Γουέστ Μπρόμιτς – Αρσεναλ 0-1

Γιώργος Καραμάνος
Γουέστ Μπρόμιτς – Αρσεναλ 0-1

bet365

Επειτα από δύο σερί ήττες η -όχι καλή- Αρσεναλ πέρασε νικηφόρα 1-0 από το άντρο της Γουέστ Μπρομ και έστω και προσωρινά βρέθηκε στην τετράδα.

Το βασικό στατιστικό που συνόδευε το ταξίδι στο «Χόουθορνς», ήταν ότι σε 12 αγώνες η Αρσεναλ λιγότερους βαθμούς απ' ότι φέτος είχε μόνο τη σεζόν 1982-'83. Αυτό οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό και στις δύο διαδοχικές ήττες που είχαν προηγηθεί της αναμέτρησης με τη Γουέστ Μπρομ. Για να... ξεκολλήσει λοιπόν η ομάδα του από την αρνητική ψυχολογία, ο Αρσέν Βενγκέρ την παρέταξε με φουλ επιθετικό σχήμα, βάζοντας για πρώτη φορά μαζί τους Ζιρού, Γουέλμπεκ. Ωστόσο, αυτό ελάχιστα συνέβαλε στο να λυθεί το πρόβλημα μπροστά. Οι Κανονιέρηδες έκαναν τριγωνάκια, αλλά φάση δεν ολοκλήρωναν. Τουλάχιστον το κατάφεραν μία φορά, αρκετή, ώστε να φτάσουν στη νίκη με 1-0, αλλά όχι και να πείσουν ότι είναι καλά...

Στο 26' ο Γουέλμπεκ νικήθηκε από τον Φόστερ σε τετ α τετ και δύο λεπτά αργότερα ο Ζιρού δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί από πολύ πλάγια το δώρο του αντίπαλου τερματοφύλακα. Στο 37' ο Ράμσεϊ έξυσε το δεξί δοκάρι και το ημίχρονο έληξε χωρίς γκολ, αλλά και με μηδενικές ευκαιρίες για τη Μπρομ που απλά περίμενε την αντίπαλο της. Στο 60' όμως οι φιλοξενούμενοι έλυσαν το πρόβλημα τους και τούτο χάρη στην εκπληκτική ενέργεια του Καθόρλα. Ο Ισπανός ντρίμπλαρε και επέλασε από αριστερά, για να στείλει γλυκιά συστημένη σέντρα στον Γουέλμπεκ. Εκείνος έκανε γερό επιτόπιο άλμα και με δυνατή κεφαλιά πήρε μέσα και τα χέρια του Φόστερ.

Η ανάγκη για το «τρίποντο» άγχωσε ωστόσο, τους Λονδρέζους που οπισθοχώρησαν και έδιωχναν νευρικά τη μπάλα, αντί να την κυκλοφορήσουν και να κάνουν το παιχνίδι τους. Στο 75' μπήκε στο ματς και ο Γιώργος Σαμαράς που ως αριστερός εξτρέμ ήταν δραστήριος και έκανε 3-4 καλές σέντρες. Η Μπρομ που είχε ανέβει, έφτασε μία ανάσα από το 1-1, αλλά η κεφαλιά του Μπεραΐνο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και η βολίδα του Γκάρντνερ (90') άλλαξε πορεία την τελευταία στιγμή στο μυτάκι του Ράμσεϊ.

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τον Βενγκέρ και τους παίκτες του ανακουφισμένους. Είχαν σκοράρει και στη 12η εκεί επίσκεψη τους, περνώντας με την έκτη νίκη σε εννέα επισκέψεις (3 ισοπαλίες, 1 ήττα) και είχαν βρεθεί έστω και προσωρινά στην τετράδα. Εκεί βέβαια θα είναι δύσκολο να παραμείνουν, μιας και τους κυνηγούν πέντε ομάδες με καλές πιθανότητες να τους προσπεράσουν ξανά. Οσο για τους ηττημένους, έφτασαν τα 360 λεπτά χωρίς γκολ, με συνέπεια να βρίσκονται μόλις στο +3 από τον κίνδυνο.

* Επόπτης στο ματς ήταν ο ελληνικής καταγωγής, Κωνσταντίνος Χατζηδάκης!

Γουέστ Μπρομ (Αλαν Ιρβαϊν): Φόστερ, Ντόουσον, Λέσκοτ, Γουίσντομ, Ποκονιόλι (75' Γκαμπόα), Μουλούμπου (65' Ανιτσέμπε), Γκάρντνερ, Ντόρανς, Σεσενιόν (75' Σαμαράς), Μπραντ, Μπεραΐνο

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Μαρτίνεθ, Μέρτεσακερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ (23' Γκιμπς), Τσέιμπερς, Φλαμινί, Ράμσεϊ, Καθόρλα, Αλέξις Σάντσες, Ζιρού (78' 78' Οξλεϊντ-Τσάμπερλαϊν), Γουέλμπεκ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα