Γουέστ Χαμ - Λίβερπουλ 3-1

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Γουέστ Χαμ - Λίβερπουλ 3-1

bet365

Η Λίβερπουλ θύμισε... παλιές κακές εποχές και η Γουέστ Χαμ το εκμεταλλεύτηκε, για να φτάσει στη νίκη με 3-1.

Θύμισε την ομάδα που δεν μπορούσε να διεκδικήσει τίποτα. Λάθη στην άμυνα, ατολμία στην επίθεση, κακή ανάπτυξη. Λίγες ημέρες μετά την επιστροφή στο Champions League η Λίβερπουλ θύμισε τις παλιές παθογένειες και φυσιολογικά γνώρισε την 3η της ήττα στις 5 πρώτες αγωνιστικές στην Premier League από την παθιασμένη Γουέστ Χαμ με 3-1.

Όσοι πίστεψαν ότι η κάκιστη εμφάνιση με την Άστον Βίλα πριν από μία εβδομάδα θα ήταν απλά κακή παρένθεση, διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Τα σφυριά αιφνιδίασαν τους κόκκινους, που σπατάλησαν και πάλι σχεδόν ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, για να πάρουν προβάδισμα δύο γκολ και στο τέλος να «σκοτώσουν» τους αντιπάλους τους στην αντεπίθεση.

Μόλις στο 2’ στην πρώτη καλή φάση στο ματς η Γουέστ Χαμ έφτασε στο γκολ. Ο Ντάουνινγκ εκτέλεσε το φάουλ, ο Τόμκινς έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Ριντ με δεύτερη από κοντά έκανε το 1-0! Πριν καλά-καλά καταλάβουν οι παίκτες του Ρότζερς τι έγινε, στο 7’ ο Σακό βρέθηκε στην περιοχή, πήγε να βγάλει την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, όμως η μπάλα του έκανε το χατίρι και κατέληξε στα δίχτυα του Μινιολέ για το 2-0! Ήταν η πρώτη φορά που οι κόκκινοι δέχθηκαν δύο γκολ στο πρώτο 10λεπτο μετά τον Φεβρουάριο του 1994…

Οι φιλοξενούμενοι ήταν σε… λήθαργο. Το ένα λάθος μετά το άλλο με τον Ρότζερς να βάζει τον Σακό στη θέση του Μανκίγιο και να αλλάζει από νωρίς σύστημα σε 2-5-2. Έτσι, ανέλπιστα, κατάφεραν να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Στο 26’ ο Μπαλοτέλι κατέβασε πολύ ωραία, έκανε το σουτ με τον Κρέσγουελ να βάζει την κόντρα και τον Στέρλινγκ να έρχεται από πίσω και με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής να μειώνει σε 2-1! Στα τελευταία 10 ματς για την Premier League, μάλιστα, ο νεαρός μεσοεπιθετικός έχει άμεση συμβολή σε 9 γκολ της Λίβερπουλ. Παρά το γκολ μέχρι το ημίχρονο οι γηπεδούχοι έχασαν τις καλύτερες ευκαιρίες με τους Βαλένσια (41’) και Τόμκινς (43’).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Ρότζερς ήταν πιο επιθετικοί. Υστέρησαν, όμως, στην τελική πάσα. Πιο πολλές τελικές προσπάθειες, οι περισσότερες εκτός περιοχής, και πίεση. Μπορίνι (54’, 61’, 64’) και Μπαλοτέλι (59’) δεν κατάφεραν να νικήσουν τον σταθερό Αντριάν, με τους γηπεδούχους να παίζουν… ταμπούρι μετά το 75’.

Οι κόκκινοι είχαν την κατοχή, όμως δεν μπορούσαν με τίποτα να διασπάσουν την άμυνα των σφυριών. Οι παίκτες του Άλαρνταϊς το εκμεταλλεύτηκαν και στο 88’ στην αντεπίθεση τελείωσαν τα πάντα. Μετά από λάθος απομάκρυνση του Σακό, ο Ντάουνινγκ έκλεψε και έδωσε την ασίστ στον Αμαλφιτάνο, που με άψογο τελείωμα έκανε το τελικό 3-1!

Για δεύτερη φορά, λοιπόν, στην ιστορία της στην Premier League και πρώτη μετά τη σεζόν 2012-13 η Λίβερπουλ ξεκίνησε με 3 ήττες στα 5 πρώτα ματς…

Γουέστ Χαμ (Σαμ Άλαρνταϊς): Αντριάν, Ντεμέλ (61' Τζένκινσον), Τόμκινς, Κρέσγουελ, Ριντ, Κουγιατέ, Σονγκ (69' Αμαλφιτάνο), Νομπλ, Βαλένσια (76' Κόλινς), Ντάουνινγκ, Σακό

Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Μορένο, Λόβρεν, Σκρτελ, Μανκίγιο (22' Σακό), Χέντερσον, Τζέραρντ, Λούκας (46' Λαλάνα), Μπαλοτέλι, Στέρλινγκ, Μπορίνι (75' Λάμπερτ)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα