Σαουθάμπτον – Τότεναμ 2-2

Γιώργος Καραμάνος
Σαουθάμπτον – Τότεναμ 2-2

bet365

Η Σαουθάμπτον προηγήθηκε δύο φορές, έχασε μεγάλες ευκαιρίες, αλλά οι Λονδρέζοι επέστρεφαν και με το βαθμό (2-2), κράτησαν την 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη.

Ηταν η μεγάλη μάχη για μία θέση στον... ήλιο της Ευρώπης, την οποία εκτός από αυτές τις δύο, διεκδικεί και η Λίβερπουλ (παίζει στις 17:00 εκτός με Γουέστ Μπρομ). Εστω και για λίγο λοιπόν αυτή την κράτησε η Τότεναμ, που κατάφερε να μείνει ζωντανή, παίρνοντας πολύ δύσκολα το 2-2 στο «Σεντ Μέρις» από την καλύτερη Σαουθάμπτον.

Η αλήθεια είναι πως στα πρώτα 24 λεπτά, στο ματς δεν είχε γίνει ούτε ένα σουτ. Ωστόσο, στη συνέχεια το παιχνίδι πήρε φωτιά. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή, αλλά οι γηπεδούχοι τις ευκαιρίες και το πρώτο γκολ. Στο 29' και αφού τα έκαναν όλα λάθος διαδοχικά σχεδόν όλοι οι αμυντικοί των Σπερς, ο Πελέ πρόλαβε και με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Πριν την ανάπαυλα όμως (43') ο Λαμέλα με το στήθος ισοφάρισε, μα και πάλι ο Πελέ με φοβερό άλμα και κεφαλιά (65') έβαλε σε θέση οδηγού τους Αγίους, φτάνοντας τα 10 γκολ στο πρωτάθλημα (τα εννέα εξ αυτών σε αυτό το γήπεδο). Και πάλι όμως η χαρά των γηπεδούχων δεν είχε διάρκεια, καθώς ο Τσαντλί, που έχει συμμετοχή σε 15 γκολ φέτος (10 τέρματα, 5 ασίστ) με ωραία ενέργεια και πλασέ έκανε το 2-2.

Αυτή η μοιρασιά άφησε πιο χαρούμενη την Τότεναμ, ενώ η Σαουθάμπτον που έχει μόλις τρεις νίκες στα 10 τελευταία της, έκανε ρεκόρ βαθμών (57') στην Premier League (σ.σ.: το ρεκόρ της στην Α' Κατηγορία είναι 68 από τη σεζόν 1984-'85).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα