Λάμπαρντ, η επιστροφή

Λάμπαρντ, η επιστροφή

Κώστας Ζάλιαρης
Λάμπαρντ, η επιστροφή

bet365

Ο Φρανκ Λάμπαρντ επιστρέφει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για πρώτη φορά από το περασμένο καλοκαίρι, μόνο που τώρα θα το κάνει σαν εχθρός...

Ο Άγγλος χαφ που πλέον αγωνίζεται στη Μάντσεστερ Σίτι, δανεικός από τη New York City FC έπειτα από το φινάλε της θητείας του στην Τσέλσι, προετοιμάζεται κυρίως ψυχολογικά για τη στιγμή που θα πατήσει ξανά το χορτάρι του γηπέδου το οποίο ήταν επί 13 χρόνια το δεύτερο σπίτι του.

Εκ των θρύλων του λονδρέζικου συλλόγου, προτού πέσουν οι τίτλοι τέλους του μεγαλύτερου κεφαλαίου της καριέρας του με τη μπλε φανέλα, πρόλαβε να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Τσέλσι με 211 γκολ σε 649 εμφανίσεις, τέταρτος σε συμμετοχές πίσω από τους Ρον Χάρις (795), Πίτερ Μπονέτι (729) και Τζον Τέρι (651), ενώ ήταν και πρώτος σκόρερ της ομάδας τη σεζόν 2009-2010 με 27 τέρματα!

«Θα τύχει λαμπρής υποδοχής από τους οπαδούς της Τσέλσι Είναι παίκτης κορυφαίου επιπέδου κι έχει γράψει τη δική του ιστορία στην Τσέλσι» ανέφερε ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, ενώ από την πλευρά του, ο Ζοσέ Μουρίνιο, είχε δηλώσει για τον άλλοτε αρχηγό των «μπλε», μετά την ισοπαλία (1-1) του περασμένου Σεπτέμβρη στο «Etihad»: «Όταν ένας ποδοσφαιριστής φεύγει από μια ομάδα στην οποία βρίσκεται επί πολλά χρόνια και συνεχίζει κάπου αλλού, θέλει πλέον να κερδίζει για τη νέα του ομάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, θέλει να κερδίζει και την πρώην ομάδα του, αυτή που κάποιοι θεωρούν ότι αγαπάει ακόμα...».

Στη Μάντσεστερ Σίτι, την τρέχουσα σεζόν, ο Λάμπαρντ έχει πετύχει εφτά γκολ σε 22 συμμετοχές και έχει γίνει ένα από τα πιο σημαντικά γρανάζια της ομάδας του Μανουέλ Πελεγκρίνι. Τα γκολ του απέναντι σε Λέστερ (1-0) και Σάντερλαντ (3-2) ήταν αυτά που χάρισαν τη νίκη στους «πολίτες», ενώ είχε σκοράρει κόντρα στην Τσέλσι στο ματς του πρώτου γύρου, δίχως να πανηγυρίζει, κερδίζοντας το χειροκρότημα και τα δύο «στρατόπεδα» των οπαδών.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα