Μανωλάς για... βασικός στην Άρσεναλ!

Μανωλάς για... βασικός στην Άρσεναλ!

bet365

Ο Μανωλάς πλησιάζει στην Αρσεναλ και φιλοδοξεί να... σπάσει το δίδυμο Κοσιελνί - Μερτεζάκερ! Διαβάστε το πως!

Η «Squawka» στάζει μέλι για τον Κώστα Μανωλά και στο αφιέρωμά της για τον αμυντικό του Ολυμπιακού κάνει λόγο πως είναι ικανός να σπάσει το εξαιρετικό δίδυμο Κοσιελνί - Μερτεζάκερ. Η ταχύτητα και η δύναμη είναι στοιχεία που του δίνουν πλεονέκτημα για να καταφέρει να καθιερωθεί στην Αρσεναλ. Οι Βρετανοί επιμένουν πως ο Κώστας Μανωλάς είναι μια ανάσα από την Αρσεναλ, με το κόστος της μεταγραφής να ανέρχεται στα 11 εκατ. ευρώ.

Η πώληση άλλωστε του Βερμάελεν στη Μπαρτσελόνα άνοιξε χώρο στο ρόστερ για έναν ακόμα αμυντικό! Μερτεζάκερ και Κοσιελνί είναι οι μοναδικοί στόπερ στην ομάδα, αφού Μονρεάλ και Μίκελ δεν είναι... μακροπρόθεσμες λύσεις. Ο Κώστας Μανωλάς είναι κοντά στο να εισπράξει τις επιτυχίες του Τσάμπιονς Λιγκ και του Μουντιάλ. Η Γιουβέντους τον τσεκάρει, αλλά η Αρσεναλ είναι το μεγάλο φαβορί για να αποσπάσει την υπογραφή του.

Μερτσεζάκερ και Κοσιελνί είναι οι βασικές επιλογές του Βενγκέρ για το κέντρο άμυνας, ωστόσο μια νέα έλευση μπορεί να σπάσει το δίδυμο. Ο Αλσατός θα ήθελε να δει ανταγωνισμό στην ομάδα και η παρουσία του Μανωλά θα βάλει στην... τσίτα τους δυο παίκτες. Είναι νέος, θέλει χρόνο να ωριμάσει, αλλά είναι και σε θέση να αμφισβητήσει μια θέση στην αρχική ενδεκάδα.

Στην τελευταία του σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Κώστας Μανωλάς κέρδισε περισσότερες μονομαχίες απ' ότι Κοσιελνί και Μερτεζάκερ μαζί. Ο Μανωλάς με ύψος 1.86 υπερτερεί του Κοσιελνί στον αέρα. Αν και ο Μερτεζάκερ κυριαρχεί στον αέρα, τα στατιστικά δείχνουν πως ο Μανωλάς είναι σε θέση να χειριστεί το παιχνίδι με τις σέντρες στην Πρέμιερ Λιγκ.

Μερτσεζάκερ και Κοσιελνί λειτουργούν καλά μαζί, αφού ο ένας καλύπτει τις αδυναμίες του άλλου. Ο Μερτεζάκερ παίζει πιο βαθιά από τον Γάλλο διεθνή, κάτι που σημαίνει ότι η έλλειψη ρυθμού του δεν φαίνεται. Ο Κοσιελνί είναι ένας παίκτης που του αρέσει να λειτουργεί... προληπτικά και να σχεδιάζει τις κινήσεις του προτού ενεργήσει. Είναι τέτοιου τύπου αμυντικός. Δεν διακατέχεται από αυθορμητισμό ή ενθουσιασμό.

Του αρέσει να βγαίνει στην επίθεση και να χρησιμοποιεί το κεφάλι του, όμως ακόμα και εάν βρεθεί εκτός θέσης ο Μερτεζάκερ αποτελεί λύση ασφαλείας καθώς τον καλύπτει ιδανικά. Όταν έπαιζε πέρυσι ο Βερμάελεν η ισορροπία στο αμυντικό σκέλος είχε χαθεί. Η ομάδα δεν ενέπνεε σιγουριά και αξιοπιστία στην άμυνα.

Είχε κάποιες ομοιότητες με τον Κοσιελνί και πολλές φορές άφηνε εκτεθειμένο τον Μερτεζάκερ. Ο Μανωλάς από την άλλη αμύνεται με τρομερή δύναμη, πειθαρχία και αφοσίωση. Είναι επίσης ένας αμυντικός που διαβάζει με εντυπωσιακό τρόπο το παιχνίδι των αντιπάλων. Στατιστικά και αγωνιστικά είναι κάτι μεταξύ των Κοσιελνί και Μερτεζάκερ. Γεγονός που τον κάνει ιδανικό για τον αγγλικό σύλλογο.

Η άμυνα της Άρσεναλ σε κάποιες περιπτώσεις λειτουργεί στην λογική του να αφήνει χώρους, κάτι που σημαίνει πως όταν έχουν οι μπακ την μπάλα στα πόδια τους πρέπει να είναι ακριβείς και απόλυτα σωστοί. Να μεταβιβάζουν καλά την μπάλα δίχως λάθη. Η ακρίβεια που έχει ο Μανωλά στις πάσες είναι πιο χαμηλή σε ποσοστό από τους Μερτεζάκερ και Κοσιελνί.

Είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να βελτιώσει για να μπορέσει να σταθεί όσο πιο καλά πρέπει στην Άρσεναλ. Επίσης ένα στοιχείο που πρέπει να κρατήσει κανείς είναι πως στον Ολυμπιακό ο Μανωλάς έπαιζε με μακρινές μπαλιές οπότε δεν γίνεται να μην βγαίνουν λάθη κάποιες φορές. Από την άλλη στην Άρσεναλ σπανιώς βγαίνουν μακρινές και ψηλές μπαλιές.

Ο Μανωλάς ήταν εντυπωσιακός και στο Μουντιάλ. Έπαιξε σε όλη την διοργάνωση, κερδίσει 75% των μονομαχιών και 71% των εναέριων μονομαχιών. Είναι ξεκάθαρο πως ο Έλληνας παίκτης είναι καλός στο να αμυνθεί, αλλά υπάρχουν ερωτηματικά για το αν ο ίδιος είναι τόσο καλός με τη μπάλα στα πόδια, με βάση πάντα τη φιλοσοφία της Αρσεναλ.


Η Άρσεναλ θα μπορούσε να είναι καλύτερα τοποθετημένη στα στημένα και ο Μανωλάς θα βοηθήσει τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Η φιλοσοφία και τα προσόντα του, του επιτρέπουν να ασχοληθεί με τη μπάλα στο κουτί, κάτι που δεν το είδε πέρσι ο Αρσέν Βενγκέρ. Ο 23χρονος κάνει πολύ συχνά το... δρομολόγιο άμυνα - επίθεση, πετυχαίνοντας πέρσι δυο γκολ σε οκτώ εμφανίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα