Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι 1-1

Γιώργος Κοντογεώργης
Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι 1-1

bet365

Η Σίτι ήταν καλύτερη, όμως η Τσέλσι παρότι προηγήθηκε ήταν αυτή που κράτησε το 1-1 και διατηρήθηκε στο +5 στην κορυφή της Premier League.

Η Τσέλσι έπαιξε σε μεγάλο βαθμό για την ισοπαλία και την πήρε από μία Σίτι, που ήταν επιθετική, κυνήγησε τη νίκη, είχε καθαρές ευκαιρίες όμως, δεν τα κατάφερε και παρέμεινε πέντε βαθμούς πίσω. Σε ένα ματς που δεν είχε καλό ρυθμό εξαιτίας κυρίως των απουσιών των Φάμπρεγας-Τουρέ, στο πρώτο μέρος οι ομάδες έψαξαν περισσότερο την κόντρα, όμως στο τελευταίο κομμάτι οι Πολίτες έπαιξαν μονότερμα αναγκάζοντας τους Μπλε σε μαζική άμυνα. Επέστρεψε σαν αντίπαλος στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ο Φρανκ Λάμπαρντ και αποθεώθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών.

Το ματς πρόδιδε από νωρίς ότι θα πάει στην τακτική, με τις δύο ομάδες να έχουν πολύ το νου τους στην άμυνα και την Σίτι να έχει περισσότερη ώρα τη μπάλα. Στο 8' οι Μπλε λίγο έλειψε να βρεθούν πίσω στο σκορ ύστερα από κακή λειτουργία της άμυνας, όμως το διαγώνιο σουτ του Φερναντίνιο πέρασε έξω. Το ματς συνεχίστηκε με την ίδια εικόνα στα επόμενα λεπτά για να κάνει νέο λάθος η άμυνα των γηπεδούχων στο 24' όμως ο Αγουέρο που μπήκε στην περιοχή είδε το σουτ του να αποκρούει ο Κουρτουά. Η Σίτι είχε σαφώς μεγαλύτερη επιθετική διάθεση αφού με ισοπαλία θα έμενε στο -5 και αφού ο Οσκαρ είχε την πρώτη καλή στιγμή της ομάδας του Μουρίνιο (30'), ο Αγουέρο έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία. Στη βαθιά μπαλιά από την άμυνα της Σίτι ο Τέρι έκανε κακή εκτίμηση και ο Κουν έφυγε μόνος με τον Κουρτουά αλλά πλάσαρε άουτ!

Στο 41' ο νόμος του ποδοσφαίρου ίσχυσε σε μία φάση που η Τσέλσι έδειξε τι μπορεί να κάνει μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Ο Γουίλιαν έσωσε μία χαμένη μπαλιά στα δεξιά, έδωσε στον Ραμίρες, εκείνος στον Ιβάνοβιτς, ο Σέρβος έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στα αριστερά στον Αζάρ και ο Βέλγος βρήκε με τη μία τη μπάλα στον αέρα δίνοντας πάρε-βάλε τον Ρεμί που σκόραρε στην κενή εστία. Μετά το γκολ αυτό, οι Citizens έφτασαν τα 6 σερί ματς χωρίς clean sheet, σερί που είναι το χειρότερο από τον Σεπτέμβριο του 2012 όταν είχαν φτάσει τα 7. Κι όμως, οι ομάδες δεν πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0. Στο 45' μετά τη σέντρα από δεξιά του Νάβας, ο Κουρτουά έκανε κακή έξοδο, ο Αγουέρο γεμάτο αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή και ο Σίλβα πετάχτηκε στην πορεία της μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα (1-1). Τα 7 γκολ στην PL έφτασε ο Ισπανός, όσα είχε πέρυσι σε όλη τη χρονιά.

Η εικόνα του δευτέρου μέρους ήταν η ίδια με το πρώτο στο ξεκίνημά του, μόνο που αυτή τη φορά η Τσέλσι δεν έδινε ευκαιρίες-δώρα στην Σίτι. Στο 56' ο Κουρτουά έδιωσε σε κόρνερ τη σκαστή κεφαλιά του Φερνάντο μετά τη σέντρα του Νάβας από δεξιά και όσο η ώρα περνούσε γινόταν σαφές ότι οι Μπλε θεωρούν καλό αποτέλεσμα την ισοπαλία, δεδομένου ότι είχαν παίξει και 120 λεπτά με την Λίβερπουλ μεσοβδόμαδα στον ημιτελικό του League Cup. Στο 69' ο ο Φερναντίνιο έκλεψε από τον Ραμίρες, όμως έπεσε και μπλόκαρε ο Κουρτουά. Στο τελευταίο 20λεπτο ο Πελεγκρίνι χτύπησε το ματς, όμως περιορίστηκε στο να πολιορκήσει την Τσέλσι και στην ευκαιρία του Μίλνερ στο 88'. Ο Αγγλος χαφ βγήκε στα αριστερά μέσα στην περιοχή αλλά το διαγώνιο σουτ του πέρασε άουτ.

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Κουρτουά, Τέρι, Ζουμά, Ιβάνοβιτς, Αθπιλικουέτα, Μάτιτς, Ραμίρες, Οσκαρ (92' Λόφτους-Τσικ), Γουίλιαν (80' Ντρογκμπά), Αζάρ, Ρεμί (87' Κέιχιλ).

Μάντσεστερ Σίτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Σανιά, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κλισί, Μίλνερ, Σίλβα (90' Γιόβετιτς), Νάβας, Φερναντίνιο, Φερνάντο (77' Λάμπαρντ), Αγουέρο (84' Τζέκο).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα