Στόουκ – Αρσεναλ 1-0

Στόουκ – Αρσεναλ 1-0

Στόουκ – Αρσεναλ 1-0

bet365

Με «άσφαιρα» πήγε η Αρσεναλ στη μάχη με τη Στόουκ, ήταν κάκιστη, ηττήθηκε δίκαια 1-0 και βρέθηκε στο -4 από την κορυφή.

«Φαίνεται πως μας αρέσουν τα δύσκολα», δήλωσε σε ανύποπτο χρόνο ο Μαρκ Χιουζ. Ο κόουτς της Στόουκ κάτι ήξερε παραπάνω, καθώς έβλεπε την ομάδα του να χάνει πάντα δύσκολα απ' όλους τους μεγάλους. Ως επιβεβαίωση ήρθε η νίκη επί της Αρσεναλ. Το 1-0 ήταν μόλις η δεύτερη επιτυχία στα 11 τελευταία ματς της Στόουκ. Ποια ήταν η άλλη; Εκείνη με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εκείνη παλεύει για την παραμονή της και τα έδωσε όλα. Δεν είναι όμως η ομάδα του «Μπριτάνια» το ζητούμενο, αλλά το τι κάνει με τη δική της μάχη: αυτή για τον τίτλο η Αρσεναλ, που στο προτελευταίο βατό ματς πριν την απίστευτα δύσκολη σειρά που ακολουθεί με Εβερτον, Μπάγερν, Τότεναμ, Τσέλσι, Σίτι (σ.σ.: μόνο τη Σίτι εντός), έκανε μία χείριστη εμφάνιση και δεν πήρε απολύτως τίποτα.

Πραγματικά οι Λονδρέζοι δεν είχαν ούτε μία καλή στιγμή ως άξια αναφοράς πέραν εκείνης του Σανογκό στις καθυστερήσεις. Κάποια αδύναμα σουτ του Ποντόλσκι στο Α' μέρος και ένα λίγο καλύτερο του Οζίλ στην επανάληψη. Ο τελευταίος έμεινε στον πάγκο ως ντεφορμέ, αλλά σε καμία περίπτωση οι 11 που ξεκίνησαν θα μπορούσαν να θεωρηθούν... φορμαρισμένοι. Αντιθέτως, οι παίκτες του Χιουζ έτρωγαν σίδερα και είχαν σαφώς καλύτερες στιγμές για γκολ με το σουτ του Γουίλαν (42') και τη διπλή ευκαιρία (65') σε κεφαλιά του Κράουτς και σουτ του Κάμερον, με τον Σέζνι να βγάζει εντυπωσιακά το πρώτο.

Στο 76' ήρθε μοιραία και το γκολ εις βάρος των φιλοξενούμενων από μία ανόητη ενέργεια του Κοσιελνί. Ο Γουόλτερς πρόλαβε εντός περιοχής και τσίμπησε τη μπάλα πριν από τον Γάλλο που με απλωμένο το πόδι έριξε καρατιά στον αντίπαλο του, αλλά ως παράβαση χρεώθηκε το χέρι που έκανε ένα κλικ νωρίτερα. Ο Γουόλτερς εκτέλεσε το πέναλτι που σωστά καταλογίστηκε και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα που άφησε την Αρσεναλ στο -4 από την κορυφή.

Ηταν πάντως δεδομένο πως θα ήταν μία δύσκολη έξοδος. Ο Χιουζ με τις τέσσερις προηγούμενες ομάδες του ήταν αήττητος κόντρα στους Κανονιέρηδες στα πέντε τελευταία για το πρωτάθλημα, ενώ η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ μετρούσε μόλις μία νίκη στις επτά προηγούμενες επισκέψεις της στο «Μπριτάνια». Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για τον Αλσατό που εάν θέλει να σηκώσει κούπα μετά από τόσα χρόνια, αυτό το ματς έπρεπε να το έχει πάρει.

Στόουκ: Μπέγκοβιτς, Σόουκρος, Γουίλαν, Κάμερον, Πιέτερς, Γουίλσον, Γουόλτερς, Ν'Ζονζί, Ανταμ (73' Αϊρλαντ), Κράουτς, Αρναούτοβιτς (88' Εθέριγκτον)

Αρσεναλ: Σέζνι, Μέρτεσακερ, Κοσιελνί, Γκιμπς, Σανιά, Αρτέτα, Γουίλσιρ (81' Σανογκό), Ροζίτσκι (74' Οξλεϊντ-Τσάμπερλαϊν), Ποντόλσκι (66' Οζίλ), Καθόρλα, Ζιρού.

Επιστροφή... λύτρωση Λουκάκου
Ενα μήνα έλειψε ο Ρομέλου Λουκάκου και το αποτέλεσμα ήταν μία νίκη σε τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος. Η Εβερτον απομακρύνθηκε από τη διεκδίκηση του Τσάμπιονς Λιγκ και το εντός έδρας ματς με τη φορμαρισμένη Γουέστ Χαμ ήταν οριακό για τις ευρωπαϊκές αναζητήσεις της. Τα Ζαχαρωτά έπαιξαν φουλ επιθετικά, η κατοχή τους άγγιξε το 82%, αλλά γκολ δεν έβαζαν. Ο Νέισμιθ σπατάλησε μία εξαιρετική ευκαιρία και ο Πίενααρ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Τα Σφυριά πάλι που προέρχονταν από τέσσερις σερί επιτυχίες (ενώ αρχές Φλεβάρη ήταν εντός υποβιβασμού) άντεχαν. Η παρουσία ως αλλαγή όμως του Λουκάκου άλλαξε τα δεδομένα. Ο νεαρός φορ από το ύψος του πέναλτι αξιοποίησε τη σέντρα του Μπέινς (81') και χάρισε στους γηπεδούχους το «τρίποντο» (1-0) που τους έφερε στο -2 από την 5η θέση. Παράλληλα διατηρήθηκαν αήττητοι για 12ο παιχνίδι κόντρα στη Γουέστ Χαμ σε όλες τις διοργανώσεις και έδρες (8 νίκες).

«Ξέσπασε» η Νιούκαστλ!
Την προηγούμενη αγωνιστική με γκολ του Ρεμί στις καθυστερήσεις η Νιούκαστλ είχε σκοράρει μετά από περισσότερα από 450’ και είχε φτάσει στη νίκη 1-0 επί της Άστον Βίλα. Αυτή τη φορά, όμως, ξέσπασε και έφυγε με μεγάλη νίκη 4-1 από το Χαλ σε μία αναμέτρηση, που σημαδεύτηκε από την… κουτουλιά του Άλαν Πάρντιου στον Μέιλερ! Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά, όμως η πρώτη μεγάλη διπλή ευκαιρία ήρθε για τους γηπεδούχους στο 9’, με τον Κρουλ να σώζει τη Νιούκαστλ. Το σκορ άνοιξε για τις «καρακάξες», όμως, με γκολάρα του Σισοκό στο 10’. Το παιχνίδι άνοιξε στη συνέχεια, με τους γηπεδούχους να ανεβάσουν την απόδοσή τους και να φτάνουν μία ανάσα από την ισοφάριση στο 35’, όταν η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι μετά την εκτέλεση φάουλ του Γιέλαβιτς (μετά από κόντρα) και ενώ ο Ελμοχαμάντι είχε απειλήσει ξανά νωρίτερα στο 27’.

Τελικά, κόντρα στη ροή ο Ρεμί σκόραρε στο 42’ μετά από λάθος γύρισμα του Φιγκερόα για το 0-2. Η επανάληψη ξεκίνησε με γκολ για τους γηπεδούχους, όταν στο 46’ ο Ντέιβις σκόραρε με κεφαλιά μετά από φάουλ του Χάντλστοουν για το 1-2, που έβαλε την Χαλ ξανά στο παιχνίδι. Στο 55’, όμως, ακόμη ένα λάθος του Φιγκερόα έδωσε τη δυνατότητα στον Σισοκό να κάνει το 1-3 και να κόψει τον αέρα των παικτών του Μπρους. Κάπου εκεί οι «τίγρεις» παρέδωσαν πνεύμα, με τους Ντεμπουσί και Ρεμί να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες και τον Πάρντιου να αποβάλλεται, όταν έριξε… κουτουλιά στον Μέιλερ, που είχε πέσει πάνω του κυνηγώντας την μπάλα! Το τελικό 1-4 διαμόρφωσε στο 90+3’ ο Ανίτα.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα