Ιντερ-Γιουνάιτεντ... Θρυλικά «τιτιβίσματα»

Ιντερ-Γιουνάιτεντ... Θρυλικά «τιτιβίσματα»

bet365

Χαβιέρ Ζανέτι και Ράιαν Γκιγκς ανέλαβαν το twitter (#GiggsZanetti) των Ιντερ, Γιουνάιτεντ και συνομιλούν μεταξύ τους για αναμνήσεις καριέρας, Μουντιάλ και ό,τι τους έρχεται στο μυαλό.

Τα social media είναι το παρών και το μέλλον. Τούτο πλέον ισχύει στο έπακρον και στον αθλητισμό. Ειδικά σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο έχουμε όλοι γίνει λίγο πολύ μάρτυρες της γιγάντωσης τους. Η πληροφόρηση μέσω αυτών είναι καταιγιστική, σε σημείο τέτοιο που να μην προλαβαίνεις να παρακολουθήσεις τον βομβαρδισμό δεδομένων.

Αυτό το έχουν κατανοήσει άριστα οι μεγάλοι σύλλογοι που πλέον έχουν εκατομμύρια ακόλουθους και στο ίντερνετ. Λίγες ημέρες μετά το ρεκόρ «τιτιβισμάτων» στο διασυρμό της Βραζιλίας από τη Γερμανία (7-1), Ιντερ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υλοποίησαν μία σούπερ ιδέα.

Μετά την απόσυρση τους από την ενεργό δράση οι σύγχρονοι θρύλοι των δύο clubs, Χαβιέρ Ζανέτι και Ράιαν Γκιγκς ανέλαβαν νέα πόστα στις ομάδες. Ο πρώτος έχει γίνει αντιπρόεδρος και ο δεύτερος βοηθός προπονητή υπό τις διαταγές του Λούις Φαν Χάαλ. Οι δυο τους λοιπόν ανέλαβαν για λίγη ώρα τους επίσημους λογαριασμούς του twitter της Ιντερ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έπιασαν μεταξύ τους κουβέντα (#GiggsZanetti). Από τις αναμνήσεις της τεράστιας καριέρας του καθενός, στις εντυπώσεις τους από το Μουντιάλ και ό,τι άλλο τους ήρθε στο μυαλό.

Ενα πολύ ενδιαφέρον... πιασάρικο project που τραβάει τον κόσμο και αξίζει να έχει μιμητές ακόμα και στα δικά μας μέρη, όπου οι ομάδες ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει τη δύναμη που προσφέρουν τα social media...

ΓΚΙΓΚΣ: Γεια σου Χαβιέρ. Πως σου φάνηκε το Μουντιάλ; Σαν Αργεντινός με τις περισσότερες συμμετοχές θα πρέπει να είσαι υπερήφανος που η χώρα σου βρίσκεται στον τελικό.

ΖΑΝΕΤΙ: Είναι φανταστικό αυτό με την Αργεντινή. Καλή επιτυχία στα δικά μας παιδιά της Ιντερ, Ρίκι Αλβαρες και Ούγκο Καμπανιάρο.


ΖΑΝΕΤΙ: Εσένα Ράιαν ποιες ομάδες σε εντυπωσίασαν περισσότερο;

ΓΚΙΓΚΣ: Δεν γίνεται να μην σεβαστώ αυτό που έκαναν η Κολομβία και η Κόστα Ρίκα που ανέβηκαν στα υψηλότερα επίπεδα του ποδοσφαιρικού κόσμου.


ΖΑΝΕΤΙ: Τώρα έχεις μπροστά σου μία τεράστια πρόκληση ως βοηθός του Φαν Χάαλ που έκανε καταπληκτική δουλειά στο Μουντιάλ. Πως αισθάνεσαι με αυτό;

ΓΚΙΓΚΣ: Δεν βλέπω την ώρα να ξεκινήσω. Βρίσκομαι στο ξεκίνημα της προπονητικής πορείας μου και το να δουλέψω με τον Λουίς είναι μία φανταστική προοπτική.


ΖΑΝΕΤΙ: Αναρωτιέμαι: Εάν δεν είχες γίνει ποδοσφαιριστής, με τι θα είχε ασχοληθεί όλα αυτά τα χρόνια;

ΓΚΙΓΚΣ: Το έχω σκεφτεί αρκετές φορές. Αναμφίβολα κάτι με τον αθλητισμό. Ισως να έπαιζα γκολφ.



ΖΑΝΕΤΙ: Υπάρχει κάποια ξεχωριστή στιγμή που θυμάσαι με τους οπαδούς;

ΓΚΙΓΚΣ: Είναι πάρα πολλές, αλλά ξεχωρίζω μία. Ηταν στο «Ολντ Τράφορντ» που πηγαίναμε για το τρεμπλ και χάναμε 1-0 από την Τότεναμ. Γυρίσαμε το ματς και ζήσαμε εκπληκτικά πράγματα με τον κόσμο μας.


ΖΑΝΕΤΙ: Και για μένα είναι δύσκολο να διαλέξω, αλλά θα ξεχωρίσω τις στιγμές μετά την κατάκτηση του Champions League στη Μαδρίτη.

ΓΚΙΓΚΣ: Ναι κι εγώ οφείλω να προσθέσω τη στιγμή που σήκωσα το τρόπαιο στη Βαρκελώνη το 1999. Ωστόσο, εκείνο που πραγματικά θέλω να θυμάμαι, είναι τα τελευταία πέντε λεπτά!


ΖΑΝΕΤΙ: Ολα αυτά τα χρόνια έπαιξες με τόσους πολλούς συμπαίκτες. Ποιους θεωρείς καλύτερους;

ΓΚΙΓΚΣ: Λοιπόν, μου έβαλες μπελάδες τώρα. Θα έλεγα τους Νίκι Μπατ, Γκάρι και Φιλ Νέβιλ, Πολ Σκόουλς, Ντέιβιντ Μπέκαμ.


ΓΚΙΓΚΣ: Μιας και είπαμε για το 1999, είχαμε παίξει αντίπαλοι στα προημιτελικά. Ηταν πολύ σκληρά ματς. Θυμάσαι;

ΖΑΝΕΤΙ: Φυσικά. Θυμάμαι και τις προσωπικές μονομαχίες μας. Ησουν από τους πιο δύσκολους αντιπάλους που είχα αντιμετωπίσει ποτέ.


ΖΑΝΕΤΙ: Ανυπομονώ να τα πούμε από κοντά στο τουρνουά στις Η.Π.Α. Είναι κρίμα που πλέον δεν θα παίζουμε κι εμείς.

ΓΚΙΓΚΣ: Το ξέρω, αλλά μάλλον είναι καλύτερα. Θα έπρεπε να φορέσω προστατευτική μάσκα στο πρόσωπο. Ακόμα θυμάμαι τον αγκώνα σου χαχαχαχα!


ΖΑΝΕΤΙ: Χαχαχα συγνώμη γι αυτό. Οταν σε δω θα φέρω και αυτή τη φανέλα για σένα...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα