βραζιλιάνος με ιδανικό τελείωμα διαμόρφωσε το 2-0. Η Σίτι είχε τον απόλυτο έλεγχο, πίεσε για ένα τρίτο τέρμα, αλλά κάτι ο Γκόμες, κάτι η ατυχία δεν άλλαξαν το σκορ...

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Σανιά, Κομπανί, Μανγκαλά, Κολάροφ, Φερναντίνιο, Τουρέ, Νάβας (46’ Νασρί), Σίλβα (75’ Ντελφ), Στέρλινγκ, Αγουέρο

Γουότφορντ: Γκόμεζ, Νιόμ, Προντλ, Κάθκαρτ, Χολέμπας, Μπεχράμι, Καπού (76’ Γουότσον), Αμπντί (63’ Ανιά), Χουράδο, Ιγκαλό (72’ Λαγιούν), Ντίνεϊ


Πολύ χάλια η Τσέλσι
Τα προβλήματα της Τσέλσι δεν γιατρεύτηκαν απλά και μόνο επειδή νίκησε 2-3 την Γουέστ Μπρoμ και αυτό έγινε σαφές στο εντός έδρας ματς με την Κρίσταλ Πάλας. Σε ένα ματς στο οποίο ο Ζοσέ Μουρίνιο γιόρταζε τη συμπλήρωση 200 αγώνων στην Premier League, το σύνολο του Πάρντιου πέρασε με 1-2 από το Stamford Bridge υποχρεώνοντας τον Special One στη δεύτερη εντός έδρας ήττα του στους Μπλε. Υστερα από τη νέα απώλεια, οι πρωταθλητές έμειναν στο -8 από την πρωτοπόρο, Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έκανε το 4x4.

Ο Πέδρο ήταν ξανά βασικός και στο 19' είχε καλή στιγμή με τεχνικό σουτ που πέρασε άουτ για να απαντήσουν οι φιλοξενούμενοι με σουτ του Μπακαρί Σακό το οποίο απέκρουσε ο Κουρτουά. Προς το τέλος του πρώτου μέρους ο ΜακΚάρθι σταμάτησε τον Πέδρο ύστερα από προσπάθεια του Φάμπρεγας. Στην επανάληψη η Πάλας μπήκε πολύ καλά, ο Σακό συνέχισε να είναι απειλητικός, έδωσε στον Γουίκαμ αλλά ο Κουρτουά του είπε «όχι». Ο Κέιχιλ είδε την κεφαλιά του να κόβουν την τελευταία στιγμή οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων, οι οποίοι άνοιξαν στο σκορ στο 65' με σουτ του Σακό (0-1).

Παρά το προβάδισμα, οι παίκτες του Πάρντιου συνέχισαν να πιέζουν για δεύτερο γκολ, με τον Μπολάσι να έχει δύο ευκαιρίες. Κόντρα στη ροή του αγώνα η Τσέλσι ισοφάρισε στο 79' με κεφαλιά του Φαλκάο μετά την προσπάθεια του Πέδρο, όμως το 1-1 δεν έμεινε για πολύ αφού δύο λεπτά αργότερα ο Γουόρντ έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Πάλας με κεφαλιά. Ο Φαλκάο είχε καλή στιγμή για να βάλει δεύτερο γκολ, όμως το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος κάνοντας μαύρη την επέτειο του Μουρίνιο.

Eσπασε παράδοση... 52 ετών!

Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε, ακόμα ένα... κάστρο έπεσε στο Νησί και μάλιστα με εμφατικό τρόπο! Η Γουέστ Χαμ διέλυσε 3-0 τη Λίβερπουλ στο Ανφιλντ, κάτι που είχε να συμβεί 52 χρόνια (μετρούσε σε 43 ματς 32 ήττες και 11 ισοπαλίες)! Οι «κόκκινοι» ήταν απογοητευτικοί στα μετόπισθεν, δέχθηκαν τα πρώτα γκολ στη σεζόν και φυσικά υπέστησαν την πρώτη τους ήττα! Υπάρχουν όμως κι άλλα δυσάρεστα για τους «κόκκινους», αφού ο Κουτίνιο αποβλήθηκε και χάνει το ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ. Η... κακή μέρα φάνηκε από το πρωί για τους «κόκκινους», αφού στα 2 λεπτά και 28 δεύτερα είδαν τον Μανουέλ Λαντσίνι να πανηγυρίζει το γρηγορότερο τέρμα της φετινής σεζόν! Μάλιστα, ήταν το πρώτο του ματς ως βασικός με τη Γουέστ Χαμ. Οι Λονδρέζοι στάθηκαν τυχεροί, αφού στο 9΄' το σουτ του Φιρμίνο βρήκε το δοκάρι! Η Λίβερπουλ εκτός από αυτή την ευκαιρία αδυνατούσε να απειλήσει και στο 29' είδε τη Γουέστ Χαμ να σκοράρει! Γκάφα του Λόβρεν, την εκμεταλλεύθηκε ο Νομπλ ο οποίος και πέτυχε το 2-0. Η αποβολή του Κουτίνιο στο 52' έκοψε τα φτερά των «κόκκινων», δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν για να μπουν στο ματς. Η αποβολή του Νομπλ στο 78' δεν άλλαξε πολλά πράγματα, αντίθετα η ομάδα του πέτυχε και τρίτο τέρμα στις καθυστερήσεις με ωραία ατομική ενέργεια του Σακό!

Αήττητος Ρανιέρι!
Η Μπόρνμουθ έδειχνε έτοιμη να υποχρεώσει την Λέστερ στην πρώτη φετινή της ήττα αλλά η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι έδειξε ξανά χαρακτήρα και πήρε τον βαθμό (1-1), ο οποίος την έστειλε στην 3η θέση! Το ματς δεν είχε και τον καλύτερο ρυθμό, με τους γηπεδούχους πάντως να έχουν την υπεροχή και να πιέζουν για το γκολ, το οποίο πέτυχαν στο 24' με το... ψαλιδάκι του Γουίλσον (1-0)! Οι νεοφώτιστοι παρέμεναν καλύτεροι και είχαν τις φάσεις για να καθαρίσουν το ματς αλλά δεν το έκαναν και το πλήρωσαν στο φινάλε... Στο 86' ο Βάρντι κέρδισε πέναλτι και ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση, νικώντας -έστω με δυσκολία- τον Μπόρουτς για το τελικό 1-1.

Ξεκίνησε την απόσβεση ο Ροντόν
Η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Γουέστ Μπρομ, Σάλομον Ρονόν, ξεκίνησε την απόσβεση, καθώς με δικό του γκολ η WBA πέρασε από την έδρα της Στόουκ (0-1) η οποία από το πρώτο μέρος είχε προλάβει να μείνει με δέκα παίκτες. Στο 25' ο Ιμπραϊμ Αφελαϊ αποβλήθηκε γιατί έσπρωξε τον Γκάρντνερ ύστερα από μονομαχία και έξι λεπτά αργότερα στα αποδυτήρια πήγε και ο Τσάρλι Ανταμ για δυνατό μαρκάρισμα στον Ντόουσον. Το γκολ που έκρινε τη συνάντηση ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ροντόν να νικά τον Μπάτλαντ με κεφαλιά ύστερα από σέντρα από δεξιά (0-1).

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Αστον Βίλα - Σάντερλαντ 2-2
(12' πεν., 41' Σκοτ Σινκλέρ - 8' Γιαν Μ' Βιλά, 52' Λενς)

Μπόρνμουθ - Λέστερ 1-1
(24' Γουίλσον - 86' πεν. Βάρντι)

Τσέλσι - Κρίσταλ Πάλας 1-2
(79' Φαλκάο - 65' Μπακαρί Σακό, 81' Γουόρντ)

Λίβερπουλ - Γουέστ Χαμ 0-3
(3' Λαντσίνι, 29' Νομπλ, 92' Ντιαφρά Σακό)

Μάντσεστερ Σίτι - Γουότφορντ 2-0
(46' Στέρλινγκ, 56' Φερναντίνιο)

Στόουκ - Γουέστ Μπρομ 0-1
(45+3' Ροντόν)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα