Εβερτον – Τσέλσι 3-6

Γιώργος Καραμάνος
Εβερτον – Τσέλσι 3-6

bet365

Σε μία ασύλληπτη ματσάρα, η Τσέλσι πέρασε με «εξάρα» (3-6) από την Εβερτον, άρχισε να παίρνει διαφορά κορυφής και καλεί τους μνηστήρες τίτλου να την ακολουθήσουν. Αν μπορούν φυσικά...

Δεν υπάρχουν λόγια για τούτο το υπερθέαμα. Ηταν τα 90 λεπτά που κάνοντας το Live από τη μία ήθελες να φωνάξεις «δεν περιγράφω άλλο» (ή καλύτερα δεν προλαβαίνω να περιγράψω) και από την άλλη δεν ήθελες να τελειώσει. Καταιγιστικό, ασύλληπτο, ανεπανάληπτο. Τα σχετικά κοσμητικά επίθετα δεν αρκούν για να αποδώσουν ακριβώς την εικόνα αυτού του Εβερτον-Τσέλσι, το φινάλε του οποίου βρήκε τον φωτεινό πίνακα του «Γκούντισον Παρκ» να καταγράφει το εκκωφαντικό 3-6 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Δεν χρειάστηκε και πολύ για να προϊδεαστούμε για το τι θα επακολουθούσε. Μόλις 33 δευτερόλεπτα ήθελε ο Φάμπρεγας να... κεράσει την τέταρτη ασίστ της επιστροφής του στο Νησί και ο Ντιέγκο Κόστα με τη μία επαφή να πιστοποιήσει το γιατί τον αγόρασε ο Ζοσέ Μουρίνιο. Και πριν προλάβουν οι γηπεδούχοι να καταλάβουν τι τους χτύπησε, ήρθε και το δεύτερο στο 3' από το πλασέ του Ιβάνοβιτς (ίσως να ήταν οφσάιντ). Η Ενερτον πάντως συνήλθε σχετικά άμεσα και ανέλαβε να κάνει παιχνίδι. Επαιξε καλά, έκλεισε την Τσέλσι στην περιοχή της και πάλευε να τρυπώσει εκεί μέσα.

Στο 15' ο Λουκάκου με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά η υπεροχή της ομάδας του δεν θα καρποφορούσε μέχρι το 45' Τότε και μετά από υπέροχο συνδυασμό και σέντρα του Κόλεμαν, ο Μιραλάς που έκανε τρομερή εμφάνιση, κάρφωσε με το κεφάλι τον Κουρτουά. Στο 52' ο Ντιέγκο Κόστα νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Χάουαρντ και σταδιακά οι Μπλε ισορρόπησαν, κάνοντας φάσεις. Κάπως έτσι έφτασαν στο 67' και στο 1-3. Ο Αζάρ μπήκε από αριστερά πλάγια, έκανε το γύρισμα και η μπάλα άλλαξε πορεία από την προβολή του Κόλεμαν, για να πάει δοκάρι και μέσα.

Από εκεί και έπειτα η Εβερτον πίεσε δαιμονισμένα και έφτασε την υπέρ της κατοχή στο 70%. Κάπου εκεί όμως θα άρχιζε το απίθανο πανηγύρι που θα έφερνε ακόμα τέσσερα γκολ στα ακόλουθα 10 λεπτά! Στο 69' ο Νέισμιθ με πλασέ με το εξωτερικό μείωσε, αλλά η χαρά του κράτησε μέχρι το 74'. Τότε ο Μάτιτς έκανε ωραίο αριστερό πλασέ από το ημικύκλιο, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Ντεστέν, άλλαξε και πάλι πορεία και η Τσέλσι φάνηκε να καθαρίζει με το 2-4. Ελα όμως που στο 76' η διαφορά έφτασε και πάλι στο γκολ με την ωραία κεφαλιά του Ετό, ο οποίος σκόραρε στη δεύτερη επαφή του με τη νέα ομάδα του και κόντρα στην πρώην.

Και πάλι όμως δεν θα κρατούσε η χαρά της Εβερτον, μιας και αμέσως μετά τη σέντρα, Ραμίρες και Μάτιτς έπαιξαν το 1-2 και ο Βραζιλιάνος πλάσαρε ωραία από πλάγια δεξιά για το 3-5. Σε αυτόν τον φρενήρη ρυθμό με τα ανεκδιήγητα τρεξίματα και από τις δύο ομάδες δεν θα έμπαινε ούτε εκεί φρένο. Στο 80' ο Μιραλάς με εναέριο τακουνάκι πήγε να σκοράρει, αλλά είδε τον Κουρτουά να απογειώνεται και να στέλνει τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι. Η Τσέλσι είχε ωστόσο, ακόμα ένα τεμάχιο για το φινάλε. Για την ακρίβεια το χάρισε ο Μπέσιτς που στην πρώτη επαφή του ως ποδοσφαιριστής της Premier League, έκανε λάθος πάσα, η μπάλα έφτασε στον Ντιέγκο Κόστα που χόρεψε Ντεστέν και Χάουραντ πριν σκοράρει το δεύτερο αποψινό του και τέταρτο γκολ στη σεζόν.

Με αυτή την τεράστια νίκη που ανέδειξε τις επιθετικές ικανότητες, αλλά εξέθεσε τις ανασταλτικές, η Τσέλσι ξεκίνησε να χτίζει διαφορά από τους υπόλοιπους μνηστήρες του τίτλου. Ειδικά ο Ντιέγκο Κόστα κάνει τη διαφορά. Χρειάστηκε μόλις τρία ματς για να φτάσει τα τέσσερα γκολ με τους Μπλε στην Αγγλία, ενώ ο προκάτοχος του, Τόρες, είχε χρειαστεί αντίστοιχα 39!!!!!!!!!

* Ενώ παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο, κάτι δεν κάνει καλά προφανώς η Εβερτον. Κάπως έτσι έφτασε τα 10 γκολ παθητικό στις τρεις πρώτες αγωνιστικές για τέταρτη φορά στην ιστορία της (1893, 1926, 1956)!

Εβερτον (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Χάουαρντ, Ντεστέν, Γιαγκέλκα, Μπέινς, Κόλεμαν, ΜακΚάρθι, Μπάρι, ΜακΓκίντι (70' Ετό), Μιραλάς, Νέισμιθ, Λουκάκου (89' Μπέσιτς)

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Κουρτουά, Κέιχιλ, Τέρι, Ιβάνοβιτς, Αθπιλικουέτα, Μάτιτς, Γουίλιαν (75' Ομπι-Μίκελ), Ραμίρες, Φάμπρεγας (89' Ντρογκμπά), Αζάρ (83' Φιλίπε Λουίς), Ντιέγκο Κόστα.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα