ΚΠΡ - Λίβερπουλ 2-3

ΚΠΡ - Λίβερπουλ 2-3

bet365

Απίστευτα πράγματα στο Λονδίνο! Τρία γκολ στις καθυστερήσεις και η κακή Λίβερπουλ έφυγε με μεγάλη νίκη 3-2 επί της ΚΠΡ με αυτογκόλ του Κόκερ στο 95'.

Είναι από τα ματς που δεν πρόκειται να ξεχαστούν. Η Λίβερπουλ ήταν μέχρι το τέλος με την πλάτη στον τοίχο, στάθηκε τυχερή και η ΚΠΡ, που είχε δύο δοκάρια και πολλές ευκαιρίες, αυτοκτόνησε, για να φύγουν οι κόκκινοι με μεγάλη νίκη 3-2 χάρη στο αυτογκόλ (το δεύτερο μετά από εκείνο του Νταν) στο 95’!

Στο πρώτο 45λεπτο μία ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν με πάθος και νεύρο και έβαλαν πολύ δύσκολα στους φιλοξενούμενους, που πραγματικά έκαναν αποκαρδιωτική εμφάνιση. Η έμπνευση του Ρότζερς να βάλει τον Τζέραρντ πιο μπροστά δεν του βγήκε, τα προβλήματα στην άμυνα και στην ανάπτυξη ήταν τεράστια για τους κόκκινους και οι Λονδρέζοι έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Στο 9’ ο Μινιολέ νίκησε τον Όστιν στο τετ α τετ, πριν εκείνος στείλει την μπάλα λίγο άουτ στη δεύτερή του προσπάθεια, ενώ στο 28’ ο Φερ ολομόναχος από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ!

Η διαφορά διάθεσης ήταν χαώδης και οι παίκτες του Ρέντναπ έπαιζαν τουλάχιστον μία ταχύτητα – και σε σκέψη – από τους αντιπάλους τους. Στο 34’ οι γηπεδούχοι έφτασαν και πάλι μία ανάσα από το γκολ, όταν ο Φερ είδε την κεφαλιά του να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρια και στη συνέχεια με τον Μινιολέ εξουδετερωμένο, Τζόνσον και Σκρτελ έσωσαν την Λίβερπουλ στην γραμμή στην προσπάθεια του Όστιν! Η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους χάθηκε στο 44’, όταν Τζέραρντ βρέθηκε στην περιοχή, έκανε ωραία προσπάθεια και πλασέ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, με το 0-0 να μένει – παραδόξως – μέχρι το ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Με την ΚΠΡ να απειλεί μόλις στο 47’, όταν ο Μινιολέ έβγαλε εντυπωσιακά το σουτ του Σάντρο. Ο Ρότζερς αποφάσισε να γυρίσει τον Τζέραρντ στη θέση που τον έχουμε συνηθίσει, ο Ρέντναπ είδε την αδύναμη αριστερά της Λίβερπουλ και έβαλε τον Φίλιπς, για να πιέσει ακόμη περισσότερο και από ένα σημείο και μετά το ματς έγινε… ροντέο. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τους χώρους για αντεπίθεση, ο Στέρλινγκ έκανε ό,τι μπορούσε και στο 61’ ο Μπαλοτέλι έχασε μία από τις ευκαιρίες της σεζόν. Ο Λαλάνα βγήκε τετ α τετ με τον ΜακΚάρθι, που τον νίκησε, και στο ριμπάουντ ο Ιταλός από την μικρή περιοχής ολομόναχος προ κενής εστίας κατάφερε να στείλει την μπάλα στην εξέδρα! Το πρώτο γκολ ήρθε εκεί που δεν το περίμενε κανένας και από την ομάδα που δεν περίμενε κανένας. Στο 67’ ο Στέρλινγκ εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ, έπιασε την άμυνα των γηπεδούχων στον ύπνο, ο Τζόνσον έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Νταν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1 και το 10ο αυτογκόλ του στην Premier League, τα περισσότερα από κάθε άλλον!

Η είσοδος του Κουτίνιο είχε ήδη βελτιώσει την Λίβερπουλ και αυτό έκανε από την άλλη πλευρά η αλλαγή του Βάργκας, που έδωσε νέα πνοή στην επίθεση της ΚΠΡ. Στο 85’ ο Μινιολέ έβγαλε την κοντινή κεφαλιά του Τραορέ, όμως δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο 87’. Ο Βάργκας έβγαλε τη σέντρα για τον Όστιν, εκείνος του γύρισε την μπάλα με ωραία κεφαλιά και ο Χιλιανός από κοντά έφερε το ματς στα ίσα! Η συνέχει ήταν εντυπωσιακή! Στο 90’ οι κόκκινοι έφυγαν στην αντεπίθεση και ο Κουτίνιο με ωραία κίνηση και πλασέ, που βρήκε και στον Κόκερ, έκανε το 1-2. Στο 1’ των καθυστερήσεων, όμως, οι Λονδρέζοι απάντησαν. Ο Φερ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Βάργκας με κεφαλιά έκανε το 2-2! Νομίζαμε ότι είδαμε όλα, όμως όχι… Στο 90+5’ ξανά στην αντεπίθεση η Λίβερπουλ, ο Κουτίνιο έβγαλε πανέμορφη πάσα στον Στέρλινγκ, εκείνος προσπάθησε να γυρίσει στον Μπαλοτέλι και ο Κόκερ έβαλε το πόδι του, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και να κάνει το τελικό 2-3!

ΚΠΡ (Χάρι Ρέντναπ): ΜακΚάρθι, Ονουόχα (46' Φίλιπς), Κόκερ, Νταν, Ίσλα, Χένρι, Φερ, Σάντρο (60' Τραορέ), Σουκ-Γιουνγκ, Όστιν, Ζαμόρα (79' Βάργκας)

Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Τζόνσον, Λόβρεν, Σκρτελ, Χοσέ Ενρίκε, Τζέραρντ, Τσαν (66' Άλεν), Χέντερσον, Λαλάνα (66' Κουτινιο), Στέρλινγκ (90+6' Τουρέ), Μπαλοτέλι

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα