Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0

Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0

bet365

Η Σίτι συνέχισε την κυριαρχία των τελευταίων ετών στα ντέρμπι του Μάντσεστερ επικρατώντας 1-0 της Γιουνάιτεντ και κρατώντας επαφή με την Τσέλσι.

Αφεντικό της πόλης στα τελευταία χρόνια γίνονται οι Citizens που έφτασαν τις τέσσερις σερί νίκες σε βάρος της μισητής συμπολίτισσας. Η Σίτι ήταν καλύτερη της Γιουνάιτεντ, εκμεταλλεύτηκε την ανόητη κόκκινη του Σμόλινγκ (39') και τον τραυματισμό του Ρόχο και παρότι δεν της δόθηκε πέναλτι στο 0-0, με γκολ του Αγουέρο πήρε τη νίκη που την διατηρεί στο -6 από την πρωτοπόρο, Τσέλσι.

Φάση με το 'καλημέρα' έκανε η Γιουνάιτεντ αλλά ο Χαρτ απέκρουσε την κεφαλιά του Ρόχο. Το ματς απέκτησε ρυθμό από νωρίς με τον Αγουέρο να φεύγει πλάγια αλλά να σουτάρει πάνω στον Ντε Χέα (8') και τον Γιανουζάι να σουτάρει άουτ (10') μετά την κεφαλιά-πάσα του Φαν Πέρσι. Οι Κόκκινοι Διάβολοι είχαν μπει χωρίς φόβο και μάλιστα ήταν καλύτεροι με κυκλοφορία και επιθετική πρωτοβουλία, όμως η Σίτι μέσα σε ένα λεπτό έκανε τρεις φάσεις για να υπενθυμίσει τι μπορεί να κάνει στην επίθεση.

Και στις τρεις φάσεις ο Ντε Χέα σταμάτησε τους γηπεδούχους. Στο 20' είπε 'όχι' στον Αγουέρο, στο 21' απέκρουσε στο τετ-α-τετ με τον Νάβας και στο ίδιο λεπτό σταμάτησε ξανά τον Κουν δείχνοντας την κλάση που έχει χτίσει τα τελευταία χρόνια. Αφού πέρασε η μπόρα με τις σερί φάσεις των γηπεδούχων, η Γιουνάιτεντ ισορρόπησε αλλά ήρθε ο Σμόλινγκ για να δώσει… μειονέκτημα στην ομάδα του Φαν Γκααλ. Ο Αγγλος κεντρικός αμυντικός είδε πρώτα ανόητη κίτρινη επειδή εμπόδισε τον Χαρτ να κάνει βολέ και στη συνέχεια για μαρκάρισμα στον Μίλνερ (39') αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους ο Ρόχο φάνηκε να ανατρέπει τον Τουρέ, όμως ο Ολιβερ δεν έδειξε τη βούλα.

Εχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα, η Σίτι μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και είχε δύο καλές στιγμές με Νάβας και Ζαμπαλέτα, όμως στο 56' απέκτησε ακόμα περισσότερες πιθανότητες νίκης. Ο Ρόχο αποχώρησε με φορείο και δίπλα στον Κάρικ έπαιξε κεντρικός αμυντικός ο πιτσιρικάς, ΜακΝερ. Στο 60' ο Κάρικ έκανε καθαρό πέναλτι στον Αγουέρο που δεν δόθηκε, όμως τρία λεπτά αργότερα ο Κουν πλήγωσε την Γιουνάιτεντ. Ο Τουρέ άνοιξε αριστερά στον Κλισί -μπήκε στο ζέσταμα βασικός αντί του Κολάροφ που χτύπησε- ο Γάλλος έκανε το γύρισμα με τη μία και ο Αργεντινός με δυνατό σουτ νίκησε τον Ντε Χέα για το 1-0.

Μετά το γκολ ο Πελεγκρίνι πέρασε στο ματς Νασρί και Τζέκο, αλλαγές που σε συνδυασμό με την… φουλ επίθεση της Γιουνάιτεντ δεν δημιούργησαν ασφάλεια στους γηπεδούχους, που δεν μπόρεσαν να ελέγξουν το ματς και παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα δέχθηκαν φάσεις. Στο 71' ο Φαν Πέρσι από πλάγια δεξιά έκανε τρομερή προσπάθεια αλλά το αριστερό του απέκρουσε δύσκολα με τα πόδια ο Χαρτ, ο οποίος στο 77' έκανε καταπληκτική επέμβαση στο δυνατό σουτ δεξί του Ντι Μαρία μετά τη μαγική προσπάθεια του Ρούνεϊ. Ενδιάμεσα ο Νάβας είχε στείλει τη μπάλα στο δοκάρι από πάσα του Τουρέ (75'). Στο τελευταίο κομμάτι του ματς ο Φελαϊνί είχε γίνει φορ και είχε δύο καλές ευκαιρίες με κεφαλιά, όμως το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος...

Μάντσεστερ Σίτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Κομπανί, Ντεμικέλις, Ζαμπαλέτα, Κολάροφ, Τουρέ, Φερνάντο, Μίλνερ (70' Νασρί), Νάβας, Γιόβετιτς (71' Τζέκο), Αγουέρο (84' Φερναντίνιο).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Λουίς Φαν Γκααλ): Ντε Χέα, Ρόχο (56' ΜακΝερ), Σμόλινγκ, Βαλένσια, Σο, Μπλιντ, Φελαϊνί, Γιανουζάι (43' Κάρικ), Ντι Μαρία, Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι (82' Γουίλσον).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα