Τα ρεκόρ του Ντι Μαρία

Γιώργος Καραμάνος
Τα ρεκόρ του Ντι Μαρία

bet365

Τα 75+15 εκατ. ευρώ καθιστούν τη μετακίνηση του Αργεντινού παικταρά ως την ακριβότερη ever αγορά και πώληση σε Αγγλία και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα.

Το νούμερο είναι από τεράστιο έως εξωφρενικό. 75 εκατ. ευρώ + 15 σε διάφορα μπόνους επίτευξης στόχων. Τόσο κόστισε ο Ανχελ Ντι Μαρία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ακόμα και τα εξτρά 15 να μην πάρει, τα 75 αρκούν για να δημιουργήσουν δύο μεταγραφικά ρεκόρ στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, αλλά και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στην Αγγλία ποτέ καμία ομάδα δεν πλήρωσε τόσα για να αποκτήσει παίκτη είτε από το Νησί είτε από... overseas (που λένε και στα μέρη τους). Πριν τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό ως κορυφαία ήταν η μετακίνηση του Φερνάντο Τόρες από τη Λίβερπουλ στην Τσέλσι το 2011 αντί 58 εκατ. ευρώ. Στα νούμερα ακολουθούν η περσινή του Μεσούτ Οζίλ από τη Ρεάλ στην Αρσεναλ. Το αρχικό ποσό ήταν τα 45 εκατ. που με τα μπόνους έφτασε τελικά τα 50 χαρτιά.

Στα 45 εκατ. συγκατοικούν οι μετακινήσεις των Σέρχιο Αγουέρο (από την Ατλέτικο στη Σίτι το 2011) και Χουάν Μάτα (πέρσι από την Τσέλσι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ). Στην πέμπτη θέση της σχετικής λίστα βρίσκεται η πιο απίθανη αγορά, αυτή του Αντι Κάρολ από τη Νιούκαστλ στη Λίβερπουλ, για τον οποίο οι Κόκκινοι έδωσαν 41 εκατ.!

Οσον αφορά τις πωλήσεις των Μαδριλένων, τούτη ήταν η πιο φανταχτερή. Η αμέσως επόμενη μεγαλύτερη ήταν η περσινή του Μεσούτ Οζίλ στην Αρσεναλ με 45 εκατ. (+5 σε μπόνους). Τρίτη καλύτερη ήταν εκείνη του Ρομπίνιο στη Μάντσεστερ Σίτι το 2008 (42 εκατ.), τέταρτη η περσινή του Γκονσάλο Ιγουαΐν στη Νάπολι (37 εκατ.) και πέμπτη του Νικολά Ανελκά στην Παρί Σεν Ζερμέν το 2000 (34,5 εκατ.).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα