Εβερτον – Αρσεναλ 3-0

Γιώργος Καραμάνος
Εβερτον – Αρσεναλ 3-0

bet365

Η Εβερτον έκανε πλάκα στο φάντασμα της Αρσεναλ, τη διέλυσε 3-0 και την πλησίασε στο -1, έχοντας και ματς λιγότερο.

Οταν συναντήθηκαν πρώτη φορά ο Μπίλι Κένραϊτ με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ο πρώτος δεν πίστευε στα αυτιά του με αυτό που άκουσε: «Πρόεδρε, θα μας βγάλω στο Τσάμπιονς Λιγκ» του είπε και τον... κούφανε. Τώρα το πίστεψε ή όχι, του έδωσε τα κλειδιά της ομάδας και προφανώς δεν το μετάνιωσε. Πόσο μάλλον τώρα που βλέπει τον προπονητή του να δικαιώνεται για εκείνα τα μεγάλα λόγια που είχε ξεστομίσει. Στο σημαντικότερο ραντεβού της σεζόν, ο Μαρτίνεθ είχε φροντίσει να έχει σε απόλυτη διέγερση τους παίκτες του, οι οποίοι έκαναν πλάκα σε μία πεθαμένη Αρσεναλ, διαλύοντας τη με 3-0 αντί για τα διπλάσια.

Οι Κανονιέρηδες δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο «Γκούντισον Πάρκ», συνεχίζοντας την κάκιστη πορεία που έχουν το τελευταίο δίμηνο. Σίγουρα οι πολλές απουσίες μπορούν να αποτελέσουν άλλοθι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να δικαιολογήσουν το τόσο κακό παιχνίδι της ομάδας. Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι ήταν εκπληκτικοί για ακόμα μία φορά και έφτασαν δικαιότατα στην 6η σερί επιτυχία τους, κάτι που έχουν να κάνουν από τη σεζόν 1993-'94! Πίεση ψηλά στο ξεκίνημα και τέλεια διαχείριση του ματς όταν προηγήθηκαν με τρομερή εκρηκτικότητα στις αντεπιθέσεις. Σε όλα αυτά φυσικά συνέβαλαν τα απίστευτα-αβίαστα λάθη που έκαναν σε όλες τις γραμμές οι φιλοξενούμενοι.

Πάλι καλά που υπήρχε και ο Σέζνι και δεν επέτρεψε να εμφανιστεί στο ταμπλό κάποιο μυθικό σκορ. Στο 2' το σουτ του Οσμαν έδωσε ένα στίγμα για το θα ακολουθούσε και στο 14' ήρθε το 1-0. Ο Σέζνι έβγαλε την πρώτη προσπάθεια του Λουκάκου και στην επαναφορά ο Νέισμιθ που κάνει εξαιρετικό Β' γύρο, πλάσαρε ολομόναχος στην αριστερή γωνία. Το λογικό θα ήταν να υπάρξει αντίδραση από τους Λονδρέζους, αλλά η λογική έχει πάψει να αποτελεί συνώνυμο αυτής της ομάδας εδώ και καιρό. Και πάλι η Εβερτον ήταν εκείνη που απείλησε, με το πολύ καλό σουτ από τον Μιραλάς (31') που έβγαλε πολύ δύσκολα στη γωνία του ο Σέζνι.

Ο Βέλγος τέως του Ολυμπιακού έβρισκε τους χώρους που ήθελε για να τρέξει και έκανε εκπληκτικό ματς. Εκείνος ήταν που στο 34' έτρεξε το μισό γήπεδο και μοίρασε στον Λουκάκου που από δεξιά μπήκε περιοχή, έκανε προσποιήσεις σε Μονρεάλ και Βερμάλεν και πλάσαρε με το αριστερό για το 2-0 (έφτασε τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα. Η προηγούμενη φορά που το κατάφερε κάποιος παίκτης της Εβερτον ήταν ο Γιακούμπου Αγιεκμπένι με 15 πριν από 6 χρόνια. Κορυφαία επίδοση στην Πρέμιερλιγκ για την ομάδα παραμένουν τα 16 του Τόνι Κότι το 1993-'94).

Το μοναδικό που έκανε σε όλο αυτό το διάστημα η Αρσεναλ, ήταν ένα σκαστό σουτ του Ποντόλσκι που έβγαλε με υπερένταση ο Χάουαρντ. Στην επανάληψη το σκηνικό παρέμεινε απαράλλαχτο. Στο 53' μετά από λάθος του Μιραλάς στην άμυνα του, όπου αντί να διώξει, πήγε να κάνει ντρίμπλα εντός περιοχής, ο Ζιρού λίγο ήθελε για να σκοράρει, με τον Χάουαρντ να τον προλαβαίνει. Αντί όμως να μειώσουν οι Λονδρέζοι, ήρθε το 3-0. Ο Μιραλάς (61') έκλεψε τη μπάλα από τον Σανιά, πάσαρε στον Νέισμιθ, τον οποίο σταμάτησε ο Σέζνι, αλλά στην επαναφορά ο Μιραλάς με τη βοήθεια του ποδιού του Αρτέτα που έκανε τάκλιν, έστειλε το τόπι στα δίχτυα (σ.σ.: έχει χρεωθεί ως αυτογκόλ του Βάσκου μέσου).

Αντίδραση συνέχισε να μην υπάρχει από την Αρσεναλ που παρέμεινε σε θέση άμυνας, ώστε να μην δεχτεί κι άλλα. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 86' και τη βολίδα του Οξλεϊντ-Τσάμπερλαϊν που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 93' κακώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ κανονικότατο γκολ του Σανόγκο που ούτως ή άλλως και να μετρούσε δεν θα άλλαζε κάτι. Η Αρσεναλ συνέχισε το κάκιστο σερί της με μόλις τρεις επιτυχίες στα 11 τελευταία παιχνίδια της και πλέον αισθάνεται τα Ζαχαρωτά σε απόσταση μισής ανάσας. Η Εβερτον που είχε 27 χρόνια να βάλει 3+ γκολ σε τρεις διαδοχικές αγωνιστικές, βρίσκεται στο -1 και έχει και ματς λιγότερο. Οτι το είχε πει η προπονητάρα ο Μαρτίνεθ, το είχε πει...

Εβερτον: Χάουαρντ, Στόουνς, Ντεστέν, Μπέινς, Κόλεμαν, ΜακΚάρθι, Μπάρι, Οσμαν (9' Μπάρκλεϊ), Νέισμιθ (81' ΜακΓκίντι), Μιραλάς, Λουκάκου (86' Ντεουλοφέου)

Αρσεναλ: Σέζνι, Μερτεσάκερ, Βερμάελεν, Σανιά, Μονρεάλ, Φλαμινί (66' Ράμσεϊ), Αρτέτα, Ροζίτσκι, Καθόρλα, Ποντόλσκι (66' Οξλεϊντ-Τσάμπερλαϊν), Ζιρού (71' Σανόγκο).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα