Τσέλσι - Σάντερλαντ 1-2 (vid)

Τσέλσι - Σάντερλαντ 1-2 (vid)

bet365

Η Τσέλσι... αυτοκτόνησε χάνοντας 1-2 από την Σάντερλαντ και παράλληλα χάνει και το πρωτάθλημα που πλέον δεν μπορεί να φύγει από τα χέρια της Λίβερπουλ!

«Miracles happen», «Θαύματα γίνονται» έγραφε ένα πανό των οπαδών της Σάντερλαντ και τελικά φαίνεται ότι μέρες που είναι όλα μπορούν να συμβούν. Η Τσέλσι δεν είχε χάσει ποτέ εντός έδρας στην Πρέμιερ Λιγκ με τον Μουρίνιο στον πάγκο, η Σάντερλαντ είχε να κερδίσει από τον περασμένο Φεβρουάριο, όμως με γκολ του δανεικού από την Λίβερπουλ Μπορίνι στο τέλος, της δίνει τον τίτλο!

Η τελευταία Σάντερλαντ, λοιπόν, αφού πριν λίγες μέρες έκοψε βαθμούς από την Μάντσεστερ Σίτι στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή, έφυγε με νίκη και από το «Στάμφορντ Μπριτζ». Το παιχνίδι τα είχε όλα. Ευκαιρίες, πάθος, δύναμη, λάθη, ανατροπές. Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τους γηπεδούχους, που μπήκαν καλύτερα και έφτασαν στο γκολ μόλις στο 12’. Ο Ετό κέρδισε το κόρνερ, ο Γουίλιαν το εκτέλεσε και ο Καμερουνέζος με προβολή από κοντά έκανε το 1-0! Όλα έδειχναν ότι θα πάνε μια χαρά για την Τσέλσι, όμως στο 18’ ήρθε η ισοφάριση. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η παρουσία του 42χρονου Σβάρτσερ στο τέρμα, με τον Τσεχ να μένει την τελευταία στιγμή εκτός αποστολής με ίωση.

Ο Αλόνσο έκανε το μακρινό σουτ, ο Σβάρτσερ απέκρουσε ασταθώς και ο Γουίκαμ πήρε το ριμπάουντ για να κάνει από κοντά το 1-1! Αυτό, μάλιστα, ήταν το πρώτο που δέχθηκε η Τσέλσι εντός έδρας μετά από 570'... Η συνέχεια βρήκε τους παίκτες του Μουρίνιο να έχουν την κατοχή, όμως να πέφτουν πάνω στο αμυντικό τείχος των φιλοξενούμενων. Οι ιδέες έλειπαν για τους Λονδρέζους, που απειλούσαν τον Μανόνε με – κάποια καλά – σουτ εκτός περιοχής. Ο Όσκαρ είχε τις περισσότερες προσπάθειες για τους μπλε, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι παίκτες του Πογιέτ κρατούσαν με νύχια και με δόντια, με τον Ιβάνοβιτς να κάνει την κεφαλιά στο 36’ και την μπάλα να σταματάει στον Μανόνε και στο οριζόντιο δοκάρι!

Κάπου εκεί ο διαιτητής Ντιν έχασε το παιχνίδι, κάνοντας πολλά λάθη. Αρχικά ήρθε το ακυρωμένο γκολ του Τέρι για – soft – επιθετικό φάουλ του Μάτιτς, στη συνέχεια ένα χέρι εντός περιοχής του Αλόνσο (είναι ακούσιο, αλλά υπάρχει – τα συμπεράσματα δικά σας), ενώ χαρίστηκε και στον Ραμίρες, που έπρεπε να είχε αποβληθεί για χτύπημα εκτός φάσης στον Λάρσον (με τον Ντιν στο… ένα μέτρο). Οι αποφάσεις του διαιτητή προκάλεσαν τον εκνευρισμό όλων, με την Τσέλσι να πλησιάζει και πάλι στο γκολ στο 42’, όταν ο Μανόνε έβγαλε το πλασέ του Γουίλιαν, πριν ο Ραμίρες στείλει πιεζόμενος την μπάλα άουτ με κεφαλιά προ κενής εστίας!

Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τους γηπεδούχους να πιέζουν ακόμη περισσότερο, όμως ξανά να μην μπορούν να πατήσουν περιοχή. Οι παίκτες του Πογιέτ έπαιξαν παθιασμένα, με αυτοπεποίθηση και μεγάλη ηρεμία μέχρι την στιγμή που ο Μουρίνιο αποφάσισε να βάλει τον Μπα στο παιχνίδι. Ο Σενεγαλέζος αμέσως… ανακάτεψε την τράπουλα και υπήρξαν αρκετές στιγμές… τρικυμίας στην άμυνα της Σάντερλαντ, που πάντως κρατούσε. Στο 65’ μετά από ωραίο 1-2 με τον Γουίλιαν, ο Μπα βρέθηκε μόνος σε εξαιρετική θέση, όμως αυτό που έκανε έμοιαζε περισσότερο με… απομάκρυνση παρά με σουτ (απελπιστικά άουτ η μπάλα). Ακολούθησε και η είσοδος του Τόρες, που έδωσε νέα πνοή στην επίθεση της Τσέλσι, όμως ευκαιρίες… γιοκ. Πάλι κάποια σουτ εκτός περιοχής, πάλι κάποιες δύσκολες τελικές προσπάθειες και σιγά-σιγά το άγχος ήταν εμφανές.

Εκεί, λοιπόν, που οι Λονδρέζοι πίεζαν και περιμέναμε να δούμε αν θα έρθει το 2-1, ήρθε ένα λάθος στην άμυνα να φέρει τα πάντα άνω κάτω και την… Λίβερπουλ σε θέση ισχύος. Στο 81’ ο Αθπιλικουέτα γλίστρησε, ο Άλτιντορ έκλεψε, μπήκε στην περιοχή, ο Ισπανός έκανε το τάκλιν, δεν βρήκε μπάλα, βρήκε το αριστερό πόδι του Αμερικάνου και ο Ντιν έδωσε το πέναλτι. Ο δανεικός από την Λίβερπουλ Μπορίνι το εκτέλεσε με ψυχραιμία και έκανε το 1-2! Η συνέχεια βρήκε την εστία του Μανόνε, που τελείωσε το παιχνίδι με 14 αποκρούσεις, τις περισσότερες φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ, σε… πολιορκία, τους γηπεδούχους εκνευρισμένους να προσπαθούν, να διαμαρτύρονται για πέναλτι σε 2-3 περιπτώσεις, όμως τίποτα να μην αλλάζει μέχρι το τέλος και το 1-2 να παραμένει.

*Μετά από 78 παιχνίδια ήρθε η πρώτη εντός έδρας ήττα του Μουρίνιο στην Πρέμιερ Λιγκ.

*Ο Μαρκ Σβάρτσερ έγινε ο γηραιότερος τερματοφύλακας, που παίζει με την Τσέλσι στην Πρέμιερ Λιγκ σε ηλικία 41 ετών και 195 ημερών.

*Ο Ετό έφτασε τα 12 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ, όλα εντός έδρας.

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Σβάρτσερ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Ραμίρες, Μάτιτς, Γουίλιαν, Όσκαρ (59' Μπα), Σαλάχ (66' Σίρλε), Ετό (74' Τόρες)

Σάντερλαντ (Γουστάβο Πογiέτ): Μανόνε, Αλόνσο, Βερχίνι, Μπράουν, Ο' Σι, Κάτερμολ, Κόλμπακ, Λάρσον (90+3' Τσελούστκα), Τζόνσον (66' Τζιακερίνι), Μπορίνι, Γουίκαμ (66' Άλτιντορ)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα