Λέστερ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 5-3

Γιώργος Καραμάνος
Λέστερ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 5-3

bet365

Μετά το διασυρμό στο Λιγκ Καπ, η ομάδα του Φαν Χάαλ γνώρισε την ιστορική ανατροπή-συντριβή με 5-3 (προηγήθηκε 1-3) από την νεοφώτιστη Λέστερ.

Στην εκπληκτική ιστορία της από καταβολής Premier League, σε σύνολο 853 αγώνων, ποτέ της δεν ηττήθηκε, ενώ είχε προηγηθεί με δύο γκολ διαφορά. Αυτό το στατιστικό καθιστά λοιπόν μοναδική και ντροπιαστική την ασήκωτη ήττα της Γιουνάιτεντ στο «Κινγκ Πάουερ». Τη στιγμή που στο 57' ο Ερέρα πετύχαινε με όμορφο τακουνάκι το 1-3 υπέρ των Κόκκινων Διαβόλων, ούτε καν ο κορυφαίος παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Αντερσεν θα μπορούσε να φανταστεί το τι θα ακολουθούσε στα επόμενα 21 λεπτά. Η Λέστερ με μυθική αντεπίθεση, εξέθεσε ανεπανόρθωτα το 3-5-2 του Φαν Χάαλ και την αμυντική διάθεση της ομάδας του, βάζοντας τέσσερα γκολ και παίρνοντας μία ανεπανάληπτη νίκη με 5-3.

Οποιος είδε το ματς, πραγματικά δεν θα πίστευε στα μάτια του με τα όσα συνέβαιναν στο γήπεδο. Ηταν λες και η επίθεση της Μάντσεστερ είχε για αντίπαλο την άμυνα της. Σε αυτή τη μάχη η χαμένη ήταν συνολικά η ομάδα. Οσα και να έβαζαν μπροστά, πίσω δεν μπορούσαν να σταματήσουν τίποτα, με τους νικητές να σκοράρουν πέντε γκολ σε πέντε προσπάθειες με το μυθικό 100% σαν ποσοστό ευστοχίας. Ο,τι πήγαινε μέσα δηλαδή, έγραφε.

Παραδόξως, το απόγευμα ξεκίνησε τέλεια για τους φιλοξενούμενους και τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε. Στο 11' ο Σμάιχελ πρόλαβε τον Φαν Πέρσι σε τετ α τετ, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Ολλανδός τον νίκησε με κεφαλιά (και τη βοήθεια της πλάτης ενός αμυντικού), μετά από υπέροχη ενέργεια και συστημένη σέντρα του Φαλκάο. Με αυτό το γκολ ο Φαν Πέρσι έγινε ο πρώτος στην Premier League που έφτασε τα 65 εκτός έδρας. Γενικότερα η Γιουνάιτεντ που έπαιζε φουλ επίθεση με Φαλκάο, Φαν Πέρσι και από πίσω Ρούνεϊ (ελεύθερος), Ντι Μαρία, Ερέρα, έβγαζε ωραίους συνδυασμούς. Κάπως έτσι ήρθε και το επόμενο τέρμα της.

Στο 16' ο Ρούνεϊ έκανε την επέλαση και την ασίστ στον Ντι Μαρία που πάτησε περιοχή και έστειλε με εκπληκτική λομπίτσα τη μπάλα να αναπαυτεί στο δεξί παραθυράκι. Ωστόσο, δύο λεπτά αργότερα θα ξεκινούσε το προσωπικό σόου του Βάρντι. Το παλικάρι έκανε απίστευτα πράγματα και όταν ολοκλήρωσε τον αγώνα, στα στατιστικά του περιλαμβάνονταν δύο ασίστ, δύο κερδισμένα πέναλτι και ένα γκολ. LEGEND! Με δική του σέντρα λοιπόν ο Ουγιόα με κεφαλιά μείωσε. Κάθε επίθεση των γηπεδούχων μύριζε κίνδυνο, αλλά η επόμενη μεγάλη στιγμή του αγώνα ήταν η βολίδα του Φαλκάο (48') στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 57' ο Ντι Μαρία σούταρε, ο Ερέρα έβαλε το πόδι του και με έξυπνο τακουνάκι φάνηκε να κλειδώνει τη νίκη με το 1-3.

Εκείνη τη στιγμή το momentum περισσότερο έδειχνε ότι η Μάντσεστερ θα έβαζε ακόμα ένα παρά ότι θα δεχόταν. Το απίστευτο όμως ήταν ότι τα τέσσερα από τα πέντε γκολ που δέχτηκε, τα δέχτηκε στην κόντρα. Θα περίμενε κανείς ότι ο Φαν Χάαλ θα έβαζε μέσο ή αμυντικό και δεν θα συνέχιζε με όλους τους επιθετικούς του μέσα. Και όμως δεν συνέβη αυτή η εύλογη τακτική κίνηση. Στο 62' λοιπόν μείωσε η Λέστερ με τη βοήθεια του διαιτητή. Ο Βάρντι έκανε επιθετικό φάουλ στον Ράφαελ που δεν δόθηκε και στη συνέχεια της φάσης ο Ράφαελ απλά τον ακούμπησε εντός περιοχής, με τον εξτρέμ των γηπεδούχων να πέφτει μόνος του. Πέναλτι και εύστοχη εκτέλεση από τον Νάτζεντ.

Ο φόβος των Κόκκινων Διαβόλων έγινε πραγματικότητα δύο λεπτά αργότερα. Ο Βάρντι έκανε το σουτ, η μπάλα πήγε στον Καμπιάσο που πλάσαρε για την ισοφάριση. Ελα όμως που το πάρτι θα είχε και συνέχεια. Στο 79' η Λέστερ βγήκε στην αντεπίθεση, με την άμυνα της Γιουνάιτεντ γυμνή. Η μπάλα έφτασε στον Βάρντι που έκανε ολομόναχος με πλασέ την ανατροπή. Και ναι, είχε κι άλλο. Και πάλι με τον Βάρντι μέσα στη φάση. Εκείνος ήταν που κέρδισε ξανά το πέναλτι και την αποβολή του Μπλάκετ (83'), με τον Ουγιόα να ευστοχεί και να φτάνει τα πέντε γκολ στη σεζόν.

Η μοναδική αυτή παράσταση της Λέστερ που έβαλε για πρώτη φορά πέντε γκολ σε ματς Premier League, επιβεβαίωσε ότι ήρθε στην κατηγορία για να μείνει. Οσο για το ποιος ακριβώς είναι πλέον ο στόχος της Γιουνάιτεντ στη φετινή σεζόν, η απορία γιγαντώθηκε. Περίμενε άραγε κανείς ότι θα είχε χειρότερο μετά τον απίθανο αποκλεισμό (4-0) από τη Μίλτονς Κέινς Ντονς στο Λιγκ Καπ;

Λέστερ (Νάιτζελ Πίρσον): Σμάιχελ, Μόργκαν, Κοντσέσκι, Ντε Λαέτ, Μουρ, Βάρντι (85' Σλουπ), Χάμοντ, Καμπιάσο (72' Κινγκ), Ντρίνκγουοτερ, Νούτζεντ (74' Τζέιμς), Ουγιόα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Λουίς Φαν Χάαλ): Ντε Χέα, Μπλάκετ, Εβανς (29' Σμόλινγκ), Ρόχο, Ράφαελ, Μπλιντ, Ερέρα, Ντι Μαρία (75' Μάτα), Ρούνεϊ, Φαλκάο (72' Γιανουζάι), Φαν Πέρσι

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα