Γκουαρντιόλα: «Θα ήθελα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο μέλλον»

Θοδωρής Βασίλης
Γκουαρντιόλα: «Θα ήθελα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο μέλλον»

bet365

Την επιθυμία του στο μέλλον να βρεθεί στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει εκφράσει ο Πεπ Γκουαρντιόλα, σύμφωνα με βιβλίο που αναφέρεται στην πρώτη του σεζόν στην Μπάγερν Μονάχου.

Ο Μάρτι Περαρνάου, καλός φίλος του Καταλανού τεχνικού, εξέδωσε βιβλίο για την παρουσία του Γκουαρντιόλα στο Μόναχο, και αποκαλύπτει ότι ο Γκουαρντιόλα κάποια στιγμή στο μέλλον θα ήθελε να βρεθεί στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το όνομα του Πεπ Γκουαρντιόλα στο παρελθόν είχε ακουστεί ως πιθανός αντικαταστάτης του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Ισπανός αποκαλύπτει πως είχε εντυπωσιαστεί από την ομάδα της Γιουνάιτεντ το 2011 λέγοντας: «Μου αρέσει αυτή η ατμόσφαιρα. Θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου ως προπονητή εδώ κάποια μέρα».

Τελικά όμως, ο Γκουαρντιόλα αποφάσισε το 2012 να δεχτεί την πρόταση της Μπάγερν Μονάχου με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2016. Στην πρώτη του σεζόν στον σύλλογο κατέκτησε το νταμπλ και ο Περαρνάου αποκαλύπτει τον θαυμασμό του Γκουαρντιόλα για τον αγγλικό σύλλογο.

«Μετά την πρόκριση επί της Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά, ο Γκουαρντιόλα με τον Εστιάρτε ταξίδεψαν στο Μάντσεστερ για να δουν τον επόμενο αντίπαλο. Ήταν 4 Μαιου του 2011 και βρέθηκαν στις εξέδρες του "Ολντ Τράφορντ" για να παρακολουθήσουν την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να επικρατεί με 4-1 της Σάλκε. Ο Πεπ είχε εντυπωσιαστεί από την ατμόσφαιρα και γυρνώντας στον φίλο του (σ.σ. Εστιάρτε) του είπε: "Μου αρέσει αυτή η ατμόσφαιρα, μπορώ να με φανταστώ να είμαι προπονητής εδώ κάποια στιγμή". Ο Γκουαρντιόλα πάντα θαύμαζε όλες τις θρυλικές ομάδες και ποδοσφαιριστές της Ευρώπης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Περαρνάου ο οποίος στη συνέχεια αποκαλύπτει ότι πριν συμφωνήσει με την Μπάγερν Μονάχου αρνήθηκε προτάσεις τόσο της Τσέλσι όσο και της Μάντσεστερ Σίτι.

«Κατά την διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη, έφτασαν στα χέρια του αρκετές προτάσεις. Ο Τσίκι Μπεγκιριστάιν ο ο οποίος είναι αθλητικός διευθυντής της Μάντσεστερ Σίτι ήταν αρκετά επίμονος, ενώ επίσης είχε συναντηθεί στο Παρίσι με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς ο οποίος ήταν έτοιμος να κάνει τα πάντα για να τον φέρει στην Τσέλσι».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα