Τσέλσι - Μπράντφορντ 2-4 (vid)

Γιώργος Κοντογεώργης
Τσέλσι - Μπράντφορντ 2-4 (vid)

bet365

Ιστορική-ντροπιαστική ήττα για την Τσέλσι που προηγήθηκε 2-0 της Μπράντφορντ για τον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας αλλά η ομάδα της League One της έβαλε τέσσερα γκολ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και την απέκλεισε.

Είναι από αυτές τις ιστορίες που γίνονται τανία και πάλι ίσως να την έλεγες υπερβολική. Η ομάδα από την τρίτη κατηγορία κάνει εκτός έδρας νίκη σε βάρος της τεράστιας αντιπάλου με ανατροπή και οι παίκτες και οι οπαδοί που έχουν κάνει το ταξίδι θα το λένε στα εγγόνια τους. Αυτό θα κάνουν οι 6.000 φίλοι της Μπράντφορντ που είδαν με τα μάτια τους την ομάδα τους να χάνει 2-0 από την Τσέλσι και να φεύγει από το «Στάμφορντ Μπριτζ» θριαμβεύτρια με 2-4 και την πρόκριση στον 5ο γύρου του Κυπέλλου, ενός θεσμού για τον οποίο οι Αγγλοι «χτυπιούνται» ότι γίνονται μεγάλες εκπλήξεις.

Κάπως έτσι τελείωσαν τα όνειρα του Ζοσέ Μουρίνιο για τέσσερις τίτλους στη σεζόν. Ο Πορτογάλος έβαλε βασικούς τους Ζουμά, Κρίστενσεν (δεξί μπακ), Μίκελ, Ραμίρες, Σαλάχ, Ρεμί και δεν θα μπορούσε με τίποτα να φανταστεί το τι θα έβλεπε από τους παίκτες τους, ειδικά μετά το 2-0 στο 38'. Οι Μπλε υπέστησαν μία από πιο βαριές και ντροπιαστικές ήττες στην ιστορία τους, αφού αποκλείστηκαν από ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της League One συνεχίζοντας με κακή εικόνα μετά και το 1-1 με την Λίβερπουλ για το League Cup. Αν και από τις προηγούμενες μέρες είχε γίνει γνωστό ότι είναι στην αποστολή, ο Σίρλε, για τον οποίο ο Μουρίνιο δήλωσε ότι θα φύγει μόνο με εξωπραγματική πρόταση, έμεινε εκτός.

Καλά μπήκαν στο ματς οι φιλοξενούμενοι και στο 14' χρειάστηκε ο Τσεχ να κάνει εκπληκτική επέμβαση στην κεφαλιά του Ντέιβις για να κρατήσει την εστία του ανέπαφη. Οι Μπλε άνοιξαν το σκορ στο 22' όταν ο Οσκαρ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κέιχιλ με κεφαλιά νίκησε τον Μπεν Γουίλιαμς (1-0). Στο 26' ο κίπερ της Μπράντφορντ μιμήθηκε τον διάσημο συνάδελφό του της Τσέλσι αποκρούοντας το φοβερό σουτ του Ντρογκμπά, όμως δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο 38' όταν οι πρωτοπόροι της Premier League διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Ραμίρες συνδυάστηκε με τον Μοχάμεντ Σαλάχ και τελείωσε την φάση με σουτ δοκάρι-και-μέσα (2-0). Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η αντίδραση της ομάδας της League One με τον Τζον Στιντ να πιάνει εξαιρετικό αριστερό εκτός περιοχής και να στέλνει τη μπάλα στο παραθυράκι του Τσεχ και τους 6.000 οπαδούς της σε έξαλλους πανηγυρισμούς (2-1).

Στο 51' ο Ρεμί σούταρε πάνω από τα δοκάρια ύστερα από την ωραία προσπάθεια του Σαλάχ, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν μπει πολύ καλά στην επανάληψη με τον Τσεχ να κάνει επεμβάσεις στις προσπάθειες των Χάνσον και Φιλίπε Μοράις. Στο 67' ο Σαλάχ συνέκλινε από δεξιά και δοκίμασε σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 67' ο Μουρίνιο έβγαλε τον Αιγύπτιο και τον Μίκελ και πέρασε Γουίλαν και Φάμπρεγας, όμως η διπλή αλλαγή δεν θα βοηθούσε ποτέ. Στο 74' ο Ντρογμπά με κεφαλιά δεν κατάφερε να σκοράρει. Αν κάποιος σε εκείνο το σημείο
πόνταρε κάτι σχετικό με αυτό που έγινε στην πραγματικότητα, σίγουρα την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές βρίσκεται στο αεροδρόμιο.

Στο 75' ο Τσεχ έδιωξε ύστερα από εκτέλεση πλαγίου άουτ και ο 29χρονος εξτρέμ, Φιλίπε Μοράις -ξεκίνησε την καριέρα του από την Τσέλσι- έστειλε τη μπάλα στην κενή εστία για το 2-2! Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φορά φέτος που οι Μπλε δέχονται δύο γκολ στην έδρα τους αλλά η συνέχεια ήταν πολύ χειρότερη, αφού ο Χάλιντεϊ μετά την πάσα του Στιντ νίκησε τον Τσεχ με δυνατό σουτ για το 2-3 δημιουργώντας εκπληκτικές στιγμές στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Στο 86' ο Ζουμά έχασε ευκαιρία μετά την προσπάθεια του Ραμίρες και στο 94' ολοκληρώθηκε το ιστορικό κάζο για την πρωτοπόρο της Premier League, με τον Σιντ να παίζει υπέροχα και να δίνει στον Γιτς που έγραψε το τελικό 2-4 σε ένα πραγματικά τρελό βράδυ στην Αγγλία...

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Τσεχ, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Ζουμά, Κρίστενσεν, Μίκελ (70' Φάμπρεγας), Ραμίρες, Οσκαρ, Σαλάχ (70' Γουίλιαν), Ρεμί (76' Αζάρ), Ντρογκμπά.

Μπράντφορντ (Φιλ Πάρκινσον): Γουίλιαμς, Ντέιβις, Ντάρμπι, Μέρεντιθ, ΜακΑρντλ, Φιλίπε Μοράις (89' Κλαρκ), Λιντλ, Χάλιντεϊ (87' Ρουτίς), Κνοτ (80' Γιτς), Στιντ, Χάνσον.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα