Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σάντερλαντ 2-0

Gazzetta team
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σάντερλαντ 2-0

bet365

Με δύο γκολ του Ρούνεϊ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε 2-0 της Σάντερλαντ στο «Ολντ Τράφορντ». Ήττα για Σαουθάμπτον, νίκες για Νιούκαστλ και Στόουκ.

Η ομάδα του Λουίς Φαν Γκααλ επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα από την Σουόνσι και αφού προσπέρασε την Αρσεναλ (με αγώνα περισσότερο) βρέθηκε στο +4 από την Σαουθάμπτον που έχασε από την Γουέστ Μπρομ. Απόλυτος πρωταγωνιστής της συνάντησης ο Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ των Κόκκινων Διαβόλων, όμως highlight του αγώνα ήταν η φάση του 64' στην οποία ο διαιτητής απέβαλε λάθος παίκτη για την Σάντερλαντ. Ο Ρούνεϊ ισοφάρισε την επίδοση του Αλαν Σίρερ καθώς για 11η σερί σεζόν στην Premier League έφτασε τα 10+ γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλά στο ματς και εκτός από τη σοβαρή τους αμυντική παρουσία και την οργάνωση έδειξαν διάθεση να παίξουν και επίθεση. Στο 6' το σουτ του Γουίκαμ έβγαλε δύσκολα ο Ντε Χέα και στο 7' ο Ντεφόε πλάσαρε άουτ. Η Γιουνάιτεντ πήρε μπροστά μετά το δεκάλεπτο και με καλύτερο παίκτη τον Ασλεϊ Γιανγκ δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να σκοράρει. Στο 12' το σουτ του Αγγλου έφυγε έξω από το παραθυράκι και στο 25' οι Κόκκινοι Διάβολοι είχαν δοκάρι.

Ο Βαλένσια έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Γιανγκ σούταρε στην κενή εστία και ο Ο' Σέι με τρομερή επέμβαση όντας ένα μέτρο από τη γραμμή έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο σώζοντας την ομάδα του Γκους Πογιέτ. Στο 34' νέο σουτ του Γιανγκ πέρασε άουτ και τέσσερα λεπτά αργότερα το φάουλ του Ρούνεϊ έβγαλε ο Παντιλίμον. Στην τελευταία φάση για το πρώτο μέρος, ύστερα από το κόρνερ του Γιανγκ ο Ρόχο έκανε το σουτ με τη μία αλλά κόπηκε πριν τη γραμμή.

Με το βολέ του Ρόχο ψηλά (49') ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για την Γιουνάιτεντ που έφτασε το ποσοστό κατοχής της στο 82%. Στο 62' το δυνατό σουτ του Γιανουζάι έφυγε λίγο έξω και δύο λεπτά αργότερα ο Φαλκάο φάνηκε, αφού ήταν δική του η φάση που έκρινε το ματς. Ο Κολομβιανός γύρισε πολύ ωραία μέσα στην περιοχή και ο Τζον Ο' Σέι του έκανε πέναλτι τραβώντας τον και ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Μετά από... διαπραγματεύσεις ο ρέφερι, Ιστ, απέβαλλε αντί για τον Ιρλανδό, τον Γουές Μπράουν και ο Ρούνεϊ από τη βούλα νίκησε τον Παντιλιμόν παρότι ο Ρουμάνος έπεσε καλά (1-0).

Ο Αγγλος έβαλε τέλος σε 'ξηρασία' 8 αγωνιστικών, αρνητικό σερί που ήταν το χειρότερο στην καριέρα του από τον Δεκέμβριο του 2010. Στο υπόλοιπο κομμάτι του αγώνα οι γηπεδούχοι έψαξαν το γκολ με το οποίο θα καθάριζαν τον αγώνα αφού Γιανουζάι (71') και Φελαϊνί (73') δεν τα κατάφεραν, το έκανε και αυτό ο Ρούνεϊ. Ο 29χρονος με κεφαλιά μετά την επέμβαση του Παντιλιμόν σε σουτ του πρώτου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, με το 2-0 να είναι το τελικό.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Λουίς φαν Γκααλ): Ντε Χέα, Εβανς, Ρόχο, Σμόλινγκ, Βαλένσια, Γιανγκ, ντι Μαρία (46' Γιανουζάι), Μπλιντ, Ερέρα, Ρούνεϊ (86' Μάτα), Φαλκάο (68' Φελαϊνί).

Σάντερλαντ (Γκους Πογιέτ): Παντιλιμόν, Ρεβεγιέρ, Μπράουν, Ο' Σέι, Φαν Ανχολτ, Ανταμ Τζόνσον (81' Φλέτσερ), Κάτερμολ, Τζόρντι Γκόμεθ, Λάρσον, Ντεφόε (67' Γκρέιαμ), Γουίκαμ (67' Βεργκίνι).



Υπέταξε την Σαουθάμπτον η Γουέστ Μπρομ
Με το 17ο φετινό γκολ του Σαΐντο Μπεραΐνο σε όλες τις διοργανώσεις, η Γουέστ Μπρομ επικράτησε 1-0 της Σαουθάμπτον στο «Χόθορνς». Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στα 70 δευτερόλεπτα όταν στο φάουλ του Κρις Μπραντ δεν κατάφερε να διώξει μακριά ο Γιοσίντα και ο Μπεραΐνο από κοντά τελείωσε τη φάση στο παραθυράκι. Η Μπρόμιτς συνέχισε να πιέζει και ο κόουτς των Αγίων, Ρόναλντ Κούμαν, άλλαξε τον σχεδιασμό του σε 4-4-2 βάζοντας τον Ελία στη θέση του στόπερ, Γκαρντός. Στο 30' ο Μανέ βρέθηκε στην περιοχή όμως παρότι είχε πολλές επιλογές για πάσα θέλησε να γίνει ήρωας και σούταρε ψηλά.

Ο Μπεραΐνο αποχώρησε με μυικό τραυματισμό στο ξεκίνημα της επανάληψης και ο Μουλουμπού έκανε την πρώτη του εμφάνιση επί των ημερών του Τόνι Πιούλις. Οι Baggies άφησαν στη συνέχεια χώρο στον Μπερτράντ να κάνει τη σέντρα από αριστερά αλλά ο Γκρατσιάνο Πελέ δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα, με τον Ιταλό επιθετικό να έχει ακόμα μία καλή στιγμή προς το τέλος του ματς, όμως η Γουέστ Μπρομ κράτησε τη νίκη και ανέβηκε 13η στη βαθμολογία της Premier League.

Καθάρισε ο Κράουτς
Στόουκ και Χαλ... ταλαιπωρούσαν την μπάλα στο «Μπριτάνια» και όλα έδειχναν ότι το 0-0 θα έμενε ως το τέλος αφού δεν υπήρχε καμία φάση μέχρι και το 72'. Οι γηπεδούχοι είχαν μια ελαφρά πρωτοβουλία αλλά τίποτα το ιδιαίτερο, οι φιλοξενούμενοι απλά αμύνονταν για να πάρουν τον βαθμό και από ένα σημείο κι έπειτα είχαν πειστεί ότι θα τα καταφέρουν. Στο 71', όμως, ο Κράουτς πέρασε στο ματς αντί του Ντιουφ και ένα λεπτό μετά, με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0! Ετσι, η Στόουκ συνεχίζει χαλαρή στη μέση της βαθμολογίας ενώ η Χαλ δεν κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά (+4) από τη ζώνη του υποβιβασμού.

«Νταμπλ» Σουόνσι στη Μπέρνλι
Την είχε νικήσει στον Α' γύρο, τη νίκησε και τώρα. Η ανεβασμένη Σουόνσι που όχι μόνο έχει σωθεί, αλλά βρίσκεται μόλις στο -6 από την Ευρώπη, πέρασε με 1-0 από το «Τερφ Μουρ» και άφησε τη Μπέρνλι χωρίς «τρίποντο» για 13ο ματς στη σειρά. Η ήττα για τους νεοφώτιστους ήρθε με το αυτογκόλ του Τρίπιερ στο 64', να τους κατεβάζει εντός επικίνδυνης ζώνης (σ.σ.: χάνουν στην ισοβαθμία με την ΚΠΡ).

Με Σισέ και Γκουτιέρες η Νιούκαστλ
Ο Γκουτιέρες βρέθηκε για πρώτη φορά στον πάγκο, ο Σισέ πέτυχε το 11ό του γκολ και η Νιούκαστλ επιβλήθηκε 1-0 της Άστον Βίλα, που παραμένει χωρίς νίκη με τον Σέργουντ. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά, πίεσαν από το ξεκίνημα και έφτασαν στο γκολ με τον Αγκμπονλαχόρ, όμως ακυρώθηκε για οφσάιντ. Ο Κρουλ έβγαλε την προσπάθεια του Μπεντέκε, ο Σινκλέρ έφτασε κοντά στο γκολ, όμως κόντρα στη ροή εκείνοι που πήραν το προβάδισμα ήταν οι γηπεδούχοι. Στο 37’ ο Γιάνμαατ έβγαλε τη σέντρα και ο Σισέ έκανε το 1-0, για να πανηγυρίσει με τον Γκουτιέρες!

Στην επανάληψη η λειτουργία της μεσαίας γραμμής της Νιούκαστλ ήταν καλύτερη, με αποτέλεσμα ο Μπεντέκε να αποκοπεί στην επίθεση της Βίλα. Ο Σισέ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 60’, ενώ στο 62’ ο Κρουλ έβγαλε το σουτ του Κλέβερλι. Οι αλλαγές του Σέργουντ βοήθησαν στο να ανεβάσει ξανά ρυθμό η Βίλα, όμως οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ με τον Ομπερτάν. Στο 70’ ο Μπεντέκε έφτασε στο γκολ για τους φιλοξενούμενους, όμως και πάλι ακυρώθηκε για οφσάιντ, η κεφαλιά του Πέρεθ σταμάτησε στο δοκάρι για τη Νιούκαστλ στη συνέχεια και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα