Ποιος είναι ο 17χρονος Ρόσιτερ της Λίβερπουλ! (pics + vids)

Ποιος είναι ο 17χρονος Ρόσιτερ της Λίβερπουλ! (pics + vids)

Δήμος Μπουλούκος
Ποιος είναι ο 17χρονος Ρόσιτερ της Λίβερπουλ! (pics + vids)

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον 17χρονο Τζόρνταν Ρόσιτερ που στο ντεμπούτο του με τη Λίβερπουλ σκόραρε και έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει!

Μπορεί ο αγώνας με τη Μίντλεσμπρο για το Λιγκ Καπ να ήταν αγχώδης για τους «κόκκινους» καθώς προκρίθηκαν με 14 - 13 στα πέναλτι (2-2 ο κανονικός αγώνας) αλλά η Λίβερπουλ προσμετρά στα κέρδη της, έναν 17χρονο ποδοσφαιριστή.

Ο Τζόρνταν Ρόσιτερ ήξερε ότι θα έκανε το ντεμπούτο του στο ματς της Τρίτης. Του το είχε πει ο ίδιος ο Μπρένταν Ρότζερς αλλά το έγραφε και ο Τύπος για την ευκαιρία που θα του έδινε ο προπονητής της Λίβερπουλ και ο Ρόσιτερ άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, καθώς μόλις στο 10ο λεπτό με δυνατό σουτ, άνοιξε το σκορ και πέτυχε το πρώτο του γκολ με την μεγάλη ομάδα. Που να το φανταστεί ο πιτσιρικάς που είναι μόλις 40 μέρες μεγαλύτερος από την ηλικία που είχε ο Μάικλ Όουεν όταν έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ.

Πάντως λόγω της θέσης του στη μεσαία γραμμή, το δυναμικό στιλ παιχνιδιού και το δυνατό σουτ, άρχισαν ήδη να τον παρομοιάζουν με τον Στίβεν Τζέραρντ.

«Προϊόν» της Λίβερπουλ

Ο Ρόσιτερ είναι προϊόν των ακαδημιών του Λίβερπουλ και έχει κάνει το ντεμπούτο του στην ομάδα κάτω των 18, όταν μπήκε στο 70ο λεπτό στην ήττα από τη Γουέστ Μπρομ με 4-3 στις 24 Μαρτίου 2012, στα 15α γενέθλια του μάλιστα! Ηταν ακόμα 15 όταν ο προπονητής των αναπληρωματικών Αλεξ Ινγκλεθορπ τον κάλεσε στην ομάδα κάτω των 19 για τους αγώνες στο NextGen Series, με αντίπαλο την Ιντερ, στις 8 Ιανουαρίου 2013. Ο Ρόσιτερ πέρασε αλλαγή στο τέλος και ο πρώην άσος της ομάδας Ρόμπι Φάουλερ, τιτίβισε για αυτόν: «Ενας νέος που θα μπει για λίγα λεπτά, ο Τζόρνταν Ρόσιτερ, ένας επίδοξος Στίβεν Τζέραρντ.»

Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2012/13 αγωνίστηκε 15 φορές με την ομάδα κάτω των 18 ενώ του έγινε η τιμή να βάλει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού σε κάποια ματς. Ηδη αρκετοί άρχισαν να μιλούν για το ταλέντο του και πολλοί τον θεώρησαν ως έναν από τους πιο ελπιδοφόρους παίκτες της ομάδας.

Το πουλέν του Ρότζερς

Η αγωνιστική χρονιά 2013/14 ξεκίνησε με τον νεαρό μέσο να είναι βασικός στην ομάδα κάτω των 21. Μετά από εντυπωσιακές εμφανίσεις ήρθε και η ώρα για το πρώτο του γκολ, στις 4 Νοεμβρίου του 2013, κόντρα στη Μίντλεσμπρο. Οι άνθρωποι της Λίβερπουλ πλέον τον είχαν εντοπίσει και ο Ρόσιτερ ανταμείφθηκε με θέση στον πάγκο των αναπληρωματικών, στο ματς της μεγάλης ομάδας εκτός έδρας με την Τσέλσι, στις 29 Δεκεμβρίου του 2013. Ο Ρότζερς κατάλαβε ότι μπορεί να γίνει ο νέος... Στίβεν Τζέραρντ και πόνταρε επάνω του. Τον φώναξε αρκετές φορές να προπονηθεί με την βασική ομάδα, ενώ τον Μάρτιο του 2014, όταν έκλεινε τα 17 του, πήρε το καλύτερο δώρο, με το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο με τους «κόκκινους».

Ολοκλήρωσε τη σεζόν με τρία γκολ και 19 αγώνες στην ομάδα U21, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια. Η πιο μεγάλη στιγμή ως τότε στην καριέρα του, ήρθε στις 6 Μαϊου του 2014, με την απονομή του Παίκτη της Χρονιάς των Ακαδημιών της Λίβερπουλ.

Πλέον το νερό είχε κυλήσει στο αυλάκι για να κάνει ο 17χρονος μέσος το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα