Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι 0-1

Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι 0-1

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι έφυγε με νίκη 1-0 από το Λονδίνο επί της Τότεναμ και ουσιαστικά εξασφάλισε μία θέση στην 3άδα.

Όποτε ο Αγουέρο βρίσκει μπροστά του την Τότεναμ… αφηνιάζει. Ο Αργεντίνος έφτασε τα 10 γκολ στα 7 τελευταία ματς με τα σπιρούνια, πέτυχε το μοναδικό στο White Hart Lane και έδωσε τη νίκη στη Σίτι με 1-0, με τους πολίτες να βρίσκονται στο +9 από την 5η Λίβερπουλ και στο +5 από την 4η Γιουνάιτεντ, για να εξασφαλίσουν ουσιαστικά μία θέση στους ομίλους του Champions League χωρίς να χρειαστεί να δώσουν προκριματικά.

Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που μπήκαν καλύτερα στο ματς και έχασαν την πρώτη ευκαιρία με την κεφαλιά του Ντάιερ στο 2’. Στο 4’ το σουτ του Κέιν εκτός περιοχής πέρασε λίγο άουτ, με τους παίκτες του Πελεγκρίνι να χρειάζονται 10’ για να ισορροπήσουν και να απειλήσουν για πρώτη φορά στο 12’, όταν το εντυπωσιακό σουτ στην κίνηση του Αγουέρο πέρασε άουτ. Ο ρυθμός ήταν καλός, το ματς ανοιχτό και στο 29’ ήρθε το γκολ για τους πολίτες. Εξαιρετική αντεπίθεση από κόρνερ της Τότεναμ, με τον Χαρτ να δίνει στον Σίλβα, τον Ισπανό να βγάζει υπέροχη ασίστ στον Αγουέρο και τον τελευταίο να κάνει το 0-1 με άψογο πλασέ στην κίνηση!

Φάτσιο (31’) και Φερναντίνιο (32’) απείλησαν για Τότεναμ και Σίτι αντίστοιχα, με τους φιλοξενούμενους να έχουν τον έλεγχο και τους Λονδρέζους να είναι πιο απειλητικοί. Εκεί που υστέρησαν, όμως, οι γηπεδούχοι ήταν στην τελική προσπάθεια. Ο Κέιν έστειλε την μπάλα πάνω στον Χαρτ στο 41’, πριν ο Μέισον χάσει τεράστια ευκαιρία στο 43’, με τον γκολκίπερ της Σίτι να σώζει και πάλι! Ενδιάμεσα ο Φερναντίνιο είδε το πλασέ του να περνάει λίγο άουτ, με το 0-1 να μένει μέχρι το ημίχρονο.

Στην επανάληψη τα πράγματα αρχικά ήταν πιο ήσυχα, με τον Κέιν να απειλεί πρώτος στο 53’ και να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 61’, όταν νίκησε τον Ντεμικέλις στη μονομαχία, όμως καθυστέρησε και έδωσε την ευκαιρία στον Χαρτ να σώσει τους πολίτες. Στο 62’ ήταν η σειρά του Αγουέρο να φτάσει μία ανάσα από το 0-2, όταν έπαιξε ωραία το 1-2 με τον Φερναντίνιο, πέρασε και τον Γιορίς, όμως χωρίς ισορροπία από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα λίγο άουτ!

Το ματς παρέμενε ανοιχτό, όμως κυλούσε χωρίς φάσεις. Ο Πελεγκρίνι αναγκάστηκε να κάνει αλλαγή στην αλλαγή, όταν ο Νασρί μετά από 3’ στον αγωνιστικό χώρο τραυματίστηκε και την κούραση να είναι εμφανής και για τις δύο ομάδες. Στο 78’ ο Κολάροφ έβαλε την κόντρα στο σουτ του Σολδάδο, ενώ 2’ αργότερα με μακρινό σουτ ανάγκασε σε δύσκολη απόκρουση τον Γιορίς. Στο 84’ ο Παουλίνιο πλησίασε στην ισοφάριση, για να δει τον Χαρτ να βγάζει και πάλι, ενώ το σουτ του Μπονί στο 85’ πέρασε λίγο άουτ. Η τελευταία ευκαιρία χάθηκε για την Τότεναμ, που παρέμεινε στην 6η θέση, στο 2’ των καθυστερήσεων, όταν ο Λαμέλα επιχείρησε να σκοράρει με εντυπωσιακό τρόπο, όμως η κατάληξη ήταν η ίδια: ο Χαρτ έβγαλε σε κόρνερ, για να δώσει τη νίκη στη Σίτι.

Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Ντάιερ, Φάτσιο, Βερτόνχεν, Ρόουζ, Μέισον (70' Παουλίνιο), Μπενταλέμπ, Έρικσεν (59' Σολδάδο), Λαμέλα, Τσαντλί (84' Αντεμπαγιόρ), Κέιν

Μάντσεστερ Σίτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Σαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Μανγκαλά, Κολάροφ, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Λάμπαρντ (73' Νασρί - 76' Μπονί), Μίλνερ, Σίλβα, Αγουέρο (89' Μπογιάτα)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα