Μπράιτον - Αρσεναλ 2-3 (gTV)

Μπράιτον - Αρσεναλ 2-3 (gTV)

Γιώργος Κοντογεώργης
Μπράιτον - Αρσεναλ 2-3 (gTV)

bet365

Η Αρσεναλ έγινε η μοναδική μεγάλη ομάδα της Premier League που προκρίνεται άμεσα στον 5ο γύρο του FA Cup μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Μπράιτον (2-3).

Με τις Τσέλσι, Σίτι, Τότεναμ, Σαουθάμπτον να έχουν ήδη χαιρετίσει και τις Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ να πρέπει να παίξουν επαναληπτικό, η Αρσεναλ πέρασε με την πρώτη στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Αγγλίας. Επέστρεψε για τους Gunners ύστερα από σχεδόν τέσσερις μήνες και σκόραρε ο Μεσούτ Οζίλ.

Η Αρσεναλ πέτυχε την 60η της νίκη στο FA Cup επί των ημερών του Αρσέν Βενγκέρ. Μόνο η Τσέλσι (68) έχει περισσότερες από τη σεζόν 1996-97. Σε όλη την ιστορία της έφτασε τις 250 στη διοργάνωση.

Αυτό που λέμε γκολ με το 'καλημέρα' πέτυχε η ομάδα του Βενγκέρ. Στο 2' το αριστερό μπακ της Μπράιτον κοιμήθηκε, ο Τσέιμπερς βγήκε από δεξιά, έκανε τη σέντρα και ο Γουόλκοτ το 0-1. Το γρήγορο προβάδισμα έδωσε τη δυνατότητα στην Αρσεναλ να κυριαρχήσει και στο 25' έγινε το 0-2 με τον Οζίλ να παίρνει όμορφα τη μπάλα μπροστά του μετά την πάσα του Ροζίτσκι και να στέλνει τη μπάλα στη γωνία. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και είχαν καλή στιγμή με τον Μπάλντοκ, ο οποίος είχε τον χρόνο να πλασάρει αλλά δεν βρήκε στόχο.

Νωρίς στην επανάληψη πάντως η Μπράιτον μπήκε ξανά στο ματς με τον Ο' Γκρέιντι να στέλνει τη μπάλα στη γωνία από δύσκολη θέση (1-2) και στη συνέχεια ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα που δέχθηκε ο Καλδερόν μέσα στην περιοχή. Στον 59' οι φιλοξενούμενοι πήραν ξανά διαφορά δύο γκολ με τον Ροζίτσκι να πιάνει τρομερό σουτ από το όριο της περιοχής ύστερα από την πάσα του Ζιρού και να νικά τον Ντέιβιντ Στόκντεϊλ (1-3). Η ομάδα της Championship δεν τα παράτησε και μείωσε στο 75' με τον Μπάντλοκ, ο οποίος απέφυγε τον Κονσιελνί και πέρασε τη μπάλα από τον Σέζνι που επιχείρησε έξοδο (2-3). Τελευταία σημαντική φάση στο ματς ήταν το δοκάρι του Αλέξις Σάντσες με φάουλ που κόντραρε.

Μπράιτον (Κρις Χιούτον): Στόκντεϊλ, Γκριρ, Μπρούνο (63' Μαρτς), Ινιγο Καλδερόν, Μπένετ, Ντανκ, Ινς, Χόλα, Φόρστερ-Κάσκεϊ, Μπάλντοκ, Ο' Γκρέιντι.

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Μονρεάλ, Γκιμπς, Κονσιελνί, Τσέιμπερς, Ροζίτσκι, Οζίλ (80' Κοκλέν), Φλαμινί, Ράμσεϊ, Γουόλκοτ (70' Σάντσες), Ζιρού (70' Ακπομ).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα