Αστον Βίλα - Αρσεναλ 0-3

Γιώργος Κοντογεώργης
Αστον Βίλα - Αρσεναλ 0-3

bet365

Σε διάστημα τριών λεπτών η Αρσεναλ έβαλε τρία γκολ στο εκτός έδρας ματς με την Αστον Βίλα και επέστρεψε στις νίκες (0-3).

Μετά από τρεις σερί ισοπαλίες, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ πανηγύρισε ξανά και μάλιστα κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο εκτός έδρας. Οι Gunners είχαν ένα εκπληκτικό τρίλεπτο (33'-36') όταν πέτυχαν τρία γκολ και... έκοψαν τα πόδια των Χωριατών που δεν μπόρεσαν να πάρουν θάρρος ποτέ ξανά στην αναμέτρηση. Στις καλές εμφανίσεις επέστρεψε ο Οζίλ που έβαλε το πρώτο και έφτιαξε το δεύτερο, γκολ και ασίστ και ο Ντάνι Γουέλμπεκ, σε έναν αγώνα που ουσιαστικά είχε μόνο 45 λεπτά.

Από το ξεκίνημά του το ματς φάνηκε ότι θα έχει καλό ρυθμό. Ο Ντελφ συνδυάστηκε με τον Βάιμαν και έπιασε καλό σουτ εκτός περιοχής, όμως ο Σέζνι απέκρουσε. Η Αρσεναλ απάντησε με τα σουτ των Γουέλμπεκ (6') και Ράμσεϊ (19') που δεν βρήκαν στόχο, με τους παίκτες του Πολ Λάμπερτ να φτάνουν κοντά στο γκολ στο 23' όμως ο Σέζνι αντέδρασε ξανά σωστά αποκρούοντας την κεφαλιά του Κλαρκ, το οποίο είχε ξεχάσει εντελώς η άμυνα μετά από εκτέλεση φάουλ.

Στο 33' ξεκίνησε το πάρτι για τους Λονδρέζους. Ο Γουέλμπεκ έβγαλε στο ξέφωτο τον Οζίλ που με ψύχραιμο πλασέ νίκησε στο τετ α τετ τον Γκούζαν πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ εκτός έδρας με την Αρσεναλ (0-1). Στο επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματα τους με τους ρόλους να αντιστρέφοντας. Ο Ράμσεϊ άνοιξε στα αριστερά στον Οζίλ, ο Γερμανός έκανε τη σέντρα με τη μία και από κοντά ο Γουέλμπεκ έκανε το 0-2. Πριν καλά καλά προλάβουν να σκεφτούν οι παίκτες της Βίλα τι τους βρήκε, το σκορ έγινε 0-3! Στο 36' Ο Γκιμπς έκανε κακή σέντρα-σουτ και ο Αλί Σισοκό χωρίς να δέχεται πίεση την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Το σύνολο του Λάμπερτ δεν μπόρεσε να συνέλθει ποτέ από την εξέλιξη στο ματς και στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους λίγο έλειψε ο δείκτης του σκορ να ανέβει περισσότερο. Στο 42' ο Οζίλ σούταρε άουτ και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ράμσεϊ δεν βρήκε στόχο. Στο δεύτερο μέρος, με τους τρεις βαθμούς να έχουν ουσιαστικά 'κλειδώσει', οι δύο ομάδες επέλεξαν να μην φορτσάρουν, ο ρυθμός έπεσε και το 0-3 παρέμεινε ως τελικό χωρίς να υπάρχουν οι μεγάλες φάσεις.

Αστον Βίλα (Πολ Λάμπερτ): Γκούζαν, Σεντέρος, Χάτον, Σισοκό, Κλαρκ, Ρίτσαρντσον (77' Ν' Ζόγκμπια), Κάρλος Σάντσες (86' Μπακούνα), Ντελφ, Κλέβερλι, Αγκμπονλαχόρ, Βάιμαν (46' Γκρίλις).

Αρσεναλ (Αρσεν Βενγκέρ): Σέζνι, Μερτεσάκερ, Γκιμπς, Κονσιελνί, Τσέιμπερς, Οζίλ, Αρτέτα, Καθόρλα, Ράμσεϊ (78' Γουίλσιρ), Γουέλμπεκ (78' Ποντόλσκι), Τσάμπερλεϊν (78' Ροζίτσκι).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα