Σουόνσι – Τσέλσι 0-1

Γιώργος Καραμάνος
Σουόνσι – Τσέλσι 0-1

bet365

Ο Μπα λύτρωσε ξανά την κακή Τσέλσι που πέρασε αγχωμένα (1-0) από τη Σουόνσι, την κράτησε στο -2 από την κορυφή και έστησε συνάντηση τίτλου με τη Λίβερπουλ.

Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν στον πάγκο. Στη σκιά του Τόρες και του Ετό ο Ντεμπά Μπα έβλεπε συνεχώς το όνομα του σε κάθε λογής μεταγραφικό σενάριο τον οδηγούσε μακριά από το «Στάμφορντ Μπριτζ». Ωστόσο, ο Σενεγαλέζος φορ όχι απλά παρέμεινε, αλλά στην τελική ευθεία της περιόδου είναι εκείνος που χαρίζει χαμόγελα στον Ζοσέ Μουρίνιο. Αφού έδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με το γκολ του στο 87' κόντρα στην Παρί, ήρθε τώρα να λυτρώσει την Τσέλσι στο «Λίμπερτι», όπου πολύ αγχωμένα επικράτησε της Σουόνσι με 1-0 και παρέμεινε ζωντανή στη μάχη του τίτλου.

Οι Μπλε δεν έπιασαν καλή απόδοση (καταλυτική η απουσία του Αζάρ) σε κανένα σημείο του αγώνα και το μόνο που μπορούν να κρατήσουν είναι το αποτέλεσμα. Το άσχημο είναι πως δεν το έκαναν ούτε παίζοντας με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 16'. Εκείνοι ήταν πάντως που ξεκίνησαν πιο ζεστά, με τον Σαλάχ (6') να σημαδεύει λίγο έξω από το δοκάρι. Στο 13' ήρθε η απάντηση με την κεφαλιά του Μπόνι που έβγαλε δύσκολα ο Τσεχ. Στο 16' συνέβη μία περίεργη φάση. Ο Τσίκο Φλόρες που δέχτηκε κίτρινη κάρτα δύο λεπτά νωρίτερα, έκανε εκ νέου φάουλ για κάρτα στον Σίρλε. Ο διαιτητής δεν την έδειξε αρχικά στον αμυντικό της Σουόνσι, αλλά ένα λεπτό αργότερα και αφού τον φώναξε κοντά του ο 4ος διαιτητής, αποφάσισε να τον αποβάλει.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 45' ώστε ο Σαλάχ να στήσει την αμέσως επόμενη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων που δεν μπορούσαν να απειλήσουν παρά το ότι οι αντίπαλοι τους έπαιζαν με 10. Στο 56' ο Μπα απείλησε με κεφαλιά και στο 58' ο Ετό σπατάλησε τη δική του καλή ευκαιρία. Στο 60' ο Ράουθλετζ έτρεξε στη μοναδική καλή αντεπίθεση των Κύκνων, αλλά την κατάσταση έσωσε με το σώμα ο Τέρι. Στο 68' είχε φτάσει η στιγμή της λύτρωσης και σε αυτό συνέβαλε ο τερματοφύλακας της Σουόνσι. Ο Μπα σούταρε έξω από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, περνώντας κάτω από το χέρι του Φορμ που δεν είχε καθόλου σωστή αντίδραση.

Και ενώ τα πάντα από το γκολ και μετά κυλούσαν ήρεμα για τους Λονδρέζους, στο 89' καρδιοχτύπησαν, καθώς η σέντρα του Μπόνι έστειλε σκαστή τη μπάλα στην περιοχή και ανάγκασε τον Τσεχ σε πολύ δύσκολη απόκρουση. Το φινάλε λίγο αργότερα ανακούφισε τους Μπλε που παρέμειναν στο -2 από την κορυφή και τη μεθεπόμενη αγωνιστική θα ταξιδέψουν στο «Ανφιλντ» για να τα παίξουν όλα για όλα στο ραντεβού τίτλου με τη Λίβερπουλ. Το μόνο κακό βέβαια για την ομάδα του Ζοσέ είναι πως ακόμα και εάν πάρει αυτό το ντέρμπι και γενικότερα όλα τα ματς μέχρι το φινάλε, ναι μεν θα έχει καθαρίσει με τους Κόκκινους, αλλά θα πρέπει να ελπίζει σε γκέλα της Μάντσεστερ Σίτι. Οσο για τη Σουόνσι, έχει μπει για τα καλά σε μπελάδες, παραμένοντας μόλις στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη.

Σουόνσι: Φορμ, Τσίκο Φλόρες, Ντέιβις, Ράνχελ, Γουίλιαμς, Σέλβι, Ντάιερ (73' Ν'Γκογκ), Μπράιτον (86' Ντε Γκουζμάν), Πάμπλο Ερνάντες (19' Αματ), Ράουθλετζ, Μπόνι

Τσέλσι: Τσεχ, Κέιχιλ, Τέρι, Ιβάνοβιτς, Αθπιλικουέτα, Μάτιτς, Ραμίρες (46' Οσκαρ), Γουίλιαν, Σαλάχ, Σίρλε (46' Ετό), Μπα (79' Ομπι-Μίκελ).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα