Γουέστ Χαμ – Λίβερπουλ 1-2

Γιώργος Καραμάνος
Γουέστ Χαμ – Λίβερπουλ 1-2

bet365

Αν και καρδιοχτύπησε, η Λίβερπουλ πέρασε με 2-1 από το «Απτον Παρκ» χάρη σε δύο εύστοχα πέναλτι του Τζέραρντ και κράτησε ζωντανό το όνειρο.

Κάθε παιχνίδι είναι τελικός. Μετά το πέρασμα από το «Απτον Παρκ» παρέμειναν πέντε τέτοιοι. Σαν τελικός λοιπόν έβγαλε τα εσώψυχα όλων στην οικογένεια της Λίβερπουλ. Κόντρα στη Γουέστ Χαμ ήταν ολοφάνερο πως το άγχος βάραινε τα πόδια των παικτών του Μπρένταν Ρότζερς που για να περάσουν νικηφόρα από εκεί, χρειάστηκαν δύο πέναλτι, με το δεύτερο να είναι αμφισβητούμενο. Βέβαια, από τη μεριά τους οι Κόκκινοι δικαίως διαμαρτύρονται για το γκολ της ισοφάρισης που δεν θα έπρεπε να έχει μετρήσει. Παρά το άγχος λοιπόν, τις διαιτητικές γκέλες, τα εκατέρωθεν δοκάρια και τη φουλ άμυνα στο τέλος, το σύριγμα στο φινάλε τους βρήκε να περνούν με το 2-1 και να παραμένουν μόνοι στην κορυφή, στο +2 από την Τσέλσι.

Ηταν πραγματικά ένα πολύ δύσκολο ματς για τη Λίβερπουλ, με τα Σφυριά αν και σχετικά αδιάφορα, να τα δίνουν όλα. Οι φιλοξενούμενοι που δεν ξεκίνησαν καλά, είδαν στο 20' τον Λουίς Σουάρες να σημαδεύει το δοκάρι. Η απάντηση ήρθε με ένα καλό σουτ του Ντιαμέ που ανησύχησε τον Μινιολέ. Ενα κλικ πριν την ανάπαυλα ήρθε το 0-1. Ο Τζέραρντ έκανε τη σούπερ μακρινή μεταβίβαση στον Λουίς Σουάρες που έσκασε την ντρίμπλα στον Τόμκινς. Ο τελευταίος άπλωσε το χέρι του και σταμάτησε τη μπάλα και σωστά δόθηκε πέναλτι, με τον Τζέραρντ να ευστοχεί.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης (46') όμως ήρθε η ψυχρολουσία. Ο Κάρολ πήδηξε ψηλά και με το απλωμένο χέρι του πρώτα χτύπησε στο πρόσωπο τον Μινιολέ και μετά του κατέβασε το χέρι, μην επιτρέποντας του να πιάσει σταθερά τη μπάλα. Αυτή έπεσε μπροστά στα πόδια του Ντεμέλ που απλά την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1. Ηταν ξεκάθαρο επιθετικό φάουλ, κάτι για το οποίο ο επόπτης ενημέρωσε τον διαιτητή που ωστόσο, το πήρε πάνω του και έδειξε σέντρα. Και σα να μην έφτανε αυτό, στο 62' ο Κάρολ πήγε να σκοτώσει την τέως ομάδα του, στέλνοντας με καρφωτή κεφαλιά τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Μετά από αυτή τη φάση η Λίβερπουλ ξύπνησε κάπως και στο 65' απείλησε μετά από επέλαση και σουτ του Στάριτζ. Εξι λεπτά αργότερα, σε μία πολύ δύσκολη φάση, ο διαιτητής καταλόγισε και δεύτερο πέναλτι υπέρ της, το οποίο ήταν αμφισβητούμενο. Ο Φλάναγκαν μπήκε στην περιοχή, ο Αντριάν έπεσε, άπλωσε το χέρι του και αφού πρώτα βρήκε τη μπάλα, εν συνεχεία πήρε και τα πόδια του αμυντικού των Κόκκινων. Ο Τζέραρντ δεν χαρίστηκε ούτε αυτή τη φορά, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του (σ.σ.: έφτασε τα 176 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ξεπερνώντας τον θρυλικό Κένι Νταλγκλίς στην 6η θέση των σκόρερ του συλλόγου).

Από εκεί και έως το φινάλε η Λίβερπουλ έπαιξε φουλ άμυνα για να κρατήσει το «τρίποντο». Βρήκε όμως και χώρους για να τρέξει στην κόντρα. Κάπως έτσι στο 84' ο Λουίς Σουάρες με εκπληκτικό εξωτερικό με τη μία επαφή κρέμασε τον Αντριάν, αλλά η μπάλα χτύπησε και πάλι στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 87' ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων τον σταμάτησε σε τετ α τετ, ενώ στο 92' έβγαλε εντυπωσιακά τη βολίδα του Στέρλινγκ. Κάπως έτσι η Λίβερπουλ που πανηγύρισε στο τέλος, έγινε μόλις η τέταρτη ομάδα στην Premier League που σκοράρει 90+ γκολ σε μία σεζόν και μόλις η δεύτερη μετά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (11 σερί το 2008-'09) με τις περισσότερες διαδοχικές νίκες (9). Και μιας και είπαμε στο ξεκίνημα του κειμένου για τελικούς, εκείνος που ακολουθεί είναι με τη Σίτι στο «Ανφιλντ», εκεί δηλαδή που θα ξεκαθαρίσουν σε σημαντικό βαθμό οι λογαριασμοί του τίτλου...

Γουέστ Χαμ: Αντριάν, Τόμκινς, Ριντ, Αρμέρο, Τέιλορ (78' Τζάρβις), Ντεμέλ, Ντιαμέ (85' Τζο Κόουλ), Νόουμπλ, Νόλαν (68' Νοτσερίνο), Ντάουνινγκ, Κάρολ

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Σακό, Σκρτελ, Τζόνσον, Φλάναγκαν, Τζέραρντ, Χέντερσον, Κοουτίνιο (46' Λούκας), Στέρλινγκ, Στάριτζ (84' Κόλο Τουρέ), Λουίς Σουάρες.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα