Σταφυλίδης: «Είναι πολύ νωρίς για επιστροφή»

Gazzetta team
Σταφυλίδης: «Είναι πολύ νωρίς για επιστροφή»

bet365

Ο Κώστας Σταφυλίδης από την Αγγλία όπου βρίσκεται με δηλώσεις του αναφέρθηκε στον αγαπημένο του ΠΑΟΚ και στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Τούμπα, για την Εθνική, αλλά και για την παραμονή του στην Φούλαμ.

Στον Arena φιλοξενήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και νυν της Φούλαμ, ο Κώστας Σταφυλίδης. Ο διεθνής αμυντικός αρχικά μίλησε για την φετινή πορεία του λέγοντας τα εξής: «Σε γενικές γραμμές όλα πήγαν καλά και είμαι πολύ ευχαριστημένος».

Για την παρουσία του στην Εθνική: «Είμαι ευχαριστημένος και από εκεί και πέρα δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος για να πω αν τα πήγα καλά».

Για το αν θα συνεχίσει στην Φούλαμ: «Η περσινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη και έπρεπε να κάνω το καλύτερο δυνατό μαζί με τον μάνατζερ μου. Βρήκαμε την λύση της Φούλαμ και όλα πήγαν καλά. Ήμουν έναν χρόνο εκτός αγωνιστικού ρυθμού και ήθελα πολλά παιχνίδια για να βρω τον ρυθμό μου. Είμαι δανεικός τώρα από την Μπάγερν Λεβερκούζεν και στο τέλος της σεζόν θα γίνουν συζητήσεις. Μπορεί να μείνω εδώ, να επιστρέψω στη Λεβερκούζεν ή να πάω αλλού».

Για τις διαφορές που έχει το Αγγλικό από το Γερμανικό ποδόσφαιρο: «Δεν έχω παίξει πολύ στην Γερμανία αλλά στην Αγγλία το ποδόσφαιρο είναι πιο δυνατό. Βέβαια και το Γερμανικό βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο».

Για το αν θέλει να συνεχίσει στο εξωτερικό: «Αυτό θέλω και αυτό θα συνεχίσω να κάνω».

Για την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που μεγάλωσα και δεν τίθεται θέμα σε αυτό».

Για την κατάσταση στον ΠΑΟΚ: «Η ομάδα είναι σε μια άσχημη ψυχολογική κατάσταση, δύσκολα κερδίζει αλλά έχει έμπειρους παίκτες, ήρθε νέος προπονητής και μπορεί να γυρίσει η κατάσταση».

Για τις επαφές που έχει με τους παίκτες του ΠΑΟΚ: «Δεν έχουμε συχνή επαφή αλλά όσο μπορούμε μιλάμε. Μιλάω με τον Κλάους και τον Κωνσταντινίδη που κάναμε παρέα και όσο ήμουν στην Ελλάδα».

Για τα δύο πρόσωπα που έδειξε φέτος ο ΠΑΟΚ: «Η ομάδα ήταν πρώτη και δεν έκρυβα τον ενθουσιασμό μου αλλά δεν είχα ξετρελαθεί γιατί στο ποδόσφαιρο πρέπει να κρατάς… 10 πισινές. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλές ομάδες και για αυτό και δεν βιάστηκα να χαρώ. Ο κόσμος το πίστεψε πάρα πολύ και για αυτό απογοητεύτηκε. Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα τόσο μεγάλη πτώση αλλά ποδόσφαιρο είναι και όλα γίνονται. Σίγουρα το ηθικό πέφτει μετά από κακές εμφανίσεις όμως αυτό μπορεί να αλλάξει και με την βοήθεια του προπονητή και μπορεί να αλλάξει το κλίμα».

Για το αν θεωρεί πως βγήκε νωρίς εκτός συνόρων: «Αν μπορούσα να βγω και… 8 χρονών θα έβγαινα! Νιώθω άτυχος που βγήκα τόσο μεγάλος. Υπάρχουν τεράστιες διαφορές και άλλος κόσμος στο εξωτερικό».

Για την πίεση στον ΠΑΟΚ: «Όταν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θέλεις και δέχεσαι μεγάλη πίεση είναι δύσκολο. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι τόσο παθιασμένος με την ομάδα που ενώ θέλει να βοηθήσει μεταδίδει κάποιες φορές κάτι αρνητικό. Βέβαια, είδα πως ο κόσμος χειροκρότησε την ομάδα όταν έμεινε έξω από την Ευρώπη».

Για το αν η πίεση ήταν ο λόγος που έφυγαν οι Τζανδάρης – Κατσικάς: «Δεν νομίζω πως αυτός ήταν ο κύριος λόγος αν και δεν ήμουν μέσα στα πράγματα. Τα παιδιά λογικά ήθελαν κάτι άλλο. Όταν είσαι νέος δεν έχεις πολλές ευθύνες αλλά μετά… παλιώνεις. Τα παιδιά ίσως ήθελαν να συνεχίσουν κάπου αλλού».

Για το αν θα προκριθεί η Εθνική: «Δεν ξέρω αν θα προκριθεί αλλά ξέρω πως θα κάνει τα πάντα για να προκριθεί. Έχουμε μείνει πίσω και θα δώσουμε ότι έχουμε».

Για το ποδόσφαιρο της Φούλαμ: «Δεν παίζουμε το ποδόσφαιρο που παίζουν οι άλλες ομάδες. Δεν έχουν δυο στόπερ δύο μέτρα, δεν έχουμε έναν επιθετικό ψηλό που μοιράζει την μπάλα αλλά προσπαθούμε να παίζουμε στρωμένο ποδόσφαιρο. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν ξεκινήσαμε καλά αλλά και το γεγονός πως ο μέσος όρος της ομάδας στην αρχή ήταν 22 ετών».

Για τις ευχές που θέλει να δώσει στον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Πάνω από όλα πρέπει να έχουν την υγεία τους και να συνεχίσουν να στηρίζουν την ομάδα όπως και το κάνουν».

Για το αν θα γυρίσει στον ΠΑΟΚ: «Αυτό θα το δούμε, ακόμα είναι πολύ νωρίς. Το θέμα δεν είναι μόνο να θέλω να γυρίσω εγώ αλλά και να με χρειάζεται η ομάδα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα