Μάντσεστερ Σίτι - Αστον Βίλα 4-0 (vid)

Μάντσεστερ Σίτι - Αστον Βίλα 4-0 (vid)

bet365

Μετά την Εβερτον, ο Εντιν Τζέκο έβαλε δύο γκολ στην Αστον Βίλα (4-0), η Μάντσεστερ Σίτι έστησε πάρτι τίτλου στο «Etihad» και την τελευταία αγωνιστική χρειάζεται έναν βαθμό για την κούπα.

Σε τέτοια δώρα δεν λες «όχι» και οι Citizens δεν αποδείχθηκαν ακατάδεκτοι. Το 3-3 της προηγούμενης αγωνιστικής της Λίβερπουλ με την Κρίσταλ Πάλας έδινε την ευκαιρία στην ομάδα του Πελεγκρίνι να κάνει ακόμα και γκέλα, όμως ξανά με πρωταγωνιστή τον Τζέκο που πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ στο δεύτερο μέρος (64', 72') και καθάρισε τους Χωριάτες. Μετά τη νίκη, την τελευταία αγωνιστική στο εντός έδρας ματς με την Γουέστ Χαμ η Σίτι θέλει έναν βαθμό για να πανηγυρίσει το δεύτερο πρωτάθλημα τα τελευταία τρία χρόνια. Ρεκόρ καριέρας από τον Βόσνιο επιθετικό που έκανε άψογα τη δουλειά του την κρίσιμη στιγμή.

Οι Πολίτες προσπάθησαν όπως ήταν φυσιολογικό να πετύχουν γρήγορο γκολ και να διώξουν το όποιο άγχος, όμως στο 12' μετά το γύρισμα του Μίλνερ το σουτ του Τουρέ από το πέναλτι κοντραρίστηκε και πήγε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι στο ματς και προσπαθούσαν να βρουν διαδρόμους, όμως η Βίλα καλά οργανωμένη στην άμυνα και με διάθεση για αντεπίθεση, κατάφερναν να μην απειλούνται. Μάλιστα, στο 31' είχε τη πρώτη της καλή φάση όμως το σουτ του Μπόουερι πέρασε άουτ. Στο 40' η κατοχή είχε φτάσει στο 71%-29%, όμως η επόμενη ευκαιρία της Σίτι ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Νασρί να στέλνει τη μπάλα άουτ μετά τη σέντρα του Μίλνερ.

Στην επανάληψη όλα ήταν καλύτερα για την ομάδα του Πελεγκρίνι που μετέτρεψε σε γιορτή ένα ματς που στο πρώτο μέρος είχε πολλές δυσκολίες. Στο 52' το ψαλιδάκι του Κομπανί πήγε στα χέρια του Γκουζάν, ο οποίος τέσσερα λεπτά αργότερα έβγαλε κοντά το καλό φάουλ του Κολάροφ. Στη συνέχεια, όλα οι καλές φάσεις έγιναν γκολ για την Σίτι, που μόνο αν χάσει την τελευταία αγωνιστική θα χάσει τον τίτλο.

Στο 64' ο Σίλβα έκοψε στη μέση την άμυνα της Βίλα με κάθετη στον Ζαμπαλέτα και ο Αργεντινός μπακ έδωσε πάρε-βάλε στον Τζέκο για το 1-0. Στο 72' σε μία παρόμοια φάση, ο Ζαμπαλέτα βγήκε ξανά από δεξιά έκοψε τη μπάλα για τον Νασρί, ο Γκουζάν απέκρουσε και ο Τζέκο σε κενό τέρμα έκανε το 2-0. Ο Βόσνιος έφτασε τα 16 γκολ στην Premier League, επίδοση προσωπικό ρεκόρ, αφού το 2011-12 και το 2012-13 είχε 14. Στο 89' ο Τουρέ ταλαιπώρησε τους αμυντικούς των Χωριατών και έστρωσε στον Γιόβετιτς που σκόραρε με ωραίο σουτ (3-0), ενώ το τελικό 4-0 το έκανε ο ίδιος ο Ιβοριανός με ένα ακόμα μαγικό γκολ φέτος. Στο 93' πήρε τη μπάλα πίσω από το κέντρο, άντεξε στην πίεση όσων προσπάθησαν να τον κόψουν και με δυνατό τελείωμα νίκησε ξανά τον Γκουζάν.

Μάντσεστερ Σίτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Κομπανί, Ντεμικέλις, Ζαμπαλέτα, Κολάροφ, Νασρί, Μίλνερ (60' Γιόβετιτς), Χάβι Γκαρθία, Σίλβα (76' Φερναντίνιο), Τουρέ, Τζέκο (86' Νεγρέδο).

Αστον Βίλα (Πολ Λαμπέρτ): Γκουζάν, Φλααρ, Μπερτράντ (88' Γκρίλις), Λόουτον, Κλαρκ (79' Ρόμπινσον), Μπέικερ, Ελ Αχμαντί, Ντελφ, Γουέστγουντ, Βάιμαν, Μπόουερι (59' Μπακούνα).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα