Στόουκ - Τσέλσι 0-2

Γιώργος Κοντογεώργης
Στόουκ - Τσέλσι 0-2

bet365

Η Τσέλσι πέρασε εύκολα από το «Μπριτάνια» κόντρα στην Στόουκ (0-2) και επανέφερε τη διαφορά από την 2η Σίτι στο +3. Γκολ και ασίστ ο Φάμπρεγας.

Δεύτερη σερί νίκη για τους Μπλε που χωρίς να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια επικράτησαν εκτός έδρας της Στόουκ χάρη σε γκολ των Τέρι και Φάμπρεγας. Η Τσέλσι βρέθηκε ξανά μόνη πρώτη στη βαθμολογία της Premier League ανεβάζοντας ξανά την απόσταση από την Μάντσεστερ Σίτι.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το ματς για την Τσέλσι, αφού μόλις στο 2' ο Φάμπρεγας εκτέλεσε το κόρνερ και ο Τέρι με κεφαλιά έκανε το 0-1. Ηταν το γκολ Νο35 για τον captain στην Premier League με το οποίο έπιασε Φλο και Μαλουντά στο Νο10 όλων των εποχών ενώ συνέχισε το σερί σκοράροντας για 15η διαχοδική σεζόν στο πρωτάθλημα. Στο 20' ο Μπάρντσλεϊ ήταν τυχερός που είδε μόνο κίτρινη κάρτα για πολύ άσχημο μαρκάρισμα στον Αζάρ και στο δεκάλεπτο 20'-30' η Στόουκ προσπάθησε να πιέσει όμως στο σουτ του Ν' Ζονζί που κόντραρε (21') αντέδρασε σωστά ο Κουρτουά. Η Τσέλσι πήρε στη συνέχεια και πάλι τα ηνία του ματς και στο 31' βρέθηκε κοντά στο να κλειδώσει το ματς, όμως ο Ντιέγο Κόστα μετά την πάσα του Σεσκ έστειλε τη μπάλα άουτ στο τετ α τετ με τον Μπέγκοβιτς.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ήταν καλύτερος, με τις φάσεις όμως και πάλι να μην είναι πολλές. Στο 55' ο Αζάρ έκανε πολύ ωραία ενέργεια στην περιοχή, έδωσε στον Φάμπρεγας, που δεν μπόρεσε να τελειώσει σωστά τη φάση, με τον Μπέγκοβιτς να αντιδράσ σωστά. Η ομάδα του Μουρίνιο ήταν πιο επιθετική και έψαχνε το γκολ, όμως στο 71' η Στόουκ λίγο έλειψε να της κάνει τη ζημιά με το σουτ του Ανταμ εκτός περιοχής να περνά λίγο άουτ. Ολα τελείωσαν στο 78', όταν ο Αζάρ βρήκε τον Σεσκ μέσα στην περιοχή και ο Ισπανός παρότι δεν έπιασε γεμάτα το σουτ, έστειλε βασανιστικά τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2. Στο 84' το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ θα μπορούσε να έχει γράψει και ο Ντιέγο Κόστα, που όμως νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Μπέγκοβιτς μετά την πάσα του Σίρλε. Στην τελευταία σημαντική φάση στο ματς (85'), ο Κουρτουά χρειάστηκε να επέμβει στη σέντρα-σουτ του Ασαϊντί.

Στόουκ (Μαρκ Χιουζ): Μπέγκοβιτς, Πίετερς, Μουνιέσα, Σόουκρος, Μπάρντσλεϊ, Κάμερον (68' Ανταμ), Ν' Ζονζί, Γουόλτερς, Μπόγιαν, Αρναούτοβιτς (82' Ασαϊντί), Κράουτς (63' Ντιούφ).

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Μίκελ, Μάτιτς, Φάμπρεγας, Γουίλιαν (80' Σίρλε), Αζάρ (93' Ζουμά), Ντιέγο Κόστα (85' Ντρογκμπά).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα