ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 0-0

Gazzetta team
ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 0-0

bet365

Όπως και στο ματς του πρώτου γύρου, ο Παναιτωλικός κυριάρχησε στο Α' μέρος (είχε πάλι δοκάρι), ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέβηκε στην επανάληψη, αλλά το 0-0... σφράγισε την αναμέτρηση των Ζωσιμάδων.

Οι τακτικές των δύο προπονητών
Ο Γιάννης Πετράκης διατήρησε το 4-4-2 του ΠΑΣ, με τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια, τους Μιχαήλ και Τζημόπουλο στο κέντρο της άμυνας και τους Στρούνα, Ναδάλ από δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Τσουκαλάς και Χαρίσης ήταν στον άξονα, πλαισιωμένοι από τους Τσάβες και Κοροβέση στα άκρα, με τους Ίλις-Μανιά στην κορυφή της επίθεσης.

Από την πλευρά του ο Μάκης Χάβος χρησιμοποίησε τον Μπρακάλι στο τέρμα και την τετράδα των Μύγα, Κούσα, Ετζεγκιέλε και Σκαραμοτσίνο στην άμυνα, με τους Λαζάρ και Γοδόι μπροστά τους σε ρόλο αμυντικών χαφ. Τέλος οι Κάπελ, Φωτάκης και Μαρτίνες αποτελούσαν την τριάδα πίσω από τον Μορένο που ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Ευκαιρίες, θέαμα, αλλά όχι γκολ
Το πρώτο ημίχρονο στους «Ζωσιμάδες» ήταν ένας από τα πιο... χορταστικά στο εφετινό πρωτάθλημα, παρά το γεγονός οτι απουσίαζε το γκολ. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και στα πρώτα 16 λεπτά είχαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, με τους Μορένο (7' και 16') και Μαρτίνες (δοκάρι στο 10') , όμως δεν κατάφεραν να τις μετουσιώσουν σε γκολ.

Με την συμπλήρωση του 20λεπτου, ο ΠΑΣ, παρά την υπεροχή του Παναιτωλικού, άρχισε να γίνεται πιο απειλητικός, χάρη στην ενέργεια που έβγαζε ο Τσάβες και τις προσπάθειες του Ίλιτς. Ο Αργεντίνος είχε ένα καλό σουτ στο 27', ενώ ο Σέρβος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στην ευκαιρία που είχε δέκα λεπτά αργότερα, όταν βγήκε τετ-α-τετ με τον Μπρακάλι. Δύο λεπτά πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμη μία ευκαιρία, πάλι με τον Τσάβες, ο οποίος πιάστηκε στον... ύπνο και όχι σε θέση οφσάιντ όπως προφανώς νόμιζε και δεν έκανε καλό κοντρόλ, με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.

Μονόλογος ΠΑΣ
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν τα ηνία του αγώνα από τους Αγρινιώτες, καθώς η είσοδος του Κουτρουμάνου αντί του Λαζάρ στο 62' δεν κατάφερε να ανακόψει τον ρυθμό του ΠΑΣ, ο οποίος εκτός από τον Τσάβες (50', 68', 72 και 78') και τον Ίλιτς (79') άρχισε να απειλεί και με τον Κοροβέση (66', 70'), Μανιά (72'), όμως ο Μπρακάλι έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για διατηρήσει ανέπαφη την εστία του Παναιτωλικού.

Την ίδια ώρα οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να κάνουν ευκαιρίες, αν και έφταναν στην περιοχή του Βελλίδη. Εκεί όμως οι Μιχαήλ και Τζημόπουλος καθάριζαν κάθε φάση που πήγε να δημιουργηθεί, με εξαίρεση την προσπάθεια του Σκαραμοτσίνο στο 82΄και μία μακρινή σέντρα-σουτ του Κουτρομάνου στο 88' που απέκρουσε ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ σε κόρνερ. Έτσι, το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος και οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κοροβέσης, Τσουκαλάς, Ίλιτς, Ναδάλες, Τσάβες (82΄Τσάβες), Χαρίσης.

Παναιτωλικός: Μπρακάλι, Μύγας, Κούσας, Εντζεγκέλε, Σκαραμοτσίνο, Γοδόι, Λαζάρ (56΄Κουτρομάνος), Φωτάκης (68΄Ρουσκουγιέδα), Καπέλ, Μαρτίνες, (68΄Θεοδωρίδης) Μορένο

MVP: Μπορεί οι περισσότερες φάσεις να ήταν του ΠΑΣ, όμως αυτές του Παναιτωλικού ήταν πιο κλασσικές, με αποτέλεσμα η απόδοση του Βελλίδη να παίξει σημαντικότερο ρόλο. Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που κράτησε ανέπαφη την εστία του στα πρώτα λεπτά που πίεζαν οι φιλοξενούμενοι.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μπορεί ο Βελλίδης να έβγαλε πιο δύσκολες φάσεις, αλλά ο Μπρακάλι ήταν αυτός που είχε την περισσότερη δουλειά. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο που η υπεροχή του ΠΑΣ ήταν καθολική...

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Κάπελ δεν κατάφερε να βοηθήσει σε κανένα σημείο του αγώνα τον Παναιτωλικό. Ούτε στο πρώτο ημίχρονο, που η ομάδα του είχε την υπεροχή, ούτε στο δεύτερο που χρειαζόταν για να κρατήσει την μπάλα.

ΓΚΑΦΑ: Η φάση του Μορένο στο 7ο λεπτό είναι από αυτές που λέμε οτι δεν χάνονται, καθώς ο επιθετικός του Παναιτωλικού ήταν αμαρκάριστος μπροστά στον Βελλίδη, όμως κατάφερε να στείλει την μπάλα πάνω του.

ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής Κύζας ήταν σωστός στις κρίσιμες αποφάσεις του. Στα τρία πέναλτι που ζήτησαν ο ΠΑΣ και ο Παναιτωλικός σωστά δεν έδωσε τίποτα. Ελέγχεται όμως για την κίτρινη για θέατρο που έδωσε στον Κοροβέση, καθώς μπορεί να μην ήταν πέναλτι το μαρκάρισμα που του έγινε, αλλά δεν έπεσε μόνος του.

ΤΑΜΕΙΟ GAZZETTA: Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα καλό ημίχρονο, το οποίο όμως δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν, με αποτέλεσμα να μείνουν στο 0-0. Ο ΠΑΣ αδικείται καθώς συνολικά ήταν καλύτερος, ενώ ο Παναιτωλικός αφού δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις πιο κλασσικές ευκαιρίες που είχε, πρέπει να προβληματιστεί από το γεγονός οτι στην επανάληψη περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα