Αρσεναλ – Νιούκαστλ 4-1

Γιώργος Καραμάνος
Αρσεναλ – Νιούκαστλ 4-1

bet365

Στην καλύτερη εμφάνιση της για φέτος, η Αρσεναλ διέλυσε 4-1 τη Νιούκαστλ, έφτιαξε ψυχολογία και πλησίασε στο -2 από την τετράδα.

Την προηγούμενη αγωνιστική, ο Ζοσέ Μουρίνιο γκρίνιαζε, εξηγώντας ότι η Νιούκαστλ κόντρα στην Τσέλσι πεθαίνει στο γήπεδο και απέναντι στους άλλους μεγάλους του Νησιού, παίζει χαλαρά. Βλέποντας λοιπόν ο Πορτογάλος κόουτς την εμφάνιση που έκαναν οι Καρακάξες στο «Εμιρεϊτς», θα μπορούσε να αισθανθεί εξοργισμένα δικαιωμένος για εκείνα τα λόγια του. Ωστόσο, αυτή θα ήταν η μισή αλήθεια, μιας και η Αρσεναλ ήταν εκείνη που παρουσιάστηκε καλύτερη από κάθε άλλη φορά για φέτος και όχι μόνο δεν επέτρεψε στην αντίπαλο της να εγείρει αξιώσεις από το ματς, αλλά τη διέλυσε με 4-1.

Οι Κανονιέρηδες που είχαν γνωρίσει την ήττα στα τρία από τα πέντε προηγούμενα παιχνίδια τους στην Premier League, βρήκαν την ευκαιρία και ξεμπούκωσαν κυριολεκτικά. Η άκρως επιθετική διάθεση τους φάνηκε από το 8’, όταν ο Μέρτεσακερ με γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ωστόσο, στο 15’ ο Αλέξις Σάντσες έκανε τη γλυκιά σέντρα και με καρφωτή κεφαλιά ο Ζιρού που σηκώθηκε πολύ γερά, άνοιξε το σκορ. Ένα λεπτό αργότερα ακυρώθηκε λανθασμένα κανονικό γκολ του Γουέλμπεκ, ο οποίος δεν έκανε κανένα φάουλ στον Γιάνμαατ.

Ο Αγγλος επιθετικός έψαχνε το γκολ, αλλά δεν το βρήκε ούτε στην προβολή του στο 32’. Η Νιούκαστλ άρχισε σταδιακά να παίζει κι εκείνη, μα δύο λεπτά αργότερα ο Σέζνι απέτρεψε εντυπωσιακά την ισοφάριση, σταματώντας στην ίδια φάση τους Γκουφράν, Σισέ. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ανοίχτηκαν για να βάλουν γκολ και το πλήρωσαν, καθώς Ζιρού και Καθόρλα έκαναν πάρτι. Στο 54’ ο Αλέξις Σάντσες πιστώθηκε την 5η ασίστ του στο πρωτάθλημα, με τον Καθόρλα να κάνει υπέροχη ντρίμπλα και τέλειο δύσκολο τελείωμα από τα πλάγια, σκοράροντας στα 30ά γενέθλια του.

Επειτα από τέσσερα λεπτά ο Ζιρού (έχει 6 γκολ σε 8 προσπάθειες κόντρα στη Νιούκαστλ) θα ολοκλήρωνε με στιλάτο πλασέ με το εξωτερικό την πρώτη ασίστ του 19χρονου Ισπανού δεξιού μπακ, Εκτορ Μπεγιερίν που έκανε εκπληκτική εμφάνιση. Εκεί όμως που όλα έδειχναν ότι η Αρσεναλ είχε καθαρίσει, ήρθε το φάουλ του Κόλμπακ και η γυριστή κεφαλιά του Αγιόθε Πέρεθ (63’) να βάλει και πάλι τη Νιούκαστλ στο παιχνίδι. Ωστόσο, στο 88’ ο Γουέλμπεκ ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Ντάμετ και με εκτέλεση αλά Πανένκα, ο Καθόρλα ολοκλήρωσε το καρέ-γιορτή των γενεθλίων του, στέλνοντας την ομάδα του στο -2 από την 4η θέση!

* Ηταν η 6η διαδοχική νίκη της Αρσεναλ επί της Νιούκαστλ στο πρωτάθλημα!

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Μέρτεσακερ, Μπεγιερίν, Ντεμπισί, Γκιμπς, Φλαμινί, Καθόρλα, Οξλεϊντ-Τσάμπερλαϊν (90’ Μάιτλαντ-Νάιλς), Αλέξις Σάντσες (86' Κοκλέν), Γουέλμπεκ, Ζιρού

Νιούκαστλ (Αλαν Πάρντιου): Αλνγουικ, Κολοτσίνι, Γουίλιαμσον, Γιάνμαατ, Ντάμετ, Τιοτέ, Κόλμπακ, Γκουφράν, Αγιόθε, Αμεόμπι (56’ Καμπελά), Σισέ (56’ Ριβιέρ).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα