Αρσεναλ – Τσέλσι 1-0

Γιώργος Καραμάνος
Αρσεναλ – Τσέλσι 1-0

bet365

Ο Βενγκέρ έσπασε την κατάρα του Μουρίνιο και η καλύτερη Αρσεναλ με το 1-0 επί της Τσέλσι κατέκτησε για 14η φορά το Community Shield.

Οπως διαπιστώσαμε πρόσφατα και στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας, για όλα υπάρχει η πρώτη φορά. Και επειδή φαίνεται ότι φέτος είναι μία χρονιά αλλαγών σε όλα τα επίπεδα, έτσι έφτασε και η ώρα που ο Αρσέν πρόσμενε από το 2004. Βλέπετε σε αυτά τα 11 χρόνια (με το σχετικό διάλειμμα του Ζοσέ) δεν είχε νικήσει ποτέ τον μεγάλο αντίπαλο του, Μουρίνιο. Φρόντισε όμως ο Οξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν με τη γκολάρα του και χάρισε στον Βενγκέρ την απόλυτη ποδοσφαιρική... ονείρωξη της καριέρας του και φυσικά στην Αρσεναλ με το 1-0 επί της Τσέλσι το Community Shield, δηλαδή το αγγλικό Σούπερ Καπ.

Αμφότερες οι ομάδες εμφανίστηκαν μπλοκαρισμένες από την προετοιμασία που ακόμα βρίσκεται σε ισχύ και το παιχνίδι δεν ήταν εντυπωσιακό. Επίσης τους έλειπαν οι Αλέξις Σάντσες και Ντιέγκο Κόστα αντίστοιχα. Ωστόσο, στο γήπεδο ήταν ντυμένος με τη φανέλα που έχει τα κανόνια ο Πέτρ Τσεχ έπειτα από 11 χρόνια στα Μπλε. Σταδιακά οι Gunners φάνηκαν να λύνονται καλύτερα και στο 24΄, στην πρώτη ουσιαστικά φάση του ματς, ο Οξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν έκανε το μπάσιμο από δεξιά, προσποιήθηκε στον Αθπιλικουέτα και με αριστερή διαγώνια σουτάρα στο απέναντι παράθυρο καθάρισε τον τίτλο.


Ο Τσεχ πάντως μία χαρά το πανηγύρισε

Στο 36' ο Ραμίρες από κοντινή θέση με κεφαλιά άουτ έχασε την μία από τις δύο καλές ευκαιρίες της ομάδας του, η οποία είχε εκτός πνεύματος αγώνα τους Φάμπρεγας, Αζάρ και έτσι δεν μπορούσε να απειλήσει. Η δεύτερη ήρθε στο 61' με τον Αζάρ από καλή θέση στα δεξιά να πλασάρει πολύ ψηλά. Από εκεί και μετά ούτε η είσοδος του Φαλκάο μπόρεσε να βοηθήσει τον Μουρίνιο. Αντιθέτως, η Αρσεναλ βρήκε χώρους και θα μπορούσε να βάλει κι άλλα γκολ. Στο 86' οι Καθόρλα, Ράμσεϊ έχασαν διπλή ευκαιρία και στις καθυστερήσεις ο Κουρτουά σταμάτησε σε τετ α τετ τον Γκιμπς.

Κάπως έτσι λοιπόν οι Κανονιέρηδες ξεκίνησαν τέλεια τη χρονιά τους με την κατάκτηση ενός τίτλου, αλλά είπαμε, ίσως ακόμα πιο σημαντικό κι από την κούπα αυτή καθ' αυτή, είναι το τέλος της καζούρας προς τον Βενγκέρ. Πάντως ο Αλσατός, ο οποίος δεν είχε νίκη σε 13 αγώνες (7 ήττες, 6 ισοπαλίες) με τον Μουρίνιο, με το που έληξε ο αγώνας, δεν πήγε να χαιρετήσει τον αντίπαλο του και έφυγε αμέσως για τα αποδυτήρια!

* Η Αρσεναλ δεν είχε σκοράρει κατά της Τσέλσι με προπονητή τον Μουρίνιο από τον Μάιο του 2007. Το είχε βάλει ο θρυλικό Ζιλμπέρτο Σίλβα!

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Μέρτεσακερ, Κοσιελνί, Μπεγερίν, Μονρεάλ, Κοκλέν, Καθόρλα, Οξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (78' Αρτέτα), Ράμσεϊ, Γουόλκοτ (66' Ζιρού), Οζίλ (82' Γκιμπς)

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Κουρτουά, Κέιχιλ, Τέρι (82' Μόουζες), Αθπιλικουέτα, Ιβάνοβιτς, Μάτιτς, Ραμίρες (54' Οσκαρ), Φάμπρεγας, Γουίλιαν, Αζάρ, Ρεμί (46' Φαλκάο).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα