Μουρίνιο κατά FFP
«Πιστεύω ότι το FFP είναι μία αντίθεση, καθώς όταν στο ποδόσφαιρο αποφάσισαν να πορευτούν με το FFP ήταν για να αναγκάσουν τους συλλόγους να ανταγωνιστούν επί ίσοις όροις.
Αυτό που έγινε στην πραγματικότητα, όμως, είναι μία τεράστια προστασία στους παραδοσιακούς, μεγάλους συλλόγους, που έχουν ήδη καλή οικονομική δομή, καλή δομή μάρκετινγκ, ενώ έχουν τα πάντα στη σειρά μετά από τόσα χρόνια επιτυχιών.
Και οι «νέοι» σύλλογοι – τους αποκαλώ «νέους», καθώς είναι αυτοί που κάνουν νέες επενδύσεις – δεν μπορούν να βρεθούν γρήγορα στο ίδιο επίπεδο. Σύλλογοι με νέους ιδιοκτήτες δεν μπορούν άμεσα να κάνουν την επίθεσή τους και να σταματήσουν την κυριαρχία των άλλων. Η Τσέλσι δεν είναι «παλιός» σύλλογος, όμως δεν ανήκει και σε αυτές με νέο ιδιοκτήτη.
Είναι ένας σύλλογος με τον ίδιο ιδιοκτήτη εδώ και 10 χρόνια. Ένας σύλλογος με σημαντική ιστορία και με μεγάλη σταθερότητα. Και αυτή τη στιγμή νομίζω ότι ακόμη είμαστε κάτω τους. Μπορώ να πω ότι έχουμε πολύ καλό σύλλογο με την φιλοδοξία να γίνουμε μεγάλος σύλλογος», σχολίασε ο Μουρίνιο στο Eurosport.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.