Λίβερπουλ-Γουέστ Χαμ 2-0

Gazzetta team
Λίβερπουλ-Γουέστ Χαμ 2-0

bet365

Η Λίβερπουλ έπαιξε επιθετικά, με δύο γκολ στην επανάληψη καθάρισε εύκολα την Γουέστ Χαμ (2-0) και βλέπει Champions League. Επιστροφή με γκολ ο Στάριτζ.

Στον ίσιο δρόμο μπαίνει η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, η οποία μετά τις εκτός έδρας νίκες σε βάρος των Σάντερλαντ, Αστον Βίλα, πέτυχε τρίτη σερί κόντρα στα Σφυριά και με αγώνα περισσότερο βρίσκεται στο -1 από την Αρσεναλ. Οι Reds έφτασαν τους 7 αγώνες χωρίς ήττα στην Premier League και έχουν ευχάριστα νέα την τρομερή εμφάνιση του Στέρλινγκ και την επιστροφή του Στάριτζ με γκολ ύστερα από απουσία πέντε μηνών.

Η Λίβερπουλ μπήκε επιθετικά, με τον Στέρλινγκ να δείχνει από την αρχή ότι είναι σε τρελά κέφια και είναι μέσα σχεδόν σε όλες τις φάσεις. Στο 6' ο Αγγλος -που έχει αφήσει στον πάγκο Μπαλοτέλι, Λάμπερτ, Μπορίνι- έφυγε στην κόντρα όμως στη συνέχεια της προσπάθειάς του, Λαλάνα και Μάρκοβιτς δεν τα κατάφεραν. Στο 19' έκλεψε μπάλα, έκανε όμορφη ενέργεια, έδωσε στον Χέντερσον αλλά ο τελευταίος σούταρε άσχημα πάνω στον Αντριάν και στο 24' ύστερα από δικό του μαγικό τακουνάκι ο Κουτίνιο νικήθηκε από τον Ισπανό τερματοφύλακα.

Η Γουέστ Χαμ φάνηκε στο 34' όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ μετά την πρώτη κεφαλιά του Κόλινς ο Κάρολ πήρε δεύτερη αλλά πήγε στον Μινιολέ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι Reds βρέθηκαν πολύ κοντά στο γκολ όμως ο Μάρκοβιτς σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Αντριάν έστειλε τη μπάλα άουτ, σε μία φάση που ξεκίνησε από ανατροπή του Στέρλινγκ -ζήτησε πέναλτι- και αστείο λάθος από τον, πρώην άσο της Λίβερπουλ, Ντάουντινγκ.

Με φόρα μπήκε και στο δεύτερο μέρος ο Στέρλινγκ, ο οποίος έκανε εξαιρετική ενέργεια στα δεξιά και με γλυκιά σέντρα βρήκε τον αμαρκάριστο Μορένο που όμως έκανε τραγικό βολέ και τα κατέστρεψε όλα. Ο Ισπανός πήρε το αίμα του πίσω στο 51' αφού ήταν μέσα στη φάση στην οποία η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ. Εδωσε στον Στέρλινγκ, εκείνος έπαιξε το '1-2' με τον Κουτίνιο που επέστρεψε τη μπάλα με εντυπωσιακή πάσα-λόμπα και ο Αγγλος νίκησε τον Αντριάν (1-0). Αυτό ήταν το 5ο του γκολ φέτος στην Premier League και το πρώτο στο «Ανφιλντ» ύστερα από αυτό της πρώτης αγωνιστικής κόντρα στην Σαουθάμπτον.

Η πρώτη φάση για την Γουέστ Χαμ, που περιορίστηκε σε ρόλο κομπάρσου, ήρθε στο 64' με το αριστερό σουτ του Ενερ Βαλένσια να μπλοκάρει ο Μινιολέ και στο επόμενο λεπτό αυτό του Κουτίνιο πήρε στον Αντριάν. Στο 68' ο Ντάνιελ Στάριτζ (πέρασε στη θέση του Μάρκοβιτς)πραγματοποίησε την επιστροφή του ύστερα από πέντε μήνες απουσίας και χρειάστηκε 12 λεπτά για να σκοράρει αφού στο 80' έκανε δυνατό τελείωμα στην κλειστή γωνία μετά τη δεύτερη ασίστ του Κουτίνιο στο ματς (2-0). Ο κίπερ των φιλοξενούμενων είπε «όχι» στον αριστεροπόδαρο επιθετικό των Reds ο οποίος δεν μπόρεσε στο 83' να σκοράρει μετά την επέμβαση του Αντριάν σε σουτ του Ιμπε.

Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Σκρτέλ, Σακό, Μορένο, Λούκας, Λαλάνα, Χέντερσον, Κουτίνιο (81' Ιμπε), Τσαν, Στέρλινγκ, Μάρκοβιτς (68' Στάριτζ).

Γουέστ Χαμ (Σαμ Αλαρνταϊς): Αντριάν, Ο' Μπράιεν, Κόλινς (74' Ντεμέλ), Ριντ, Κρέσγουελ, Ντάουνινγκ, Αμαλφιτανό (55' Νομπλ), Νόλαν, Σονγκ, Βαλένσια, Κάρολ (63' Κάρλτον Κόουλ).

Εύκολα η Τότεναμ
Έρικσεν και Κέιν έχουν βαλθεί να πάρουν την Τότεναμ από το χέρι και τα σπιρούνια πέρασαν με εύκολη νίκη 3-0 από το Hawthorns επί της Γουέστ Μπρομ. Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους φιλοξενούμενους, που πήραν μόλις στο 6’ το προβάδισμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Έρικσεν, που με 9 γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ ανάμεσα στους μέσους στο πρωτάθλημα! Η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη για την Τότεναμ, με τον Κέιν να κάνει το 0-2 στο 15’ με πανέμορφη προσπάθεια και άψογο τελείωμα και τους παίκτες του Ποκετίνο να κατεβάζουν ταχύτητα στη συνέχεια. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, με τον Γιορίς, όμως, να είναι σταθερός και να βγάζει τις προσπάθειες των Μπραντ, Μόρισον και Γιάκομπ. Οι παίκτες του Πιούλις συνέχισαν να πιέζουν, όμως δεν μπορούσαν με τίποτα να φτάσουν στο γκολ και τα πάντα τελείωσαν στο 64’. Ο Λέσκοτ έκανε χέρι εντός περιοχής και ο Κέιν από την άσπρη βούλα έκανε το 0-3. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν τις προσπάθειες μέχρι το τέλος, όμως τίποτα δεν άλλαξε, με την Τότεναμ να φτάνει στη νίκη.

Ξεμπλόκαρε η Εβερτον
Με γκολ του Λουκάκου στο 2' η Εβερτον νίκησε εκτός έδρας (0-1) την Κρίσταλ Πάλας, την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα επί των ημερών του Αλαν Πάρντιου και έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των 6 αγώνων χωρίς νίκη. Οι γηπεδούχοι είχαν καλή απόδοση και αν είχαν εκμεταλλευτεί τα καλά διαστήματά τους ίσως είχαν αποφύγει την ήττα. Με σοβαρή αμυντική λειτουργία η Εβερτον παρουσίασε μία συμπαγή ομάδα που έδωσε οξυγόνο στον προπονητή, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Ο Λουκάκου ουσιαστικά την πρώτη φάση του ματς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά μετά το σουτ του Νέισμιθ που απέκρουσε ο Σπερόνι. Γκέιλ και Σαμάκ είχαν καλές στιγμές, με τον Μαροκινό επιθετικό να τραυματίζεται στη συνέχεια και να αποχωρεί με φορείο. Στο δεύτερο μέρος η Πάλας πίεσε, όμως δεν μπόρεσε ποτέ να φτιάξει τις φάσεις που θα έκαναν τη ζημιά στην Εβερτον.

Walters you legend!
Ενας αγώνας Στόουκ-ΚΠΡ δεν σε προϊδεάζει για μεγάλα πράγματα αλλά αυτό το ματς διάλεξε ο Τζόναθαν Γουόλτερς για να γράψει ιστορία! Ο επιθετικός της Στόουκ νίκησε μόνος του (3-1) την ΚΠΡ και έγινε ο πρώτος παίκτης του συλλόγου που πετυχαίνει χατ-τρικ στην Premier League! Η αρχή έγινε στο 21', όταν ο Χένρι έκανε λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων και ο Γουόλτερς το εκμεταλλεύτηκε για το 1-0. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, ήθελαν και δεύτερο γκολ και το πέτυχαν στο 34', με τον Γουόλτερς να συνεργάζεται ωραία με τον Άιρλαντ και να τελειώνει σωστά την φάση (2-0). Η ΚΠΡ αντέδρασε άμεσα και μείωσε σε 2-1 στο 36' με τον Κράνιτσαρ και στην επανάληψη είχε τις φάσεις για να ισοφαρίσει αλλά οι Βάργκας και Μπάρτον δεν τα κατάφεραν, με τον δεύτερο να έχει δοκάρι σε εκτέλεσε φάουλ. Οι Λονδρέζοι προσπαθούσαν ως το τέλος για την ισοφάριση αλλά στις καθυστερήσεις ο Γουόλτερς τελείωσε τον αγώνα με το τρίτο γκολ (3-1), γράφοντας ιστορία!

Ανάσα για Σάντερλαντ
Από τις 21 Δεκεμβρίου και το 0-1 επί της Νιούκασλ είχε να πανηγυρίσει η Σάντερλαντ. Πέντε ματς χωρίς νίκη είχαν ως συνέπεια η ομάδα να μην μπορεί να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη και το τρίποντο ήταν μονόδρομος στην αναμέτρηση με την Μπέρνλι, η οποία επίσης καιγόταν για θετικό αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι, τελικά, έκαναν αυτό που έπρεπε και πήραν βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα με το τελικό 2-0. Οι «μαύρες γάτες» άνοιξαν το σκορ στο 20' με την κεφαλιά του Γουίκαμ μετά την σέντρα του Ρεβεγιέρ και στο 34' ο Ντεφόε με πλασέ έγραψε το 2-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την Σάντερλαντ. Η Μπέρνλι ήθελε να ξαναμπεί στο ματς αλλά δεν τα κατάφερε ποτέ και παραμένει στο +1 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα