Μάντσεστερ Σίτι – Στόουκ 0-1

Γιώργος Καραμάνος
Μάντσεστερ Σίτι – Στόουκ 0-1

bet365

Τη στιγμή που ο Φαλκάο οδεύει προς «Ετιχάντ», η Σίτι όχι μόνο αδυνατούσε να βρει δίχτυα, αλλά ηττήθηκε και 1-0 εντός από την εξαιρετική Στόουκ.

Λίγο πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση στο «Ετιχάντ», βούιξε η μεταγραφική πιάτσα πως ο Ραδαμέλ Φαλκάο έμεινε εκτός αποστολής στο απογευματινό ματς της Μονακό, επειδή έκανε τρελή σφήνα η Σίτι, που φαίνεται πως θα τον κάνει δικό της. Αυτή ήταν η κουβέντα πριν την εντός έδρας αναμέτρηση των Πολιτών με τη Στόουκ, αυτή θα είναι και μετά τη λήξη. Αιτία και αφορμή το απρόσμενο αποτέλεσμα: η νίκη των φιλοξενούμενων με 1-0 και η αδυναμία των ηττημένων να σκοράρουν. Το εύλογο ερώτημα που υπήρχε για το εάν χρειάζεται ο Κολομβιανός σε μία τόσο πλήρη επιθετική γραμμή, προφανώς έχει πλέον και την απάντηση του που προέκυψε από την ήττα.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν χαλαρά σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική και την δυναμική εικόνα που παρουσίασαν απέναντι στη Λίβερπουλ. Αυτή η νωθρότητα τους, αλλά και το σούπερ στήσιμο των αντιπάλων τους, άφησε να δημιουργηθούν μόλις δύο καλές στιγμές στο Α' μέρος, με σημαντικότερη το οριζόντιο δοκάρι του Γιάγια Τουρέ (47'), μετά από όμορφο συνδυασμό. Ωστόσο, στο 18' η Στόουκ έχει λόγο να φωνάζει, μιας και δεν της δόθηκε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Ντιούφ από τον Κολάροφ.

Ο Ντιούφ όμως θα είχε την ευκαιρία να σκοράρει με άλλο τρόπο. Με αυτόν που δημιούργησε ο ίδιος. Αφού Νασρί (52') και Τουρέ (57') δεν μπόρεσαν να πλασάρουν καλά, ήρθε στην κόντρα το τρελό σλάλομ του επιθετικού των Πότερς. Ο Ντιούφ πήρε τη μπάλα (58') λίγο έξω από τη δική του περιοχή και αφού ξεχύθηκε στο ανοικτό γήπεδο, πέρασε δύο αντιπάλους και εν τέλει τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Χαρτ. Ηταν το πρώτο γκολ του μετά από 1.341 στείρες ημέρες!

Στο 62' ο ίδιος δεν βρήκε με προβολή τη μπάλα για χιλιοστά και έχασε το 2-0. Από εκεί και έπειτα η Σίτι πίεσε ασφυκτικά, μα δεν μπόρεσε να στήσει κάποια πολύ σοβαρή απειλή στη διαβασμένη Στόουκ. Στο 87' όμως μάλλον έπρεπε να δοθεί πέναλτι σε ανατροπή του Τουρέ από τον Πιέτερς. Αυτό τελικά δεν υποδείχτηκε και η Σίτι ηττήθηκε μετά από επτά σερί νίκες (σ.σ.: από πέρσι), με τη Στόουκ από τη μεριά της να σκοράρει απέναντι στους πρωταθλητές για πρώτη φορά μετά από έξι ματς και αφού είχε δεχτεί συνολικά 15 γκολ. Μία ήττα που στη Σίτι δεν περίμεναν και τώρα θα πρέπει να βρουν τρόπο να τη... ρεφάρουν.

Μάντσεστερ Σίτι (Μάνουελ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Κομπανί, Ντεμικέλις, Σανιά, Κολάροφ, Φερνάντο 38'), Γιάγια Τουρέ, Νασρί (62' Χεσούς Νάβας), Σίλβα, Αγούερο, Γιόβετιτς (63' Τζέκο)

Στόουκ (Μαρκ Χιουζ): Μπέγκοβιτς, Σόουκρος, Γουόλτερς (45' Οντεμβίγκι, 65' Ανταμ)), Γουίλσον, Μπάρντσλεϊ, Πιέτερς, Ν'Ζόνζι, Μόουζες (80' Μουνιέσα), Γουίλαν, Ντιούφ, Κράουτς.

Θρίλερ στο «Σεντ Τζέιμσις Παρκ»
Το γκολ του Βίλφρεντ Ζαχά στις καθυστερήσεις ολοκλήρωσε το θρίλερ στο «Σεντ Τζέιμσις Παρκ», στο οποίο Νιούκαστλ και Κρίσταλ Πάλας αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3. Το γκολ του Γκέιλ στο πρώτο λεπτό χάρισε το καλύτερο ξεκίνημα στον Νιλ Γουόρνοκ, ο οποίος πριν λίγες μέρες ανέλαβε ξανά την Πάλας στην καριέρα του, όμως ο Γιάνμαατ ισοφάρισε πριν έρθει το ημίχρονο (37'). Ο Πάντσεον έβαλε ξανά σε θέση οδηγού τους φιλοξενούμενους στο τρίτο λεπτό της επανάληψης (1-2) όμως οι Καρακάξες είχαν νέα απάντηση στο 73' με τον Ααρονς και στο 88' πίστεψαν ότι θα πάρουν το τρίποντο αφού ο Γουίλιαμσον έγραψε το 3-2. Τελικά αυτό δεν ήταν το τελικό σκορ, αφού στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων (!) ο Ζάχα διαμόρφωσε το τελικό 3-3 μετά από προσπάθεια του Νταν.

Στην κορυφή η Σουόνσι!
Τρία στα τρία για τη Σουόνσι, που επιβλήθηκε 3-0 της Γουέστ Μπρομ και έπιασε κορυφή! Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανική για τους Ουαλούς, που πήραν το προβάδισμα μόλις στο 2’ με τον Ντάιερ και στη συνέχεια είχαν τον έλεγχο μέχρι το τέλος. Οι παίκτες του Μονκ συνέχισαν να πιέζουν και δεν άργησαν να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ, όταν στο 24’ μετά από σέντρα του Σίγκιουρντσον, ο Ντόουσον δεν κατάφερε να απομακρύνει και ο Ράουτλετζ με εκπληκτικό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Φόστερ για το 2-0! Το σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο στο ημίχρονο, όμως ο Όλσον σώθηκε από παραλίγο αυτογκόλ, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι… Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να χάνουν και άλλες ευκαιρίες, πριν ο Ντάιερ βρει και πάλι δίχτυα στο 71’ για το τελικό 3-0.

Πρώτη νίκη με Κούμαν η Σαουθάμπτον
Με γύο γκολ του Μόργκαν Σνάιντερλιν η Σαουθάμπτον πέρασε με νίκη (1-3) από το Λονδίνο σε βάρος της Γουέστ χαμ, η οποία ήταν η πρώτη με τον Ρόναλντ Κούμαν στο τιμόνι. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 27' με σουτ του Μαρκ Νομπλ το οποίο κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Φόρστερ (1-0) για να ισοφαρίσει ο Σνάιντερλιν στο 45' με διπλή προσπάθεια μετά την εκτέλεση φάουλ από τον Ντούσαν Τάντιτς (1-1) και να δώσει προβάδισμα (1-2) στο 68' μετά τη σέντρα του Γουόρντ-Πρόουζ. Το τελικό 1-3 διαμόρφωσε στο 83' Γκρατσιάνο Πελέ με το πρώτο του γκολ ως Αγιος, ύστερα από σέντρα του Κλάιν και επέμβαση του γκολκίπερ της Γουέστ Χαμ, Αντριάν.

Επιτέλους… γκολ
Πρώτο γκολ και πρώτη νίκη για την ΚΠΡ, που επιβλήθηκε 1-0 της Σάντερλαντ χωρίς τον Λοΐκ Ρεμί, που είναι κοντά στην μεταγραφή του στην Τσέλσι. Χρυσός σκόρερ για τους Λονδρέζους ο Τσάρλι Όστιν, που έβαλε τέλος στο σερί των 315’ χωρίς γκολ. Αυτή τη φορά ο Ρέντναπ αποφάσισε να αλλάξει σύστημα, παίζοντας με 4άδα στην άμυνα και αυτό βοήθησε πολύ τους παίκτες του. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που μπήκαν πιο δυνατά και κυριάρχησαν στο ξεκίνημα. Φλέτσερ και Φαν Άανολτ, όμως, δεν κατάφεραν να σκοράρουν με τον Φερ να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν είδε την μπάλα να τραντάζει το δοκάρι του Μανόνε. Ο ρυθμός ήταν καλός και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο 0-0 θα μείνει μέχρι το ημίχρονο ο Όστιν έκανε το 1-0 στο 45+2’ μετά από κόρνερ! Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με το παιχνίδι να είναι ανοιχτό. Ευκαιρίες χάθηκαν εκατέρωθεν, με τους Μανόνε και Γκριν να είναι σταθεροί και το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα