Άστον Βίλα – Λίβερπουλ 2-1 (gTV)

Γιώργος Καραμάνος
Άστον Βίλα – Λίβερπουλ 2-1 (gTV)

bet365

Η Αστον Βίλα που παλεύει για παραμονή, έκανε την ανατροπή-έκπληξη (2-1) κόντρα στην κάκιστη Λίβερπουλ και προκρίθηκε στον 10ο τελικό Κυπέλλου της ιστορίας της.

Οι ημιτελικοί στο «Γουέμπλεϊ» είχαν ξεκάθαρα φαβορί. Θεωρητικά ο τελικός Κυπέλλου θα ήταν Αρσεναλ-Λίβερπουλ. Ωστόσο, μιας και πρόκειται για τον θεσμό των εκπλήξεων, οι Κόκκινοι φρόντισαν να αποκλειστούν. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς αν και προηγήθηκε, είδε την καλύτερη Αστον Βίλα να της κάνει την ανατροπή και με το 2-1 να προκρίνεται στο μεγάλο ραντεβού τίτλου στο ίδιο γήπεδο.

Η καλή αρχή που έγινε στο 30' δεν είχε συνέχεια για τη Λίβερπουλ. Σε εκείνο το σημείο και έπειτα από ωραίο συνδυασμό και ασίστ του Στέρλινγκ, ο Κοουτίνιο που έκανε την κάθετη κίνηση, πλάσαρε πάνω από τον Γκίβεν. Ωστόσο, η χαρά κράτησε μόνο για έξι λεπτά, με τον Μπεντέκε να παραμένει καυτός και να πλασάρει για το 1-1. Μάλιστα με αυτό το γκολ ο Βέλγος έφτασε εννέα στα επτά τελευταία ματς του και τα 10 συνολικά στο 2015, επιβεβαιώνοντας ότι έχει αναγεννηθεί.




Και σα να μην έφτανε αυτό για τους Κόκκινους, που έκαναν πολύ κακό ματς, ήρθε και η ολική ανατροπή, όταν ο Ντελφ (54') άδειασε δύο αντιπάλους και πέρασε τη μπάλα δίπλα από τον Μινιολέ. Η Αστον Βίλα βρήκε στη συνέχεια χώρους και έτρεξε στην κόντρα, αλλά δεν είχε σωστές επιλογές, για να σκοράρει εκ νέου. Λάθος ήταν και εκείνες της Λίβερπουλ, εκτός από την κεφαλιά του Τζέραρντ (86'), την οποία έβγαλε πάνω στη γραμμή ο Ρίτσαρντσον.

Το φινάλε βρήκε τους Χωριάτες να πανηγυρίζουν την παρουσία τους σε τελικό του FA Cup για 11η φορά και για πρώτη από το 2000 (σ.σ.: έχουν επτά κατακτήσεις, με την τελευταία να χρονολογείται στο μακρινό 1957). Εκεί θα τους περιμένει η Αρσεναλ στο μεγάλο ραντεβού στις 30 Μαΐου. Την ίδια ημέρα δηλαδή που θα έχει γενέθλια ο Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος πίστευε ότι θα γιόρταζε με την κούπα στο τελευταίο ματς του με τα Κόκκινα.

Άστον Βίλα (Τιμ Σέργουντ): Γκίβεν, Μπέικερ (26' Οκόρε), Φλάαρ, Μπακούνα, Ρίτσαρντσον, Κλέβερλι, Γουέστγουντ, Ντελφ, Ν'Ζόγκμπια (75' Σινκλέρ), Γκρίλις (84' Κόουλ), Μπεντέκε

Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Σκρτελ, Τσαν, Λόβρεν, Μάρκοβιτς (46' Μπαλοτέλι), Μορένο (90' Λάμπερτ), Αλεν (78' Τζόνσον), Χέντερσον, Τζέραρντ, Κοουτίνιο, Στέρλινγκ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα