Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 3-2

Γιώργος Καραμάνος
Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 3-2

bet365

Οι Κόκκινοι πήραν (3-2) τον πρώτο... τελικό με τη Σίτι που είχε κάνει το 2-0, 2-2 και πλέον έχουν τον τίτλο στα πόδια τους. Με 4 νίκες σηκώνουν πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια!

Ηταν επτά λεπτά που σε καθήλωναν. Συμπαθείς ή όχι τη Λίβερπουλ, δεν θα μπορούσες να μην συγκινηθείς με αυτό που έστησαν οι οπαδοί της λίγο πριν το ξεκίνημα του ραντεβού τίτλου με τη Σίτι. Δύο ημέρες πριν τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την τραγική επέτειο του «Χίλσμπορο», το κοινό στο «Ανφιλντ» ζούσε ένα περίεργο ανάμεικτο συναίσθημα χαρμολύπης. Θλίψη για τις αναμνήσεις και ευτυχία για το όμορφο που ερχόταν. Με το ξεκίνημα τα παλιά παραμερίστηκαν. Τουλάχιστον για 95 λεπτά το μόνο που είχε σημασία ήταν το παιχνίδι. Και τι παιχνίδι δηλαδή. Οι Κόκκινοι προηγήθηκαν 2-0, αλλά οι Πολίτες έκαναν τη μεγάλη επιστροφή. Ωστόσο, στο φινάλε, οι γηπεδούχοι ήταν που πανηγύρισαν με 3-2 και πλέον μόνο με νίκες στα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια, σηκώνουν την κούπα. Τόσο δύσκολο και τόσο απλό!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δαιμονισμένα και μόλις στο 6΄άνοιξαν το σκορ με μαγικό γκολ του Στέρλιγνκ. Ο Λουίς Σουάρες του πέρασε την κάθετη και ο Αγγλος πιτσιρικάς μένοντας ουσιαστικά ακίνητος, έκανε διπλή προσποίηση σε Κομπανί και Χαρτ και πλάσαρε χαλαρά. Ο Στέρλιγνκ γενικά στο Α' μέρος στο οποίο κυριάρχησε απόλυτα η ομάδα του, ήταν εκπληκτικός και έπαιζε και για τους όχι τόσο καλούς Σουάρες, Στάριτζ. Στο 15' ο μικρός μοίρασε πάρε βάλε στον Στάριτζ που όμως από εξαιρετική θέση αστόχησε. Στο 26' ο Χαρτ ήταν εκείνος που κράτησε τη Σίτι, κάνοντας μεγάλη απόκρουση στην εξ επαφής κεφαλιά του Τζέραρντ. Στη συνέχεια της φάσης όμως και μετά το κόρνερ του Τζέραρντ, ο Αγγλος πορτιέρο δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στη γυριστή κεφαλιά του Σκρτελ που έκανε το 2-0, νικώντας στον αέρα και τον Κομπανί.

Σε όλο αυτό το διάστημα οι Πολίτες είχαν την ανούσια κατοχή, αλλά δεν ήξεραν τι να κάνουν με τη μπάλα. Αντιθέτως, η Λίβερπουλ έκανε απίστευτο transition παιχνίδι και όταν έκλεβε το τόπι έβγαινε σαν τρελή στην αντεπίθεση. Το πρώτο σημάδι ζωής της Μάντσεστερ ήρθε πριν την ανάπαυλα. Εκεί θα μπορούσε σίγουρα να μειώσει. Στο 44' Στέρλινγκ και Τζόνσον σταμάτησαν με κεφαλιές τη μπάλα πάνω στη γραμμή και στο 45' ο Μινιολέ έκανε την επέμβαση του αγώνα στο σουτ του Φερναντίνιο.

Στην επανάληψη όμως το σκηνικό μεταβλήθηκε 100%. Η Σίτι πλέον έκανε πιο σωστό παιχνίδι και σε αυτό συνέβαλε τα μέγιστα η είσοδος του Μίλνερ στο γήπεδο. Εκείνος ήταν που έφτιαξε το γκολ του Σίλβα στο 58', με τον Ισπανό να πλασάρει από κοντά τον Μινιολέ. Δύο λεπτά αργότερα η Λίβερπουλ γλίτωσε, όταν ο Τζέκο για χιλιοστά δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή, αλλά η ισοφάριση φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου. Τελικά ήρθε στο 62', καθώς ο Σίλβα έκανε το πλασέ, ο Τζόνσον έβαλε το πόδι του, η μπάλα άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τον Βέλγο τερματοφύλακα.

Από εκεί και μετά το ματς άνοιξε πολύ, με τη Σίτι να συνεχίζει να πιέζει και να χάνει μεγάλη ευκαιρία σε σουτ του Τζέκο που έβγαλε δύσκολα ο Μινιολέ. Ο Πελεγκρίνι ίσως εκεί να έκανε το λάθος. Του έκανε και η ισοπαλία, αλλά το momentum ήταν με την ομάδα του και αποφάσισε να κυνηγήσει τη νίκη, ρίχνοντας μέσα τον ανέτοιμο Αγουέρο. Ο Αργεντινός βέβαια πήγε να την κάνει τη ζημιά στο 75' κάνοντας την παράλληλη στον Σίλβα που δεν έπιασε γεμάτα την προβολή για την ανατροπή. Και αφού αυτή δεν ήρθε, τρία λεπτά αργότερα το «Ανφιλντ» άρχισε ξανά το τραγούδι. Ο Κομπανί που ήταν μέσα και στα τρία γκολ της Λίβερπουλ, έκανε το τσαφ και ο Κοουτίνιο με πολύ ωραίο γύρισμα του κορμιού του πλάσαρε για τη νίκη.

Στις καθυστερήσεις ο Χέντερσον έπεσε με τις τάπες στα πόδια του Νασρί και δικαίως αποβλήθηκε (σ.σ.: η 1η αποβολή για φέτος σε παίκτη της Λίβερπουλ). Στο 95' όμως ο διαιτητής αδίκησε τη Σίτι. Ο Σκρτελ πήδηξε ψηλά και έδιωξε τη μπάλα με γροθιά και απλωμένο το χέρι. Ηταν ξεκάθαρο πέναλτι που κακώς δεν δόθηκε. Το φινάλε βρήκε λοιπόν τη Λίβερπουλ να πανηγυρίζει την 10η σερί νίκη της και να απογειώνεται στους 77 βαθμούς, αφήνοντας τη Σίτι στους 70 (σ.σ.: έχει δύο ματς λιγότερα). Πλέον οι Κόκκινοι περιμένουν σε δύο αγωνιστικές την Τσέλσι. Με νίκη και «τρίποντο» στα άλλα τρία ματς σηκώνουν την κούπα. Με ισοπαλία λογικά αφήνουν την Τσέλσι εκτός, αλλά μπλέκουν με τη Σίτι. Τα σενάρια είναι πολλά, το καμπανάκι όμως ήχησε στην Premier League και η τελική ευθείας δεν συνιστάται για καρδιακούς...

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Σκρτελ, Σακό, Φλάναγκαν, Τζόνσον, Τζέραρντ, Χέντερσον, Κοουτίνιο (89' Μόουζες), Στέρλινγκ (95' Αλεν, Στάριτζ (66' Αλεν), Λουίς Σουάρες

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κλισί, Σαμπαλέτα, Φερναντίνιο, Γιάγια Τουρέ (18' Χάβι Γκαρθία), Σίλβα, Νασρί, Χεσούς Νάβας (50' Μίλνερ), Τζέκο (68' Αγουέρο)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα