Έσωσε την πρώτη του ομάδα ο Πέδρο

Κώστας Ζάλιαρης
Έσωσε την πρώτη του ομάδα ο Πέδρο

bet365

Μέσω του κανονισμού με τις «πληρωμές αλληλεγγυής» σε μορφή επιβράβευσης για την εξέλιξη νεαρών ποδοσφαιριστών, η πρώτη ομάδα του Πέδρο, San Isidro, απέφυγε τον κίνδυνο εξαφάνισης.

Οι κανονισμοί της FIFA είναι τέτοιοι που επιβραβεύουν τα ερασιτεχνικά σωματεία από τα οποία ξεκινούν ποδοσφαιριστές που έπειτα από χρόνια καταφέρνουν να διακριθούν και να κάνουν αξιοομνημόνευτη καριέρα.

Σε αντίθεση με το MLS και την προσπάθεια που έκανε η Crossfire (ομάδα με έδρα στο Σιάτλ) μετά τη μεταγραφή του ΝτεΑντρέ Γέντλιν από τους Seattle Sounders στην Τότεναμ πριν από έναν χρόνο, η San Isidro, από τις Κανάριες Νήσους, εξασφάλισε 22.000 ευρώ από την πώληση του Πέδρο στην Τσέλσι έναντι 28 εκατ.ευρώ.

Μάλιστα, με αυτό το ποσό, η ερασιτεχνική ομάδα από την οποία ο Ισπανός άσος των «μπλε» ξεκίνησε την καριέρα του προτού μεταπηδήσει στη «Masia» και τη Μπαρτσελόνα, αποφεύχθηκε ο κίνδυνος εξαφάνισης της Crossfire που είχε χρέη και πάλευε τα τελευταία χρόνια να τα σβήσει με ό,τι έσοδα κι αν είχε.

Ο Πέδρο, λοιπόν, έσωσε την πρώτη του ομάδα με τη μεταγραφή του στους Λονδρέζους, βάσει του «solidarity payment» ή αλλιώς «πληρωμή αλληλεγγύης» για τις ομάδες που έπειτα από κάποια χρόνια καμαρώνουν τους ποδοσφαιριστές τους οποίους βοήθησαν να εξελιχθούν στα πολύ πρώτα τους βήματα.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα