Οι επιπτώσεις της διακοπής!

Αντώνης Σαούλης
Οι επιπτώσεις της διακοπής!

bet365

Τι γίνεται με την Εθνική Ελλάδας, πως θα χωρέσει το πρόγραμμα στις ημερομηνίες που έχουν οριστεί αλλά και τα πλέι οφ... Τι αλλάζει στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμός, Σταύρος Κοντονής αποφάσισε να ρίξει τον... γενικό στην Σούπερ Λίγκα (και όχι στην Football League και στο Κύπελλο) και την επανέναρξη αυτών μέχρι να ληφθούν μέτρα. Η πρώτη πληροφορία που είχε κυκλοφορήσει από το πρωί της Τετάρτης έκανε λόγο για διακοπή τριών εβδομάδων.

Ωστόσο ο Σταύρος Κοντονής τόνισε πως την επόμενη Τετάρτη θα έχει εκ νέου συνάντηση με τους ανθρώπους των αρμόδιων φορέων για να δει εάν έχουν ξεκινήσει την εφαρμογή των μέτρων που τους έχει ζητήσει. Οπερ σημαίνει πως εάν δει πως όντως έχουν προχωρήσει τότε είναι πολύ πιθανό η διακοπή να διαρκέσει μόνο γι' αυτό το Σαββατοκύριακο. Εαν όχι τότε θα την διατηρήσει και για την επόμενη εβδομάδα.

ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Μετά την διακοπή επί Ανδριανού αναγκάστηκαν οι ομάδες να επιβαρύνουν το πρόγραμμά τους. Με εμβόλιμες αγωνιστικές και αλλαγή προγράμματος. Ουσιαστικά δεν ξέραμε ποια αγωνιστική γινόταν και πότε θα οριστούν τ' άλλα παιχνίδια.

Η Σούπερ Λίγκα λοιπόν έχει προγραμματίσει να τελειώσει το πρωτάθλημά της στις 10 Μαϊου. Λογικά μετά το τέλος του πρωταθλήματος θα οριστεί ο τελικός του Κυπέλλου και στην συνέχεια θ' αρχίσουν τα πλέι οφ που θα κρίνουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Ετσι τουλάχιστον έγινε πέρσι. Σε ένα σαφώς πιο πιεστικό καλοκαίρι μιας και υπήρχε το Μουντιάλ στην μέση...

Αλλά και για φέτος η Εθνική έχει αγώνα για τα προκριματικά του Euro στις 13 Ιουνίου με τα Νησιά Φερόε... Εάν ισχύσει η διακοπή μόνο γι' αυτό το Σαββατοκύριακο μεγάλο πρόβλημα δεν θα υπάρξει. Με μία εμβόλιμη αγωνιστική λογικά θα λυθεί το όποιο πρόβλημα δημιουργεί από την διακοπή.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
Το επόμενο προγραμματισμένο παιχνίδι της Εθνικής (και σίγουρα το πιο κρίσιμο μέχρι το επόμενο) είναι αυτό με την Ουγγαρία στην Βουδαπέστη. Στο ντεμπούτο του Σέρχιο Μαρκαριάν στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Στο καλεντάρι έχουν κυκλώσει την 29η Μαρτίου. Επίσης έχει γίνει γνωστό πως μερικές πριν και με απόφαση του Καραγκούνη η Εθνική θα ταξιδέψει στην Αυστρία για μια προετοιμασία 3-4 ημερών...

Και οι φόβοι θα υπήρχαν εάν ο Σταύρος Κοντονής διέκοπτε τα επαγγελματικά πρωταθλήματα για τρεις εβδομάδες (όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό) μιας και οι διεθνείς που αγωνίζονται εντός συνόρων θα πήγαιναν χωρίς ματς στην Βουδαπέστη. Εάν ισχύσει η διακοπή μόνο για το συγκεκριμένο σαββατοκύριακο τότε μικρό το κακό.

ΚΥΠΕΛΛΟ & FOOTBALL LEAGUE
Ο Σταύρος Κοντονής αποφάσισε να μην διακοπεί ούτε η Football League (παρά το γεγονός ότι είχαμε επεισόδια σε αγώνα της Τετάρτης, ανάμεσα στην Λαμία και την Αναγέννηση Καρδίτσας) ούτε φυσικά ο θεσμός του Κυπέλλου. Εάν το έκανε (έστω και για μια εβδομάδα) θα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα ημερομηνιών.

Ειδικά για την Football League. Η δεύτερη κατηγορία θα τελείωνε εάν όλα κυλούσαν ομαλά στις 5 Απριλίου. Και μετά οι τρεις πρώτοι των δύο ομίλων θα είχαν ένα νέο μικρό πρωτάθλημα για το ποια θ' ανέβαινε και ταυτόχρονα οι ομάδες από την 5η θέση έως και την 10η των δύο ομίλων (δηλαδή 12 ομάδες) θα έφτιαχναν επίσης ένα μίνι πρωτάθλημα για τα πλέι άουτ! Καταλβαίνει κανείς ότι θα τους έβρισκε το... καλοκαίρι!

ΤΟ ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Βεβαίως δεν έχει διευκρινιστεί και το τι θα γίνει με το ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Οπως γράφουμε ο Σταύρος Κοντονής αναφέρθηκε ΜΟΝΟ στην Σούπερ Λίγκα. Δηλαδή Football League, ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και Κύπελλο θα διεξαχθούν κανονικά. H ΕΠΟ δηλαδή θα μπορεί να ορίσει το παιχνίδι την Τετάρτη 4 Μαρτίου μιας και οι “ερυθρόλευκοι” δεν θα έχουν δώσει ματς την Δευτέρα (αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης) λόγω της διακοπής! Είτε αποκλειστεί, είτε προκριθεί δεν έχει καμία απολύτως σημασία γιατί τα παιχνίδια για την φάση των 16 στο Γιουρόπα Λιγκ ειναι προγραμματισμένα για τις 16 και 23 Απριλίου!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Εν κατακλείδι η διακοπή της μιας εβδομάδας δεν δημιουργεί τόσο μεγάλο πρόβλημα εάν για παράδειγμα το έκανε για 20 μέρες. Ναι μεν θα πιέσει κι άλλο το πρόγραμμα για την Σούπερ Λίγκα αλλά με μία εμβόλιμη θα λυθεί το θέμα... Εκτός και αν την άλλη Τετάρτη ο Σταύρος Κοντονής αποφασίσει για εκ νέου διακοπή του πρωταθλήματος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα