Κρυστάλλινη παραμονή

Gazzetta team
Κρυστάλλινη παραμονή

bet365

Η Κρίσταλ Πάλας έφτασε τις πέντε σερί νίκες με το 0-1 επί της Γουέστ Χαμ και σώθηκε και μαθηματικά. Νίκη σωτηρίας και για Σουόνσι στο Νιούκαστλ. Βυθίζεται η Κάρντιφ.

Οταν ανέλαβε ο Τόνι Πιούλις στα μέσα περίπου της σεζόν, κανείς δεν περίμενε να γίνει αυτό το θαύμα. Τότε η Κρίσταλ Πάλας βρισκόταν έξι βαθμούς κάτω από την επικίνδυνη ζώνη. Τώρα, με το πέρασμα της με 1-0 από το «Απτον Παρκ» κατάφερε όχι απλά να σωθεί, αλλά να το πράξει και μαθηματικά τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της περιόδου. Υπό τις οδηγίες του Πιούλις έφτασε τις 11 νίκες, με τις πέντε τελευταίες να είναι διαδοχικές. Το εν λόγω σερί μάλιστα είναι το κορυφαίο στην ιστορία της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία (σ.σ. το είχε κάνει ξανά το 1992).

Οι Αετοί δεν ήταν καλύτεροι στο ματς, αλλά πήραν το «τρίποντο» χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Γιέντινακ (59') μετά από ανατροπή του Κάμερον από τον Αρμέρο. Η Πάλας είχε ζητήσει πέναλτι και νωρίτερα, όταν η μπάλα είχε χτυπήσει ψηλά στο χέρι του Νόλαν. Η Γουέστ Χαμ πάλι έχασε την ευακιρία του αγώνα με τον Κάρολ, ενώ λίγο πριν το φινάλε ακόμα μία καλή σπατάλησε ο Τζο Κόουλ. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και η Πάλας εκτοξεύτηκε στο +13 από τον υποβιβασμό, με τα Σφυριά πάλι να βρίσκονται στο +7.

Πέταξαν οι Κύκνοι
Η Νιούκαστλ βρίσκεται σε κάκιστη κατάσταση σχεδόν σε όλο το Β' γύρο. Στην αναμέτρηση με τη Σουόνσι μάλιστα βρέθηκε με το σερί των τεσσάρων ηττών. Οταν λοιπόν προηγήθηκε με τον Αμεόμπι στο 25', προφανώς κανείς δεν πίστεψε στη νίκη και όλα τα υπόλοιπα ακολούθησαν κανονικά. Με οδηγό τον κορυφαίο επιθετικος της, τον Μπόνι, η Σουόνσι έκανε τη μεγάλη ανατροπή και πήρε το ματς με 2-1, σκοράροντας και τα δύο γκολ στο φινάλε κάθε μέρους. Το 1-1 ήρθε στο 46' και το 2-1 στο 92', για να στείλει τους Κύκνους στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη.

«Χ»ωριάτικοι μπελάδες
Αστον Βίλα και Σαουθάμπτον συναντήθηκαν, τρέχοντας αμφότερες αρνητικά σερί. Η πρώτη προερχόταν από τέσσερις διαδοχικές ήττες και η δεύτερη από τρεις σε τέσσερις αγωνιστικές. Οπότε, δεν είναι περίεργο πως οι δυο τους δεν έπαιξαν απολύτως τίποτα και μοιραία ήρθε η ισοπαλία χωρίς γκολ. Αυτό βέβια δεν απασχολεί και ιδιαίτερα τους Αγίους που είναι παντελώς αδιάφοροι βαθμολογικά. Αντιθέτως, οι Χωριάτες βρέθηκαν μόλις στο +5 από τους μπελάδες και σίγουρα είχαν τεράστια ανάγκη τη νίκη που δεν ήρθε.

Χ-αμένη ευκαιρία για Κάρντιφ
Η Κάρντιφ έχασε την ευκαιρία να αυξήσεις τις ελπίδες της για παραμονή, αφού το εντός έδρας 1-1 με την Στόουκ την άφησε στη ζώνη του υποβιβασμού στο -2 από την τελευταία ομάδα που σώζεται. Οι Ουαλοί άνοιξαν το σκορ από τη βούλα του πέναλτι με τον Μάρκο Αρναούτοβιτς μετά την ανατροπή του Οντεμβιγκί από τον Κιμ μέσα στην περιοχή για να ισοφαρίσει στην επανάληψη με τον ίδιο τρόπο ο Γουίτιγχαμ μετά το αντικανονικό μαρκάρισμα του Ν' Ζονζί στον Φρέιζερ Κάμπελ. Ο πρώην άσος της ΑΕΚ, Χουάν Κάλα, σκόραρε αλλά το γκολ του ακυρώθηκε, ενώ ο Γουόλτερς είχε δοκάρι για τους φιλοξενούμενους.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα