Χαλ και Νιούκαστλ κόντρα σε όλα...

Χαλ και Νιούκαστλ κόντρα σε όλα...

bet365

Το gazzetta.gr αναλύει τα δεδομένα και τους... εφιαλτικούς οιωνούς για τις Νιούκαστλ και Χαλ που μάχονται για την επιβίωσή τους στην τελευταία αγωνιστική ημέρα της φετινής Πρέμιερ Λιγκ.

Οι «καρακάξες» του Τζον Κάρβερ, σε μια απόλυτα απογοητευτική σεζόν, ξέρουν ότι μπορούν να παραμείνουν στη μεγάλη κατηγορία ακόμα και με δική τους ήττα από τη Γουέστ Χαμ, το απόγευμα της Κυριακής. Αυτό, βέβαια, εφόσον αποτύχει η Χαλ να πάρει τη νίκη κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «KC Stadium».

Υπάρχουν και τα σενάρια, βέβαια, που λένε ότι η Νιούκαστλ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να πάρει το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στα «σφυριά», στο τελευταίο, όπως όλα δείχνουν, ματς του Σαμ Άλαρνταϊς στον πάγκο των Λονδρέζων. Ο «Big Sam» είχε απολυθεί στο παρελθόν από τον Μάικ Άσλεϊ και έχει πλέον τη φιλοσοφία πως «δεν πρέπει να δείχνεις συμπόνοια σε κανέναν, γιατί κανείς δεν πρόκειται να δείξει συμπόνια σε εσένα...». Με αυτό το σκεπτικό θα παρατάξει τη Γουέστ Χαμ που ούτως ή άλλως έχει το πάνω χέρι όσον αφορά και το θέμα με τη συμμετοχή στο επόμενο Γιουρόπα Λιγκ μέσω της ειδικής κατάταξης του Fair Play, υπερέχοντας της Έβερτον στη σχετική βαθμολογία.

Στο «KC Stadium», ο Στιβ Μπρους αντιμετωπίζει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην οποία βρέθηκε κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας και διατηρεί προς εκείνη μια μεγάλη συμπάθεια. Στην προσπάθεια της Χαλ να επιβιώσει στην Πρέμιερ Λιγκ, υπάρχουν και αυτοί που σκέφτονται μήπως του κάνουν... δώρο οι «κόκκινοι διάβολοι», από τη στιγμή που εκείνοι, ακόμα και με νίκη, θα πρέπει να καλύψουν διαφορά εφτά τερμάτων από την Άρσεναλ για να ελπίζουν ότι μπορούν να βρεθούν στην 3η θέση της βαθμολογίας, εφόσον και οι «κανονιέρηδες» ηττηθούν εντός έδρας από τη Γουέστ Μπρομ.

Με τη Σάντερλαντ να έχει εξασφαλίσει την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία από το βράδυ της Τετάρτης, παίρνοντας τον βαθμό που χρειαζόταν στο «Έμιρεϊτς» με το τελικό 0-0 απέναντι στην ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται αποκλειστικά στις Νιούκαστλ και Χαλ, που όμως, καλούνται να ξεπεράσουν και ορισμένα στοιχεία που τις... στοιχειώνουν.

Οι «καρακάξες», δεν έχουν καταφέρει να πάρουν νίκη στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν από τις 7 Μαΐου του 2006, όταν και είχαν επικρατήσει με σκορ 1-0 της ήδη Πρωταθλήτριας, Τσέλσι, στο «St. James' Park»! Έκτοτε, μετρούν δύο βαθμούς στα εφτά ματς της τελευταίας αγωνιστικής.

ΈτοςΑναμέτρησηΤελικό σκορ
2006Νιούκαστλ - Τσέλσι1-0
2007Γουότφορντ - Νιούκαστλ1-1
2008Έβερτον - Νιούκαστλ3-1
2009Άστον Βίλα - Νιούκαστλ1-0
2011Νιούκαστλ - Γουέστ Μπρομ3-3
2012Έβερτον - Νιούκαστλ3-1
2013Νιούκαστλ - Άρσεναλ0-1
2014Λίβερπουλ - Νιούκαστλ2-1

Η Χαλ και ο Στιβ Μπρους, καλούνται να ξεπεράσουν τη δική τους, αρνητική παράδοση. Ο κόουτς των «τίγρεων» δεν έχει καταφέρει να πάρει νίκη απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε 20 παιχνίδια (!) με την ιδιότητα του προπονητή, ενώ δεν έχει νικήσει ποτέ η Χαλ σε παιχνίδι της Πρέμιερ Λιγκ μέσα στον Μάιο!

Η τελευταία φορά που η ομάδα πανηγύρισε νίκη εις βάρος των «κόκκινων διαβόλων», ήταν με το τελικό 2-0 στην τότε «Division Two», στις 23 Νοεμβρίου του 1974!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα