Εβερτον - Γιουνάιτεντ 3-0

Εβερτον - Γιουνάιτεντ 3-0

bet365

Η Γιουνάιτεντ έβαλε... stop στις εξαιρετικές της εμφανίσεις, γνώρισε βαριά ήττα 3-0 από την Εβερτον και κράτησε ζωντανή τη Λίβερπουλ στη μάχη της τετράδας.

Η Γιουνάιτεντ... θυμήθηκε τον κακό της εαυτό και η ανεβασμένη Εβερτον δεν της χαρίστηκε! Οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί, εκμεταλλεύθηκαν τα αμυντικά κενά της αντιπάλου και επικράτησαν 3-0, παρά το γεγονός πως είχαν κατοχή μόλις 31%! Μάλιστα, αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική εντός έδρας επιτυχία με τους «κόκκινους διαβολους» χωρίς μάλιστα να έχουν δεχθεί τέρμα. Στο +7 η Μάντσεστερ από την 5η θέση, αλλά η Λίβερπουλ έχει ένα ματς λιγότερο και... ελπίζει.

Απίθανο ξεκίνημα για την Εβερτον, αφού στην πρώτη... φάση του ματς άνοιξε το σκορ. Μια εξαιρετική αντεπίθεση, ο ΜακΚάρθι έμεινε όρθιος, κέρδισε την κόντρα από τον ΜακΝάιρ και στο... τσακ πλάσαρε εύστοχα τον Ντε Χέα. Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να αντιδράσει, πήρε τον έλεγχο και όλα θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει, αν δυο λεπτά αργότερα ο Φελαϊνι που βρέθηκε σε εξαιρετική θέση είδε το πλασέ του να καταλήγει άουτ. Η Μάνστσεστερ είχε την κατοχή, κυκλοφορούσε σωστά τη μπάλα και όποτε έβρισκε διαδρόμους ανοιχτούς απειλούσε. Σε μια από αυτές τις περιπτώσεις, ο Μπλιντ έκανε ένα καλό σουτ, το οποίο όμως δεν βρήκε στόχο. Κινητική η ομάδα του Φαν Χάαλ, χωρίς όμως τους αυτοματισμούς που ήθελε ο Ολλανδός για να βγαίνει η εύκολη φάση. Η Γιουνάιτεντ βρέθηκε ακόμα μια φορά στο γκολ, αλλά από τη σέντρα του Μάτα, ο Σμόλινγκ δεν μπόρεσε να σκοράρει. Οι προσπάθειες των Ερέρα, Ρούνεϊ δεν βρήκαν στόχο, όπως και αυτή του Γιανγκ στο 28'.

Στον αντίποδα, η Εβερτον προσπαθούσε με αντεπιθέσεις κυρίως από τα δεξιά, όπου ο Σο άφηνε πολλά κενά! Στο 35' όμως ήρθε το δεύτερο τέρμα. ο Μπέινς το κόρνερ και ο Στόουνς ακάλυπτος με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 2-0 και το πρώτο του γκολ, με τη φανέλα των «ζαχαρωτών». Η Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να βρει απαντήσεις, μιας και η άμυνα των γηπεδούχων είχε «κλειδώσει».

Στην επανάληψη, ο Λουίς Φαν Χάαλ άλλαξε σύστημα, άφησε εκτός τον Φελαϊνί, πέρασε τον Φαλκάο και η Γιουνάιτεντ έχει ένα δυνατό ξεκίνημα. Στο 47' ο Ρούνεϊ βρέθηκε σε εξαιρετική θέση, γύρισε, αλλά ο Χάουαρντ έσωσε την εστία του. Μια ακόμα... υποψία ευκαιρίας από τον Μάτα και η Μάντσεστερ «εγκλωβίστηκε». Οι γηπεδούχοι εξαιρετικά στημένοι, κρατούσαν μακριά από την εστία τους την αντίπαλό τους και προσπαθούσαν από την πλευρά του... Σο να απειλήσουν. Η είσοδός του Ντι Μαρία δεν άλλαξε τίποτα στο παιχνίδι, αντίθετα αυτή του Μιραλάς έκανε τα «ζαχαρωτά» ακόμα καλύτερα.

Ο Βέλγος έδωσε ώθηση, αλλά και το τρίτο τέρμα. Στο 74' ο Μπάρκλεϊ έκανε την ασίστ, ο Λουκάκου από θέση οφσάιντ έκανε την κίνηση, σταμάτησε και μαζί του όλη η άμυνα της Μάντσεστερ. Ο διαιτητής δεν έδωσε παράβαση και ο Μιραλάς εκμεταλλεύθηκε το «δώρο» και με άψογο πλασέ διαμόρφωσε το 3-0. Μάλιστα, λίγα λεπτά αργότερα είχε ακόμα μια εντυπωσιακή προσπάθεια, αλλά ο ΝΤΕ εξαιρετικά έδιωξε σε κόρνερ. Αυτή άλλωστε ήταν και η τελευταία καλή φάση, με την Εβερτον να κρατάει το μηδέν σε τρίτο διαδοχικό ματς θυμίζοντας κάτι από πέρσι...

Έβερτον: Χάουαρντ, Μπέινς, Στόουνς, Γιαγκέλακα, Κόουλμαν, Μπάρι, ΜακΚάρθι, Όσμαν (69’ Μιραλάς), Μπάρκλεϊ, (88’ Νέισμιθ) Λένον, Λουκάκου (87’ Κονέ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Σο, Σμόλινγκ, ΜακΝειρ, Βαλένσια, Μπλιντ, Γιανγκ, Ερέρα, Φελαϊνί (46’ Φαλκάο), Μάτα (63’ Ντι Μαρία), Ρούνεϊ (88’ Φαν Πέρσι)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα