Το πλάνο Λίβερπουλ για το νέο Άνφιλντ

Το πλάνο Λίβερπουλ για το νέο Άνφιλντ

Δημήτρης Τομαράς
Το πλάνο Λίβερπουλ για το νέο Άνφιλντ

bet365

Το πρότζεκτ της για το νέο Άνφιλντ παρουσίασε η Λίβερπουλ, κάνοντας την σχετική πρότασή της προς τον Δήμο.

Το δημοτικό συμβούλιο του Λίβερπουλ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να... μεταμορφώσει το Άνφιλντ και την γύρω περιοχή και οι «κόκκινοι» παρουσίασαν το πλήρες πλάνο τους για το γήπεδό τους, που θα αποκτήσει ένα νέο... look. Σε συνεργασία με τον Δήμο και μία ειδική εταιρεία η Λίβερπουλ ξεκινά σιγά σιγά τον απαιτούμενο σχεδιασμό. Το πρότζεκτ προβλέπει επέκταση των κερκίδων και αναβάθμιση αρκετών χώρων των γηπεδικών εγκαταστάσεων της.

Η χωρητικότητα του σταδίου θα αυξηθεί σύμφωνα με πληροφορίες στις 58.500 θέσεις (από τις 45.000 που είναι τώρα) με το έργο να υπολογίζεται πως θα έχει συνολικό κόστος της τάξεως των 182 εκατομμυρίων ευρώ. Η Λίβερπουλ έχει ήδη ζητήσει άδεια από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες που θα γίνουν σε δυο σκέλη και θα ολοκληρωθούν το 2018, εφόσον όλα πάνε σωστά και βάσει προγραμματισμού. Έχει καταθέσει επίσης και το αναλυτικό της σχέδιο.

Για τις ανάγκες των εργασιών θα πρέπει να κατεδαφιστούν κάποια σπίτια. Το δημοτικό συμβούλιο του Λίβερπουλ έχει έρθει σε συμφωνία με 67 από τους 71 ιδιοκτήτες και σκέφτεται να απαλλοτριώσει τα υπόλοιπα κτίρια. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Λίβερπουλ αναφέρει πως στο πλαίσιο της προσπάθειά της χρειάζεται την βοήθεια και την στήριξη των οπαδών της, της κοινότητας, των ιδιοκτητών κτιριών της περιοχής αλλά και επιχειρηματιών.

Προσφέρει μάλιστα μέσω του site της την δυνατότητα όποιος φίλαθλος το επιθυμεί να καταθέσει τις σκέψεις ή τις προτάσεις του. Επίσης όσοι θέλουν μπορούν να το πράξουν μιλώντας με τους ανθρώπους της ομάδας στις 27 Απριλίου στο περιθώριο του αγώνα με την Τσέλσι. Ακόμα θα υπάρχει ειδικός χώρος όπου θα έχουν την ευχέρεια να βρεθούν και να μάθουν περισσότερα: το project office όπως αποκαλείται στην οδό Μπούρναντ 60 - 62 στις 25, 28, 29 και 30 Απριλίου και με ώρες λειτουργίας 1 έως 4 το μεσημέρι (τοπικές).

Ακόμα για επικοινωνία υπάρχει το e-mail [email protected] αλλά και η διεύθυνση του Άνφιλντ. Η Λίβερπουλ ξεκαθαρίζει πως το πλάνο παραμένει υπό επεξεργασία και ότι η κατάθεση προτάσεων, σκέψεων, απόψεων και των όποιων διαφωνιών από τον κόσμο είναι ένα πολύ σημαντικό σκέλος της όλης διαδικασίας.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα