Η Εβερτον πέρασε την Αρσεναλ

Gazzetta team
Η Εβερτον πέρασε την Αρσεναλ

bet365

Η Εβερτον έφτασε τις επτά σερί νίκες (0-1 στη Σάντερλαντ), ανέβηκε 4η στο +2 και έκανε ρεκόρ συγκομιδής στην Premier League. Βαθμός (3-3) στο 94' για Τότεναμ.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχουν περάσει και πολλές αγωνιστικές από τότε που η Αρσεναλ διεκδικούσε ακόμα το πρωτάθλημα. Για την ακρίβεια μόλις μετά τη συντριβή από την Τσέλσι ο Αρσέν Βανεγκέρ παραδέχτηκε την αδυναμία της ομάδας του να κατακτήσει τον τίτλο. Πλέον όμως και με πολύ γρήγορες διαδικασίες οι Λονδρέζοι κατάφεραν να βρίσκονται ακόμα και εκτός τετράδας. Αυτό φυσικά δεν οφείλεται μόνο στις δικές τους αδυναμίες, αλλά και στο εκπληκτικό φίνις που πραγματοποιεί η Εβερτον. Τα Ζαχαρωτά πέρασαν νικηφόρα με 1-0 από το «Στάδιο του Φωτός», έφτασαν τις επτά διαδοχικές επιτυχίες (είχαν να το κάνουν από τον Απρίλιο του 1987) και πέρα για πέρα δίκαια εκτόπισαν τους Κανονιέρηδες από τις θέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το «τρίποντο» για την Εβερτον ήρθε από τα πόδια αντιπάλου, αλλά αυτό δεν μειώνει την προσπάθεια της ομάδας που έφτασε τους 66 βαθμούς, ξεπερνώντας κατά έναν την κορυφαία επίδοση της από καταβολής Premier League που είχαν από τη σεζόν 2007-'08. Το γκολ της νίκης σημείωσε άθελα του ο Γουές Μπράουν (75'), προσπαθώντας να διώξει ένα γύρισμα του Ντεουλοφέου. Η Σάντερλαντ που παρέμεινε χωρίς νίκη για 8η αγωνιστική (1 ισοπαλία, 7 ήττες) και μοιραία βρίσκεται στην ουρά, είχε και εκείνη μία εξαιρετική στιγμή για να σκοράρει, αλλά ο Στόουνς (32') έβγαλε στη γραμμή το πλασέ του Μπορίνι, ο οποίος είχε περάσει και τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, πίεζαν ψηλά και θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί στο 14', όταν μετά από ωραία ενέργεια ο Νέισμιθ πλάσαρε ψηλά. Πολλές φάσεις δεν είχε το ματς που ήταν δυνατό έως σκληρό και που στο φινάλε βρήκε την Εβερτον να έχει προβάδισμα 2 βαθμών από την Αρσεναλ, αλλά και να σιγουρεύει ουσιαστικά την έξοδο της στην Ευρώπη γενικότερα. Οσο για τις Μαύρες Γάτες το -7 από την σωτηρία μάλλον οριστικά τις στέλνει μία κατηγορία παρακάτω.

Επική ανατροπή η Τότεναμ
Οι Σπερς βρέθηκαν να χάνουν 3-0 στο 31' από την Γουέστ Μπρομ όμως με γκολ του Ερικσεν στο 94' έφυγαν από το το «Χόθορνς» με 3-3 και παραμένουν πάνω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη μάχη για το Europa League. Η ομάδα του Πέπε Μελ βρίσκεται στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ηταν μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία των Λονδρέζων που γυρίζουν παιχνίδι ενώ έχαναν με διαφορά τριών γκολ μετά τον Οκτώβριο του 2007 και το 4-4 με την Αστον Βίλα. Μόλις στα 30 δευτερόλεπτα ο Ματέι Βύντρα άνοιξε το σκορ για την Μπρόμιτς πετυχαίνοντας το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του κλαμπ και το 4ο πιο γρήγορο στη φετινή Premier League (1-0). Tρία λεπτά μετά οι γηπεδούχοι έκαναν δύο τα τέρματά τους με βολέ του Μπραντ και αφού ο Μπεν Φόστερ απέκρουσε πέναλτι του Αντεμπαγιόρ, ο Σεσενιόν ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. «Σέργουντ το πρωί θα έχεις απολυθεί» τραγουδούσαν οι οπαδοί των Σπερς, όμως η ομάδα του θα έκανε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στο αγγλικό πρωτάθλημα. Για να ξεκινήσει αυτή βέβαια βοήθησε ένας παίκτης της Γουέστ Μπρομ, ο Γιόνας Ολσον, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 34' για το 3-1, με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Στην επανάληψη η Τότεναμ μείωσε σε 3-2 με γκολ του Κέιν μετά από ασίστ του Λένον και ολοκλήρωσε την τεράστια ανατροπή (3-3) με τον Κρίστιαν Ερικσεν στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης (94').

Οξυγόνο για Φούλαμ
«Ηρωας» για δεύτερη σερί αγωνιστική ο Ούγκο Ρονταγιέγα για την Φούλαμ, η οποία χωρίς να είναι καλύτερη από την Νόριτς επικράτησε 1-0 στο «Κρέιβεν Κότατζ» και μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά στους δύο βαθμούς, σε μία θέση η οποία είναι η τελευταία της παραμονής. Εκτός αποστολής Κώστας Μήτρογλου και Γιώργος Καραγκούνης. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης από τον Κολομβιανό επιθετικό ήρθε στο 40' όταν μετά την εκτέλεση φάουλ του Χόλτμπι και το τσίμπημα της μπάλας από τον Σίντγουελ τη βρήκε στην πορεία του και την έστειλε στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν στον πάγκο τον υπηρεσιακό τεχνικό Νιλ Ανταμς και παρότι ήταν η καλύτερη ομάδα και είχαν πολλές καθαρές ευκαιρίες και δοκάρι σε φάουλ του Σνόντγκρας, έφυγαν ηττημένοι από το Λονδίνο και πλέον μπαίνουν σε περιπέτειες.

Ολα... Κάλα για Κάρντιφ
Ο πρώην της ΑΕΚ, Χουάν Κάλα μοίρασε στην Κάρντιφ ελπίδα. Ο Ισπανός αμυντικός κεραυνοβόλησε (65') τον Γκαζανίγκα και χάρισε στους Ουαλούς την υπερπολίτιμη νίκη με 1-0 στην έδρα της Σαουθάμπτον. Οι Αγιοι είχαν την κατοχή της μπάλας, τις ευκαιρίες, αλλά ήταν φλύαροι. Ηταν βέβαια και άτυχοι, καθώς ο Ραμίρες (24') σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο φινάλε οι Γκάλαχερ και Κάιν είδαν τον Μάρσαν να πραγματοποιεί δύο εξαιρετικές επεμβάσεις και να κρατάει το σκορ. Η ήττα φυσικά δεν σήμαινε κάτι για την παντελώς αδιάφορη Σαουθάμπτον, αλλά για την Κάρντιφ ήταν χρυσάφι, κρατώντας την στο -3 από τη σωτηρία.

Ξανά νίκη η Στόουκ
Το γκολ του Πίετερς στο 42' χάρισε στην Στόουκ την τέταρτη νίκη (1-0) στα τελευταία πέντε παιχνίδια στην Premier League σε βάρος μίας Νιούκαστλ που δεν είχε να παρουσιάσει κάτι αξιόλογο. Ο Ολλανδός αμυντικός σκόραρε για πρώτη φορά στο αγγλικό πρωτάθλημα όταν η σέντρα του από αριστερά πέρασε πάνω από τον κίπερ των φιλοξενούμενων Τιμ Κρουλ και κατέληξε στα δίχτυα του. Οι Πότερς βρέθηκαν επίσης κοντά στο γκολ με τον Πίτερ Κράουτς, του οποίου το σουτ βρήκε το δοκάρι, ενώ για την Νιούκαστλ την καλύτερη ευκαιρία είχε ο Ανίτα.

Απόσταση ασφαλείας για Πάλας
Το… μαγικό ραβδάκι του Τόνι Πούλις έκανε το θαύμα του και όλα δείχνουν ότι για πρώτη φορά η Κρίσταλ Πάλας θα βρεθεί στην Πρέμιερ Λιγκ για 2 σερί σεζόν. Οι Λονδρέζοι επιβλήθηκαν 1-0 της Άστον Βίλα χάρη στο γκολ του φορμαρισμένου Παντσίον και 4 αγωνιστικές πριν το τέλος, βρίσκονται στο +5 από την ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας και ματς λιγότερο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή στο πρώτο μέρος, με τον Κάμερον να σώζει στην γραμμή την Πάλας στην μεγαλύτερη ευκαιρία των «χωριατών», με το 0-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, ήταν πιο επιθετικοί και στο 50’ έφτασαν μία ανάσα από το 1-0, όμως το σουτ του Κάμερον σταμάτησε στο δοκάρι! Οι παίκτες του Πούλις ήταν καλύτεροι, συνέχισαν να πιέζουν και στο 76’ δικαιώθηκαν, όταν ο Παντσίον με δυνατό σουτ νίκησε τον Γκούζαν για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, στιγμές αργότερα έχασαν μεγάλη ευκαιρία και ο ρυθμός ανέβηκε. Ο Χολτ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία για την Βίλα, ο Παντσίον στο τέλος είχε και άλλο δοκάρι για την Πάλας, όμως το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος και οι «χωριάτες» μπαίνουν σε… περιπέτειες.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα