Γουέστ Χαμ - Κρίσταλ Πάλας 1-3

Γιώργος Κοντογεώργης
Γουέστ Χαμ - Κρίσταλ Πάλας 1-3

bet365

Η Κρίσταλ Πάλας ήταν η θριαμβεύτρια στο λονδρέζικο ντέρμπι καθώς επικράτησε εκτός έδρας της Γουέστ Χαμ (1-3). Τρεις ασίστ ο Πάντσεον.

Θαύματα έχει κάνει ο Αλαν Πάρντιου στην Κρίσταλ Πάλας, η οποία έχει ήδη τέσσερις νίκες από τον Ιανουάριο, όταν και ανέλαβε ο Αγγλος τεχνικός. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πρόβλημα να αντέξουν στην όποια πίεση των Σφυριών στο πρώτο κομμάτι του αγώνα και με τρομερή αποτελεσματικότητα πήραν πολύτιμο τρίποντο σε μία πολύ δύσκολη έδρα και βρέθηκαν στο +6 από τον υποβιβασμό.

Στο 15' ο Μαρκ Νομπλ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ για την Γουέστ Χαμ και η Πάλας είχε εξαιρετικές ευκαιρίες στο 31' με τον Γκλεν Μάρεϊ να χάνει στο τετ α τετ από τον Αντριάν και στο 37' όταν ο Ντιλέινι σούταρε από κοντά ύστερα από αδυναμία της άμυνας των γηπεδούχων να διώξει αλλά κοντραρίστηκε. Οι Hammers παρότι είχαν κατοχή 61%-39% στο πρώτο μέρος χάθηκαν στο τελευταίο τέταρτο και το πλήρωσαν. Η ομάδα του Πάρντιου άνοιξε το σκορ στο 41' όταν μετά το κόρνερ του Πάντσεον υπήρξε blackout, ο Μάρεϊ πήρε την κεφαλιά και ο Κρέσγουελ στην προσπάθειά του να διώξει έκανε τσαφ και ξεγέλασε τον Αντριάν (0-1).

Με παρόμοιο τρόπο με αυτόν που έκλεισε το πρώτο μέρος ξεκίνησε το δεύτερο. Ο Πάντσεον εκτέλεσε κόρνερ, ο Σκοτ Νταν νίκησε τον Ριντ στον αέρα και με κεφαλιά έστειλε ξανά τη μπάλα στα δίχτυα του Αντριάν για το 0-2. Η Πάλας ήταν καθαρά η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο και αφού το φάουλ του Γέντινακ πέρασε ελάχιστα άουτ (57'), έβαλε και τρίτο γκολ. Στο 63' ο Πάντσεον έπιασε ξανά στον ύπνο τους γηπεδούχων και ο Μάρεϊ με κεφαλιά πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ (0-3).

Για την Γουέστ Χαμ πέρασε αλλαγή ο πρώην μεσοεπιθετικός των Μονακό, Παρί, Νενέ, ο οποίος έγινε ο δεύτερος Βραζιλιάνος στην ιστορία του κλαμπ και στο 68' με ωραίο τεχνικό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό ο Μάρεϊ αποβλήθηκε με αυστηρή δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Ριντ, όμως η ομάδα του Σαμ Αλαρνταϊς το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να μειώσει στο 76' με το τρομερό σουτ εκτός περιοχής του Ενερ Βαλένσια, ο οποίος πήρε μέσα τα χέρια του Σπερόνι για το τελικό 1-3.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα