Αστον Βίλα - Σαουθάμπτον 1-1

Αστον Βίλα - Σαουθάμπτον 1-1

bet365

Υστερα από τέσσερις σερί νίκες χωρίς να δεχθεί γκολ, η Σαουθάμπτον παραχώρησε 1-1 εκτός στην Αστον Βίλα και υποχώρησε στο -6 από την κορυφή.

Αν και έπαιζε κόντρα σε μία Βίλα με απουσίες στην άμυνα και παρότι είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς, η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν έμεινε στο 1-1 στο Μπέρμιγχαμ και χάνει την επαφή με την πρωτοπόρο Τσέλσι. Για την Σαουθάμπτον ακολουθεί πρόγραμμα-φωτιά με αγώνες κόντρα στους μεγάλους του Νησιού, ενώ η Βίλα γιόρτασε με θετικό τρόπο τη συμπλήρωσε 140 ετών από την ίδρυσή της.

Εμφανώς καλύτερη ήταν η Σαουθάμπτον στο ξεκίνημα του ματς αλλά το γεγονός ότι σχεδόν όλες οι επιλογές ήταν σέντρες -κυρίως από δεξιά- για το κεφάλι του Πελέ δεν την βοήθησαν. Αντίθετα, η Βίλα ήταν η ομάδα που πέτυχε γκολ όταν στο 29' μετά το διώξιμο του Κλαρκ, ο Φόρστερ έκανε κακή εκτίμηση της φάσης και έξοδο και ο Αγκμπονλαχόρ σε κενή εστία άνοιξε το σκορ. Αυτό ήταν το τρίτο γκολ του Αγγλου φορ και η τρίτη φορά που οι Αγιοι βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ. Στο 37' η ομάδα του Κούμαν έχασε καλή ευκαιρία όταν το τεχνικό σουτ του Μανέ απέκρουσε εντυπωσιακά με το ένα χέρι ο Γκούζαν και το πρώτο μέρος βγήκε με 1-0.

Οπως και στο πρώτο 45λεπτο, έτσι και στο δεύτερο οι φάσεις δεν ήταν πολλές. Η Βίλα μπήκε πιο δυνατά, όμως όσο η ώρα περνούσε η Σαουθάμπτον έπαιρνε τον έλεγχο, όμως δεν μπορούσε να μετατρέψει την υπεροχή της σε φάσεις. Στο 78' οι Χωριάτες βρήκαν χώρο για κόντρα, όμως μετά την πάσα του Αγκμπονλαχόρ, ο Βάιμαν από το πέναλτι σούταρε πολύ ψηλά. Τελικά οι γηπεδούχοι πλήρωσαν αυτή την ευκαιρία, αφού τρία λεπτά αργότερα ο -αριστερός μπκ- Μπερτράντ βγήκε από αριστερά και έκανε την πάσα στον -δεξιό μπακ- Κλάιν και ο τελευταίος με ωραίο σουτ έγραψε το 1-1 που ήταν και το τελικό.

Αστον Βίλα (Πολ Λάμπερτ): Γκούζαν, Χάτον, Σισοκό, Κλαρκ, Οκόρε, Σάντσες (74' Μπεντ), Γουέστγουντ, Κλέβερλι, Ν' Ζόγκμπια (64' Ρίτσαρντσον), Βάιμαν, Αγκμπονλαχόρ.

Σαουθάμπτον (Ρόναλντ Κούμαν): Φόρστερ, Κλάιν, Μπερτράντ, Ζοσέ Φόντε, Αλντερβάιρελντ, Σνάιντερλιν, Γουανιάμα, Μανέ (79' Μαγιούκα), Τάντιτς, Λονγκ (89' Κορκ), Πελέ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα